fredag 6 maj 2011

Kaffe och sex kan ge hjärnblödning!


Läste just denna trista artikel på SVT.se: "En ny studie visar att kaffe, sex och hård fysisk träning hör till de allra vanligaste orsakerna till att allvarlig form av hjärnblödning blir utlöst." Det är ju verkligen trista nyheter med tanke på att jag är en glad utövare av alla ingredienser som, enligt artikeln, kan leda till hjärnblödning...

9 kommentarer:

jens sa...

Mama mia!! Det där innebär att domedagen är nära!!

Åse sa...

Det är ju tur då att man numera har lärt sig att studier ska man ta med en rejäl nypa salt.
i en sambandsstudie kan man ju välja själv vad man vill få fram för resultat!

Kix sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kix sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kix sa...

Ja, livet vore ju verkligen trist om man skulle tro på alla studier och leva enligt dem.
Som jag har förstått det leder ju själva livet till döden i slutänden, och det vore ju hemskt tråkigt att avstå från DET :)

Anonym sa...

Jag har ätit enligt gi metoden i 5 månader o gått ner 9 kg. Jag är 170 och väger 50.4. Jag känner mig ff "tjock" men enligt BMI är jag nu underviktig, på gränsen till anorexia. Jag tänker ständigt på vad jag stoppar i mig, vad ska jag göra så det inte går för långt?

Ola Lauritzson sa...

Du ska förstås fortsätta äta nyttigt. Men inte för lite! Stadig frukost och regelbundna måltider. Viktigt att du ser till att få i dig en bra kombination av alla livsmedel. Fundera också på styrketräning för att öka muskelmassan.

Anna sa...

Alla dessa dumma studier, snart får vi alla cancer ändå. ;)
Ola: Gick ner med GI förra sommaren, minus ca 9 kilo och håller vikten någorlunda stabil, gått upp ca 2 kilo och det är oki för mig.
Jag lever inte enligt GI längre. Jag äter sötsaker ibland, och en hel del icke GI-vänliga produkter som ger mig livskvalitet tex jordnötssmör, fullkornpasta, potatis osv... Tänker dock på vad jag stoppar i mig på ett helt annat sätt och lagar mkt mat hemma.
Tränar 3-4 ggr per vecka spinning, gympa, hantlar, intervall osv..
Hur kan det vara att jag inte går upp all denna vikt jag gick ner med GI, för min viktnedgång var ju faktiskt pga att jag följde mkt strikt GI. Förstår du min frågeställning?
/Anna

Ola Lauritzson sa...

@Anna - jag tror att skälet är precis det du skriver: du är mycket mer medveten nu. Även om du äter onyttigt ibland så är du medveten om tillfällena på ett helt annat sätt - och det gör automatiskt att mängderna blir mindre och tillfällena mer sällsynta. Så enkelt!