tisdag 11 augusti 2009

Är du redo för en nystart?

Som man känner sig själv, känner man andra. Och jag vet att det har druckits vin, ätits bullar, glass och generösa portioner av det mesta.

Så, är du redo för en nystart? Ska du vara med på projekt trimma-kroppen-efter-sommaren?

Själv tänkte jag gå in hårt. För min egen del handlar det om följande:

1. Skippa alla snabba kolhydrater - inga bullar, glass, godis, saft, vit pasta, flingor, mm
2. Kraftig minskning av alkohol! Inget vin mer än till helgen.
3. Personlig tränare två gånger per vecka fr o m nästa vecka.
4. Någon form av daglig motion i "egen regi" övriga dagar.

Målet är att jag ska gå ner 3 kg och få mer muskler (det känns som om bröstmusklerna trillade ner till magen under sommaren...).

Hur ser ditt program ut?

15 kommentarer:

Desirée sa...

Jag gick ner 2,3 kg förra veckan när jag nystartade, trots jag drack vin (mycket!) och åt creme fraichesås på helgen! =) Nästan så jag trodde det var fel på vågen!

Jag är benhård måndag till fredagem. Mycket grönsaker och en del protein. Fett från avocado, olja och feta fiskar. Mini-minimalt med kolhydrater. På helgen är jag "fri" och får äta nästan vad jag vill. Och dricka vin. Hoppas detta forstätter att fungera =)

Anneli sa...

Jag har nu börjat med rivstart, med fas 1. Har även läst din bok, pigg, smal och glad. Den boken var otroligt intressant! :)

Tycker det funkar bra. Jag försöker skippa snabba kolhydrater, och äter mat med värdet under 70. Är ute och går nästan varje dag. Och försöker springa några dagar i veckan. :)

Kram Anneli

Carina sa...

Jag försöker hitta ett bra mellanting som funkar för mig då jag tränar ganska hårt men tre fyra pass på gymmet per vecka samt en dag med minst 3,2 mil på cykel.
Tänker mig för på vardagarna helt enkelt. :)

Cecilia sa...

Har också dragit igång med Rivstart!! Mår toppen av att inte äta kolhydrater :) Lycka till. Ser fram emot att läsa mer i din blogg.

jojocia sa...

Här har det inte fuskats så mycket i sommar. Det ända som slunkit i är vin. Tyvärr verkar jag vara en människa som inte kan äta nästan nå kolhydrater, faller tillbaka som en alkoholist om jag fuskar. Nu är det ca 6kg kvar att gå ned, har som mål att klara det till jul.
Häls, Cia

Caty sa...

Jag ska göra en nystart också efter semestern, börjar jobba på måndag. Har redan nu börjat löpträna enl ett program på www.marathon.se där jag springer väldigt lite i början men ökar på vartefter, bra för nybörjare(jag har aldrig tyckt om att springa men nu börjar jag tycka att det är kul), och det går faktiskt bra, har hållt på i en vecka. Nästa vecka blir det GI-mat igen, men fr o m 31/8 kommer jag att köra 30 dagar enligt din metod GI-mat med få kolhydrater och mera fett o protein. Det hjälpte i våras då jag minskade 20 cm i midjan.Har några kilon kvar till min målvikt också. Ikväll ska jag prova på spinning också!!

Suzan sa...

Jag är alltid redo!

Chrissan sa...

I'm in!

Ola Lauritzson sa...

jäklar, vilken fart det blev här! Många är vi kallade!

Maria sa...

Var har du beställt handvikterna, de såg smidiga ut.....

Ola Lauritzson sa...

Jag fick dem på GI Viktkoll. Tydligen ingår de i medlemskapet om man tecknar sig för 6 eller 12 månader. Men de finns ju förstås att köpa i butiker också. Kostar runt 200 kr/par.

Kaos-Anna sa...

I´m in.
Jag kör samma idé som dig.

Anonym sa...

Tjena Ola!

Jag är en snubbe som senare åren börjat bry mig om utseendet som träning kan ge. har tränat i säkert 6 år med kampsporter av olika slag o gym.
dock aldrig haft kunskapen om vad man ska äta.

Har läst din bok den hära pigg, smal o glad. Har även tagit mycket kunskap ifrån Paulun och blandat era tips om mat o träning.
Och har faktiskt minskat nästan tio kg, från tunga 84,6 till 75,7.
Har bara en fråga om detta kommer detta fungera för att kunna bli som man nu säger "ripped" alltså lågt kroppsfett på ca 14%.

Min kost är rik på proteiner och fett, dock äter ja även lite mellanvärde GI eftersom jag tränar hårt. Äter till exempel bananer och ibland kan de slinka i en liten muffins eller liknande efter stenhårt pass. Men nu är de slut på muffins, Kommer en låg GI diet hjälpa mig hela vägen börjar få fram endel konturer. som sagt vill ja ligga lågt i fett procent (14 - 16%)

Svara gärna på min mail (FredrikBergstrom__@live.se)

MvH Fredrik

Bitte sa...

Här är en till som hakar på.... jag har gottat mej hela sommaren och p g a en knäskada inte kunnat röra mej så mycket vilket resulterat i 5 kgs uppgång på semestern. På måndag börjar jag med Rivstarten på GI-viktkoll, ska sammanlagt gå ner ca 35 kg. Eftersom jag inte kan träna än får jag hålla mej till promenader... bättre än inget.

Ola Lauritzson sa...

Hej Fredrik (och alla andra).
Visst kan du bli "rippad" men som du själv vet är det tufft att komma ner i en fettprocent runt 10%, krävs att du är stenhård med kosten - och tränar mycket (inkl fettförbrännande konditionsträning).

Men skam den som ger sig!
Lycka till!