tisdag 18 augusti 2009

Första dagen med Alli-experimentet

Som jag skrivit i tidigare inlägg har jag fått i uppdrag att genomföra ett två veckors experiment med bantningsläkemedlet Alli.

I går var första dagen. Började med min vanliga frukost (2 kokta ägg, kaffe, c-brus och en skiva osötat rågbröd med ost). Även om frukosten innehöll ca 25 gram fett (maxrekommendationen när du äter Alli är 15 g/måltid), kan jag inte påstå att jag kände något särskilt obehag/effekt.

På lunchen testade jag att äta en pastasallad som innehöll majonnäs. Och då knorrade magen, men inte värre än att jag fick uppsöka badrummet ca 1 h efter lunchen.

2 nektariner som mellanmål.

8 km löprunda.

Middagen blev en tonfiskomelett med ugnsbakade tomater (bakade med vitlök, rosmarin, salt och lite olivolja). Återigen för mycket fett enl rekommendationen (ca 30 g) men utan någon nämnvärd påverkan.

Slutsats: Ingen större effekt så här långt – och inget särskilt obehag heller. Antal toalettbesök: 2

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det tog mig några dagar att märka av effekten när jag överkonsumerade fett. Men när det väl märktes var det inte så kul. så länge jag håller mig till mina 17g ( detta är individuellt uträknat enligt tabell) och max 1600 kalorier, mår jag bra och har en mage som funkar som den ska( vilket denn inte gör alltid annars, har problem med förstoppning) Jag är mätt nöjd och har märkt att mitt stora bekymmer är att hålla portionsstorlek och inte vräka i mig fett. Jag försöker köra en kombi av Alli och GI dvs jag försöker äta långsamma kolhydrater men minska på fett och portioner. funkar för mig ännu så länge. Har precis som i GI rivstareten minskat i vikt snabbt. Alli blir för mig det som "tvingar mig att tänka till kring maten jag stoppar i munnen. Jag får annars en direkt effekt i form av diarré.//Kttie72a

Anonym sa...

Jag trodde Alli endast skulle knappras av människor med väldigt högt BMI? Du Ola är ju långt ifrån överviktig.

Anonym sa...

Jag funderar på Alli men blir osäker då jag tycker det verkar svårt att hålla reda på fettintaget. Gillar inte att de flesta recept beskriver gram och inte rymdmåtten istället för det är enklare känns det som. Ska fundera vidare på Alli för i GI blir jag så hungrig och vet då inte vad jag ska stoppa i mig /ic

Anonym sa...

Har kört med Alli ett par veckor och är positiv. Har en övervikt trots att jag tränar mycket. Gillar god mat och tänker nu mer på vad jag äter. Visst blir det lite knorr i magen ibland och lös avföring men inte på något okontrollerat sätt, så som Paulun antyder.

Helene sa...

Vad menar du med effekt? Effekten ska väl vara viktminskningen och den ser man ju inte direkt. Jag har provat i 8 veckor och gick ner dubbelt mot i vanliga fall men har inte råd att fortsätta, det är inte billigt precis. Jag tog den alltid även om jag åt för mycket fett, var inte farligare än att man fick gå någon extra gång!

Anonym sa...

Är det nån mer som känner sig mer mätt när man äter Alli?

Mvh Mattias