tisdag 19 april 2011

Omslagsförslag på "Snabblagad GI"


Sitter just med slutarbetet till nästa GI-kokbok som kommer i mitten av augusti och som är en uppföljare till boken Lättlagad GI. Denna kommer att heta Snabblagad GI (inte Snabb GI). Här kommer omslagsförslaget. Synpunkter?

17 kommentarer:

Marie R sa...

Hej Ola,,

Snyggt men lite bleka bilder på maten. När det är så mycket blått och grönt i bilden letar ögat efter något typ orange/rött så om du ökar på färgen något på matbilderna så blir ögat nöjt...

//Marie

jens sa...

Snyggt Ola, men tycker absolut du bör ha med en bild på ett paket med FiberPasta på omslaget;-) Lycka till med boken!

Anonym sa...

Passar denna kokboken till alla faser?

Kix sa...

Fina färger. Den känns skönt sval, lite somrig i layouten.

Kix sa...

Jag sitter med 6 kg på 6 veckor i handen - fin bok med mycket inspiration!
Jag undrar:
Frukost - 10%-ig yoghurt blandad 50/50 med keso, hallon och kardemumma eller kokosflingor är en vanlig frukost här är den OK i fas 1?
Jag dricker ca 3 koppar kaffe om dagen, med ganska mycket mjölk. Är det OK om jag tar laktosfri eller sojamjölk?

Ola Lauritzson sa...

@Kix, Det låter som en god frukost - funkar i fas 1.
Kaffe är ok, men håll ner på mjölken. Laktosfri eller inte - det blir lätt för mycket kolhydrater.

Lisa sa...

Attans så glad jag är att jag har hittat hit!!!!! Har kört Vikt Väktarna ett tag och har ca 5 kg kvar att gå ner. Stått still hur länge som helst och i helgen fick jag ett infall att snoka lite kring GI. Så nu kör jag det helt plötsligt =) Hittills passar det mig fint. Får se hur helgens alla bjudningar kommer passa in i mitt "nya" liv.
En liten undran. Jag har haft problem med gallan och är opererad, får dock "attacker" om jag äter vissa livsmedel, en läkare sa att det beror på att det istället sitter i levern.
Måndag och tisdag fick jag rejält ont i gallan och tänkte genast ge upp (fick samma problem för ca 4 år sedan när jag försökte äta enligt gi). Igår och idag hade jag inte samma besvär. Kan det bero på att levern drar igång och "jobbar med fettet"? Har du hört om fler som haft samma problem?
Vill verkligen äta så här nu och vill inte att gallan ska sätta stopp för det.

Hälsningar Lisa Larsson

Anonym sa...

Jag upplever omslaget som ganska rörigt. Och du...är mkt snyggare än så, du ser ut som ett blekansikte=)
Kram Anna

Anonym sa...

Stilren och snygg!! :)
Jag har två frågor:
1. Har hamnat på en viktplatå I 4 veckor, har gått ner 7kg. Hur länge varar de?
2. Kan man äta gojibär enligt gi?

Ola Lauritzson sa...

@Anna - jo, jag är nog allt lite blek på bilden. Men du får tänka på att den togs efter sexmånaders permafrost. Borde väntat till nu - men det gick inte... Finns det någon redigeringsknapp för "klädsam solbränna"??

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: svårt att säga med viktplatå, men några veckor kan det vara. Så jag tror du har en härlig period framför dig om du varit "fast" i fyra veckor.

Goijibär är nyttiga och helt GI-ok. De är ju inte så stora heller så sockermängden blir liten (om du inte äter jättemängder förstås).

tilla sa...

hej ola! älskar verkligenn Gi och kört de i 8 veckor och nu sista veckan har de blivit lite mer råris o tyskrågbröd, lite lite inlagd sill o majnnäser o grova frallor och så visar vågen +0,2 kg. Har verkligen inte råd med viktuppgångar då jag vill tappa mycke nu till sista maj. Vad har jag gjort för fel? Har tränat 2 ggr i veckan men inte hunnit med så mycket långa promenader. Vad har jag gjort för fel? Vill tappa kilon ju!

Sara Blogg&Mat.se sa...

Snyggt! Är glad att din färgglada-piké-period verkar vara över ;)

Ola Lauritzson sa...

@tilla: Alla varierar naturligt i vikt under månaden pga av kroppens hormonbalans. Så du ska inte stressa upp dig över en veckas stillastående. Men det är klart, frallorna och söta sillinläggningar bör du ju undvika....

Ola Lauritzson sa...

@Sara - haha, jaså du gillar inte mina tenniströjor! Lovar att tänka på det i fortsättningen! :)

Anonym sa...

Lite konstruktiv kritik...
Snyggt omslag, men du kan väl raka dig innan korttagning?? Tyvärr förknippar man inte skäggväxt med något fräscht och sunt :(
Bort med skägget och du kommer se mycket piggare ut och minst 5 år yngre!! :)

jjjjjjjjjjjjj sa...

moncler outlet
golden goose outlet
adidas nmd
nhl jerseys
nike cortez men
curry 4
nike huarache
jordan 13
vans outlet
true religion outlet