måndag 31 augusti 2009

Med "rätt" kost undviker du cancer och svininfluensa?

Kunde inte undgå löpsedeln i Aftonbladet igår där Annika Dahlqvist hävdade att hennes LCHF-kost minskade risken för cancer och svininfluensa. Visst har kosten en stor betydelse för en lång rad sjukdomar, om det råder ingen tvekan. Men mot svininfluensa? Är det inte att gå lite för långt?

Vad tror du? Är du en anhängare av LCHF-dieten?

LCHF står för Low Carb High Fat, dvs en kost mycket snål på kolhydrater och rik på fett, gärna mättat fett från smör, grädde, ost och kött.

16 kommentarer:

Lina sa...

Förstår verkligen inte att någon kan tro på vad Annika Dahlqvist säger längre. Hon blir ju bara mer och mer vansinnig. Själv slutade jag att bry mig när hon själv erkände att hon inte läser vetenskapliga artiklar eftersom att de skrivs på engelska som hon inte kan.....
Det är för mig ett mysterium hur man kan lägga sin hälsa i händerna på en kvinna som inte ens kan läsa artiklar och backa upp sina påståenden.

Sabina sa...

Har inget emot LCHF. Resonerar att vi alla är olika o vad som passar oss att äta är lika olika det! Därf passar säkert LCHF kanon för vissa medan andra behöver annan fördelning av näringsämnena för att kroppen ska må så bra den kan.

Men att påstå att LCHF skulle fungera som ett skydd gillar jag inte. Hoppas på att hon blivit grymt felciterad/felvinklad.

Anser att man ska akta sig för sådana påstående. Kan vara farligt!

Meeen, är bara min ringa åsikt! ;)

Anonym sa...

Ola!

Jag vill bara berätta att jag hade middag i lördags. Middag hos mig, betyder middag på mina premisser. Dvs GI till alla. Jag lagade köttfärsbiffar med pinjenötter och till efterrätt blev det hallon och passionspannacotta. Båda recepten från GI in the city.

Jag fick näsan stående ovationer, alla (inklusive de mest kräsna) var nöjda och glada och fiskar nu efter receptet... Hehe.

Tack!

Ola Lauritzson sa...

Vad roligt, bommullshuve! Det är två av mina receptfavoriter också!

Emelie sa...

Nej, det där resonemanget ger jag då inte mycket för :-D

Unknown sa...

Säga vad man vill om det skyddar eller inte, dock kan jag konstatera efter en titt på Annikas sida att AB har vinklat till det för att skapa rubriker och delvis hat/motstånd mot personen Annika Dahlqvist, delvis för att skapa debatt om kost!
Jag äter själv LCHF och har aldrig mått så bra som nu eller gått ner i vikt som nu. Har tidigare testat det mesta.
Tycker inte att man skall dömma ut LCHF på grund av vad AB skriver.
Kolla gärna www.kostdoktorn.se för mer om LCHF!
Har sedan tidigare GI-kokböcker, trodde jag skulle slänga dem nu när jag äter LCHF, men bort med kolhydraterna och i med mera fett så är det utmärkta recept!
Jag skall inte vaccinera mig, för vi vet inget om biverkningarna på detta snabbt framtagna vaccin, så hade jag tyckt oavsett min kost!

Maria sa...

Äter också mer enligt LCHF än GI eftersom det verkar fungera bättre på min kropp och viktnedgång. Men at säga att en viss kost skyddar mot en sådan sjukdom som svininfluensa är väl ändå att ta i. Som flera sagt innan är det fullständigt livsfarligt att gå ut med sådana påståenden!!

gittan sa...

Skit snack.
Har detta LCHF stigit henne åt huvet!!!!!
gittan.

Ola Lauritzson sa...

hmm...som jag misstänkte - ett ämne som berör/upprör...

Kaos-Anna sa...

När jag äter enligt LCHF är blir jag förkyld inom en vecka.
Alltid samma visa.
Som nu till exempel.
Segt.

Anonym sa...

Tänk om de var så enkelt att slippa influensan o cacer - Annika är livsfarlig för mänskligheten eftersom vissa tror på henne.

mims

goldcamilla sa...

Det är bättre att gå in och läsa på hennes egen sida för just nu så vill alla ge sig på henne och vinklar allt hon säger till det sämre. Själv har jag levt enligt LCHF i snart 2 månader och jag har gått ner 8 kg och har aldrig mått bättre.

Anna J.D. Jacobsson sa...

Jag vill tro att det var en rejäl förenkling av AB av det hon egentligen velat säga, att kosten har en stor del i människans immunförsvar, och jag tror definitivt att de allra flesta människor inte baserar sitt vaccinationsbeslut på vad som står i en AB-artikel, LCHF-ätare eller ej.

Eva sa...

Fråga såhär istället:
Hur kommer det sig att folk ids bli skrämda av kvällstidningarnas fasansfulla snedvinklingar?
Det handlar ju bara om att sälja lösnummer! Eller tror ni på allvar att de skriver för folkets bästa?
Svininfluensan är väl inte värre än mässlingen, typ. När jag var barn var det helt ok att få mässlingen. Sen skulle plötsligt alla vaccineras...

Anonym sa...

Prövade LCHF i 2½mån men fick sen så ont i huvudet, kändes som det rann inne i huvudet så jag övergick till GI sen med båda gick jag ned i vikt.. är insulinresistent och låga eller inga kolhydrater passar mig perfekt men till att dra det till att botar "blinda och förlamade" är väl en överdrift, svininfluensan drabbar de flesta av oss vissa mer och vissa mindre.. sköter man det med respekt och ett kallt huvud löser det sig och går snart över

aurum sa...

"När jag äter enligt LCHF är blir jag förkyld inom en vecka."

Intressant det Fru Kaos skrev för jag fick nämligen precis samma sak!

Inget LCHF för mig tack. Andra får gärna äta den om de mår bra så länge de lämnar mig ifred.