lördag 23 april 2011

Lördagsmeny: KalkonJust köpt en 5kg kalkon. Tänkte grilla i ugn med massor av citron, rosmarin och vitlök. Första gången jag gör det. Men borde ju vara ungefär som kyckling - fast på steroider.

Visst ser kalkonen betydligt godare ut efter 3 timmar i ugnen! Blev supergott!

10 kommentarer:

Anonym sa...

jag har en fråga gällande boken.
Kan man vrida och vända på det hur man vill? Måste man äta alla luncher eller kan jag äta dem luncherna jag vill? Att jag äter t.ex räkpajen två dagar i rad?
Detsamma med middagen då. Och är middagarna endast middag eller kan man äta dem till lunch också?

Måste jag äta en just den lunchen med den middagen som det är i boken?

Hoppas du förstår mina frågor! Har köpt boken nämligen :)

SimsBrooke sa...

Hej Ola! jag ser just i detta nu på dig i Big Brother. Och fick nys om denna blogg. Jag måste fråga dig en fråga jag behöver lite råd och stöd.

Jag är en tjej på 22 år(fyller 23 i sept). Och jag har ett väldigt problem med sötsaker, speciellt godis och coca cola, även chips men inte alls farligt. Jag vill ha lite råd om hur jag ska på bästa sätt skita i dessa onyttigheter.

Jag är 161 cm lång men mitt midjemått(runt naveln), är över 100 cm =( jag väger runt 82 kg eller liknande. 2008 vägde jag runt 55-58 kg. Och just nu känner jag mig sååå obekväm i min vikt att jag vill gå ner i vikt fort, speciellt magen =( BLÄ för den. Har du några tips?

Kix sa...

Jag lagar sällan kalkon eftersom de är svåra att få tag i "omanipulerade". Men ett fylligt recept som jag gillar är att fylla den med bitar av ett halvt kilo chorizo (från den argentinske slaktaren i Hötorgshallen, rent kött), 2 hackade gula lökar, 1 msk salvia, 1 msk rosmarin, 2 äpplen i bitar, 1 näve torkade o hackade aprikoser, 1 dl torkade tranbär, två nävar persilja, 2 dl hönsbuljong, 1 dl smör.
Det är ett annat recept som jag har försökt göra GI. Har jag lyckats?

Anonym sa...

Hej!

Någon som kan svara på om giboxen finns att köpa i vanliga mataffärer, eller är det bara via "hemkörning"?

Kix sa...

1/2 dl smör*

Ola Lauritzson sa...

@anonym: visst kan du "vrida och vända". Alla recepten är gjorda utifrån samma principer, dvs mycket protein och bara få kolhydrater (med lågt GI). Lycka till!

Ola Lauritzson sa...

@Sandra: min erfarenhet för att bli av med suget efter sötsaker mest effektivt är att göra en radikal förändring där du tar bort allt som smakar sött och som innehåller raffinerade kolhydrater (som snabbt bryts ner till socker). Om du tänker att du tar borta alla matvaror som innehåller socker och vetemjöl har du kommit långt. Kan vara jobbigt den första veckan, men redan efter två veckor brukar de flesta ha blivit av med det värsta sötsuget. Testa!!

Ola Lauritzson sa...

@Kix: tack för receptet. Låter gott. Dock lite mer komplicerat än det jag själv gjorde. Men ska testa ditt recept vid tillfälle!

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: det finns liknande boxar (fast inte lika många varianter) som du hittar i frysdisken i nästan alla butiker. Du känner igen dem på att jag finns på förpackningen! :)

Johanna sa...

hej Ola. Jag funderar på om man kan man kombinera GI med camebridge eller nutrilett? Byta ut något/några mål och resten enligt GI kickstart och ändå hålla sig i ketofas?