onsdag 6 april 2011

Morgonens träningspass...

Tänkte att jag skulle vara i toppform efter min "höghöjdsträning" i Alperna förra veckan. Men jag får nog dra slutsatsen att jag ägnade för mycket tid i solstolen på topprestaurangen istället för att springa uppför backarna... Nej, det var tufft i morse och trots Erik "knutpiskan" Börjessons flåsande i min nacke så hade jag inte riktigt den orken som jag hade hoppats. Bådar inte så gott inför den stundande Marathon-fighten....

Hur går det med er träning - har ni kommit igång efter vinterdvalan?

10 kommentarer:

Pernille sa...

Här blev det ingen vinterdvala eftersom jag träffade coach T i början på december... Men det är ju klart lättare att springa fort nu när det är barmark :-)

Anonym sa...

Jag har ätit enlist gi Metoden I 3 månader och gått net 7 kg. De senaste 3 veckorna har vikten dock stått still. Hur kommer det sig?

Ola Lauritzson sa...

@Anonym: det är väldigt vanligt att viktnedgången går i faser och att man når en sk viktplatå. men tappa inte motivationen utan fortsätt på den inslagna vägen - du vet ju att det fungerar!

tilla sa...

Jag håller igång med träning och försöker få in 3 pass i veckan med step o medelgympa! Många promenader och att de blivit lite mer sol gör de bara ännu roligare. Följer din bok Gi dag för dag och är inne på min 6 vecka av fas 1 och nu är de tufft. Tappat endast 4,8 kilo och motivationen är i botten just nu och jag vet inte vad jag ska äta?? Vill fortsätta tapp minst 15 kilo till och är rädd för att jag inte ska gå ner i vikt om jag går över till fas 2. Känner mig lite vilsen och vill tappa mer kilo! Känns som jag gör något fel då jag gått ner så lite:( lite motivation tack!!:)

Ola Lauritzson sa...

@tilla - du behöver inte vara så rädd för att gå över till fas 2, i princip alla fortsätter en hälsosam viktnedgång och dessutom det är lite lättare att följa kostplanen när man får smyga in lite potatis, quinoa osv.

Själv ska jag också ge mig ut och springa nu!

PS. Tänk på att midjemåttet är viktigare än själva vikten!

Anonym sa...

Jag har aldrig riktigt förstått, är det bra att träna spinning/ springa och lite mer "hårda pass" när man kör med gi metoden fas 2 eller ska man hålla sig till jogga/gå, zumba och core?

tilla sa...

Nej de är klart, men som sagt minst 15 kilo och jag vill ha lite snabba resultat då jag siktar på att se tjusig ut i slutet av maj:) Smyger in lite kokt dinkel ibland och en och annan frökuse. Härligt!! Tog mig själv en lite extra promenad ikväll, skönt att röra på sig!
Har en lite fundering, har de flesta av dina böcker och du bjuder på himla god mat men hur är de med de där desserterna? Ingen svaghet du har antar jag, jag har de iaf och bruka unna mig lite hallon o chokladmousse(GI så klart) en lördag kväll eller lite kiwiglass. Helt okej eller ska man hålla igen även på de trots att de är Gi rekomenaderat?

Ola Lauritzson sa...

@anonym: när du lägger till lite mer kolisar, som i fas 2, tycker jag det är ok att träna lite hårdare, typ spinning. Det är mest när är extremt strikt med kolhydraterna som den tuffaste pulsträningen blir väldigt jobbig. Men det är faktiskt väldigt individuellt. En del klarar faktiskt att träna hårt även på mycket få kolisar.

Ola Lauritzson sa...

@tilla: nja, desserter är ju alltid ett gränsfall eftersom det ofta smyger sig in socker ändå (ex i mörk choklad) samtidigt som det lätt blir mycket energi också. Men samtidigt måste man få unna sig lite gott också - hur tråkigt skulle det inte vara annars. Så gå din extra promenad och njut av din mousse någon gång i bland!

Annapanna sa...

Vinterdvala?