tisdag 8 mars 2011

Sadomachochism på hög nivå


Vad tänker du när du ser denna lilla träbit? Knappast ett tortyrredskap. Men det är precis vad det är! Hade en dejt med min "master" på gymmet i morse. Erik heter han i vanliga fall. Passet avslutades med en osannolik behandling av just denna "leksak". Erik kallade verktyget för en trigger-pinnne. Inte särskilt behagligt, kan jag erkänna.

10 kommentarer:

Johanna sa...

Jag undrar om hirsgröt är farligt att äta på morgonen om man äter efter GI? Den är lättlagad och så god.

Hälsningar,
Johanna

Babsan sa...

Jodå, Ola, jag vet vad det är och vad hur den används! Jag har själv ett sådant verktyg, kanon att använda när inte händerna räcker till!!!
Kram
Babsan

Ola Lauritzson sa...

Johanna, hirs är nyttigt på många sätt, men har dessvärre högt GI. Du får äta med måtta.
/O

Anonym sa...

Hej Ola
Är i Fas 1 och mår utmärkt ,men jag tränar en del spinning och ibland väldigt hög intensitet,ser att du inte rekomenderar detta under fas 1 ,men undrar om det är ok ändå mår bra under och efter passen trots låg kolhydrats intag. Vad rekomenderar du att jag äter direkt efter passen nåt jag kan ha med mig i väskan kanske proteindrink att blanda med vatten men vilken sort skall jag använda? Tror du att förbränningen minskar om man tränar hårt. Mvh Sussie

Anonym sa...

Hej, Kan man eposta dig? Av hänsyn till min familj så vill jag inte att min fråga hamnar här. retinoblastoma2011@hotmail.com

Ola Lauritzson sa...

@Sussie, det viktigaste är att känna efter i kroppen. En del personer klarar att träna hårt även med få kolhydrater. Exempelvis så tränar skidproffset Björn Ferry på det viset. Men känner du dig hängig eller orkeslös tycker jag du kan öka mängden kolhydrater något, kanske ta en banan eller så direkt efter träningen?

Ola Lauritzson sa...

@anonym: du kan ställa frågor anonymt på GI Viktkoll (www.giviktkoll.se) om du vill.

Anonym sa...

Hej Ola!

Jag håller på att laga mig igenom GI Gourmet och nu har turen kommit till den frysta jordgubbsbakelsen. Jag undrar hur långt i förväg man bör ta ut den ur frysen före servering? Den ska knappast vara iskall, men inte heller smälta så mycket att den börjar flyta ut.

Sanna

Anonym sa...

Hej Ola,

Jag har en fråga som jag hoppas du kan/hinner svara på:

Jag har följt dina böcker (Gå ner i vikt med GI-metoden, Mina samlade erfarenheter av GI-metoden, Våra 100 bästa GI-recept, GI Gourmet och GI in the City) och har hittills gått ner 8 kg på 10 veckor. Jag är toppennöjd, särskilt som jag förra året började medicinera mot låg ämnesomsättning och därför har haft vissa "naturliga handikapp" att övervinna när det gäller viktminskning.

Jag älskar thaimat, men har tvingats tänka om i många fall när det gäller det thailändska köket. Sweet chili-sås är t.ex. rena rama sockerbomben och går som jag ser det inte att få in i en GI-vänlig kost. Äggnudlar låter ju GI-rätt och bra, men när jag läser på paketet verkar de mest innehålla vetemjöl...så de går också bort. Bäst är förstås att ta bort nudlarna helt och bara använda grönsaker och kokosmjölk + kött, fisk el skaldjur, men om jag ändå vill ha något att fylla ut med undrar jag vilka nudlar som är bäst (eller ska jag säga minst dåliga)? Jag har sett risnudlar (gjorda på rismjöl, har inte hittat ngt om GI på rismjöl) och glasnudlar (gjorda på mungobönor; dock innehåller de potatisstärkelse vilket väl inte är så bra?)

Tack!

Susanna

Anonym sa...

Jag undrar som Susanna gällande vilka nudlar som är mest accepterande enligt GI, om man måste välja några? Samt undrar ja om kullamust utan tillsatt socker, utan kolsyra och utan alkohol.. är en dryck som går att dricka under fas 1,2 eller 3? Har förävrigt gått ner 4kg på fas 1 under 3 veckor. Så nu vill jag inkludera mer mat i min kost.. Ex bra thai mat och någon slags frukt dryck. Tackar för alla tips i boken lätt lagad GI!

Med vänlig hälsning,
Yannick