måndag 3 augusti 2009

Hemma igen, eller rättare sagt......tillbaka i Skåne. Har just kommit hit efter några härliga dagar i England. Började med Isle of White och fortsatte sen västerut. Hittade ett urmysigt hotell i en liten by som heter Bridport och hade det som utgångspunkt för långa promenader längs the Jurassic Coast. Otroligt vackert! Tydligen är hela området klassat som "World Heritage Area" (i likhet med Grand Canyon och Pyramiderna). Märkligt att jag aldrig hört talas om det förut.

Avslutade resan med några dagar i Brighton som jag tycker är en underbar sommarstad. Nu är det slut på utlandssemester för den här sommaren. Stannar i Skåne under veckan. Bröllop i Båstad på lördag och sen återfärd till Stockholm på söndag.

Den här veckan blir det skrivande, jogging, golf och läsning. Hoppas bara vädret blir lite bättre. Just nu regnar det...

På bilderna: Yerco och Springer Spanielhundarna Lulu och Alice som vi tog på en 5 timmars promenad från Lyme Regis till Bridport

5 kommentarer:

Johanna sa...

Vilka fina vyer!
PS Hur är det med GI i England, förstår de sig på sånt? Eller är det bara fish & chips? Har funderat på en weekend med maken där... DS

Ola Lauritzson sa...

hmm... England är ju känd för sin mat, eller snarare ökänd. GI som koncept är ganska utbrett, men maten är ju inte föredömlig. Fast jag tyckte vi hittade både bra och hyggligt nyttig mat ändå.

Carina sa...

Låter som om du har haft en toppen semester.
Hur resonerar du som är expert på GI när det kommer till pasta. Vad rekommenderar du Fullkorns pasta eller vit fiberpasta om man nu är "tvungen" att äta pasta menar jag. :)

Ola Lauritzson sa...

jag skulle vilja påstå att det - ur GI synpunkt - inte är någon större skillnad. Viktigare är mängden. Välj en knytnäve i portionsstorlek.

Johanna sa...

OK! Kanske man vågar sig på att prova landet i fråga ;o)