torsdag 17 mars 2011

La Soirée! Vilken show!Igår var det premiär för La Soirée på Tyrol, Gröna Lund. Vilken föreställning - vilken kväll! Trolleri-strip med "Ursula" (kolla gärna på Youtube!), makalösa akrobater och ett urporrigt "badkars-nummer" löste av varandra i rasande tempo. Blev själv uppkommenderad på scenen för ett nummer som slutade med att jag bl a tvingades spela munspel och sjunga inför 400 gäster... Kändes ju lagom bra... haha!

Kan verkligen rekommendera föreställningen!!!

5 kommentarer:

Sara sa...

Hihi. Bara bild, jag vill ju ha videoklipp på ditt munspelande...

Anonym sa...

Hej Ola!
Jag har en fundering angående gi.
Har du något bra recept på ett gi vänligt knäckebröd?

Uppskattar svar!

Med vänliga hälsningar
Sandra

Anonym sa...

Hej Ola,
Vill tacka för alla inspirerande böcker och inlägg om gi-metoden. Jag är ganska ny på detta men behöver verkligen hjälp. Jag är en tjej på 24år som har haft ätstörningar i många år. Detta har påverkat min hälsa negativt på många sätt men efter att jag skadade mig i somras har jag gått upp 10kg vilket för mig är oacceptabelt och jag mår väldigt dåligt av det. Jag har inga problem att hålla nere med kolhydraterna till de 20g/dag men när jag följer ditt matschema i Gå ner med GI-metoden så blir jag fruktansvärt hungrig vilket gör att jag faller och köper extrema mängder godis. För att klara mig från att inte köpa godis så måste jag minst dubbla portionerna vilket resulterar i många kalorier. Är nu väldigt osäker på hur jag ska gå vidare. Jag är ganska liten 162cm lång och väger 64kg. Vill ner till mina 54kg igen. Jag måste pågrund av min ätstörning har restriktioner för hur mycket jag ska äta för fritt med protein och fett går inte då jag inte har någon mättnadskänsla utan kan äta enorma mängder. Jag ser även i dina böcker att du säger att man ska vara restriktiv med nötter under fas 1 men verkar mest vara för kolhydraterna men jag har hittat mandlar rostade med endasg 0,5g/100g vilket gör att jag har använt dem som kvällssnacks och äter lätt 300-400g. Blir det fel? Behöver verkligen din hjälp att förklara lite med mängder för en tjej i min situation(att jag vill gå ner och få ordning på mitt sockerberoende, min ätstörning) samt vad jag kan äta som snacks för att inte falla på godis hela tiden. Är fruktansvärt sugen på kvällarna när jag inte kan träna nu så får jag inte samma adrenalin som innan då jag alltid tränat ca sex dagar i veckan.

Tacksam för svar!

MVH/Rebecca

Ola Lauritzson sa...

@Rebecca: Det är intressant att du känner dig mer hungrig när du följer GI eftersom den maten oftast innebär att man håller mättnadskänslan längre. Mitt tips är att du äter på bestämda tider, helst 3 huvudmål + mellanmål. Protein är det livsmedel som mättar bäst i förhållande till sitt kcal-innehåll, så håll uppe mängde protein så gott du kan.

Ge det också lite tid, kanske behöver din mage vänja sig vid den nya kosten. Viktigt att du verkligen är duktig att hålla dig ifrån sötsakerna under tiden eftersom den söta smaken triggar igång suget extra.

Lycka till!
/Ola

Anonym sa...

Tack! :) ska köra på hårt! Precis inhandlat helglektyr i form av din senaste bok! Härligt!