fredag 8 april 2011

Wow, vilket resultat!

Nästan varje dag får jag något roligt mejl från läsare eller kunder i GI-boxen som berättar om sina resultat (ja, jag får en del mindre roliga mejl också...).

Hursom, idag fick jag mejl från Kent, 58, i Stockholm som ville berätta att han gått ner fantastiska 12,8 kg sedan han började med GI-boxen den 21 feb i år. Helt otroligt - det är mer än 2 kg per vecka.

Bra jobbat Kent - och trevlig helg till alla!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är på en viktplatå och har stått still på samma vikt i 4 veckor. Dock har jag tappat 4 cm kring midjan och har nu ett midjemått på 59 cm. Hur kommer det sig att man minskar i cm men inte i vikt ?

Ola Lauritzson sa...

Det beror oftast på att du omvandlar fett till muskler - vilket är precis det du vill! Vikten är faktiskt inte så viktig, midjemåttet är ett mycket bättre mått. Och 59 är ju väldigt smalt!

Anonym sa...

är det okej att baka med pofiber enligt gi metoden fas ?

åsa sa...

Hej hej!

Jag är gravid (v23) och har lagt på mig mer än vad som känns okej. Det är ju inte meningen att man ska ha en extra mage utanpå bebismagen. Har inga problem med att gå upp några kilon men nu har det rusat. Så min första tanke var att börja viktväkta lite försiktigt (ändå anpassa lite eftersom jag självklart inte kan köra nån tuff diet). Men nu har jag några vänner som körde igång GI enligt din modell idag och jag är lite sugen på att haka på jag också. På vilket sätt ska jag göra för att det ska bli ett hälsosamt resultat, gärna med lite fettreducering, men ändå tillräckligt näringsintag för barnet?

Jag hoppas att du inte bara ger mig standardsvaret att vänta till efter förlossningen, för det tycker jag inte är något hälsosamt alternativ och något behöver jag göra nu för att må bra.

Tacksam för svar!
åsa

åsa sa...

Hej hej!

Jag är gravid (v23) och har lagt på mig mer än vad som känns okej. Det är ju inte meningen att man ska ha en extra mage utanpå bebismagen. Har inga problem med att gå upp några kilon men nu har det rusat. Så min första tanke var att börja viktväkta lite försiktigt (ändå anpassa lite eftersom jag självklart inte kan köra nån tuff diet). Men nu har jag några vänner som körde igång GI enligt din modell idag och jag är lite sugen på att haka på jag också. På vilket sätt ska jag göra för att det ska bli ett hälsosamt resultat, gärna med lite fettreducering, men ändå tillräckligt näringsintag för barnet?

Jag hoppas att du inte bara ger mig standardsvaret att vänta till efter förlossningen, för det tycker jag inte är något hälsosamt alternativ och något behöver jag göra nu för att må bra.

Tacksam för svar!
åsa

Anonym sa...

Hej Ola!
Jag körde GI fas 1 förra våren och det gick hur bra som helst! Fram till jag började skolan med udda tider, olika föreläsningsplatser hela tiden, långa pendlingar = bara skräpmat!
Jag vet ju att GI fungerar, men jag kan inte komma igång igen. Några tips? Jag har en hel garderob full med snygga kläder, men är nere 1 två par byxor som passar :-(

Ola Lauritzson sa...

@Åsa - mitt förslag är att du testar det jag kallar fas 3, balansfasen. Det innebär är du äter allsidigt, men skär bort på alla livsmedel som innehåller socker och vetemjöl. Då blir det automatiskt GI-rätt (även om du fortfarande äter en del kolhydrater). Protein till varje måltid och en del naturliga fetter. Då blir det bra både för dig och ditt barn!

Ola Lauritzson sa...

@anonym - det är bara att bestämma sig, markera fyra veckor i kalendern och komma igång. Eller kolla om GI-boxen kan hjälpa dig, dvs med hemleverans av färdig GI-mat. Enklare än så blir det inte!

åsa sa...

tack för svar!

Anonym sa...

Hej! Jag har ätit enligt ristart i 5 veckor. Jag är lite besviken över viktnedgången på 3,5kg, däremot minskat 13cm i midjan, 10cm på höften och 4cm på låret. Detta är jag naturligtvis nöjd med. Promenerat ca 10tusen steg per dag och zumba på helgerna. Varför går jag inte ner mer? Min man har gått ner 10kg......med samma kost.
Jag vägde in på 70kg, väger nu 66,5kg men jag vill ner till 60kg. Har du några goda råd till mig?