tisdag 17 maj 2011

Ibiza med nya ögon


Just kommit hem från en långweekend på Ibiza tillsammans med Jeff och Per. Måste säga att jag helt omvärderat denna mytomspunna partyö med solkigt rykte. Otroligt vackert, härliga bad, god mat och trevligt på alla sätt. Dessutom fullt av mysiga hotell och agri-turism. Själva bodde vi i en ombyggd gammal farm långt från stora partyklubbar (som inte ens hade öppnat för säsongen).

På bilden inväntar vi solnedgången på klassiska Café del Mar.

8 kommentarer:

kitlizette sa...

Vad najs ni ser ut att ha det! Kram kram!!

Kix sa...

Härligt!
Jag åker dit om två veckor, med gåstavar och walkingskor i bagaget :)

Anonym sa...

Hej Ola,

Slänger in en fråga här som jag hoppas du kan svara på:

På 6 kg på 6 veckor var det någon som frågade varför det inte finns fläskkött i recepten, och Ulrika svarade att det visserligen går bra att byta ut andra köttsorter mot fläskkött men att fläskkött inte är lika bra som t.ex. lamm-, nöt- och viltkött. Ingen närmare förklaring ges dock. Kan du säga något om varför fläsk anses mindre bra? (Jag frågar av egenintresse eftersom jag älskar helstekt fläskfilé...jag har också blivit lite rädd av alla larmrapporter om sambandet mellan cancer och rött kött).

Tack på förhand och tack för en superbra bok till!

M v h

Marina

Ola Lauritzson sa...

@Marina: personligen gillar jag fläskkött, ibland bättre än nötkött. Intressant nog är fläsk betydlig mer miljövänligt än nöt. I min nya bok Snabblagad GI (som kommer i augusti) så har jag faktiskt nästan bara fläsk i köttrecepten.

Sara sa...

Åh vad underbart det ser ut. Blir en resa dit nångång... Kram

Anonym sa...

jag har ätit enligt gi metoden fas 2 i 6 månader, nu har jag övergått till fas 3. och äter musli till frukost och en frukt på eftermiddagen.

På mindre än en vecka har jag gått upp 2.5 kg. Är det mycket vatten som har bundit sig eller hur kommer det sig?

Anonym sa...

Kul att se sin gamle klasskamrat Per, det var inte igår!

Ola Lauritzson sa...

@anonym: trist med ditt vikthopp. Som du skriver är det vätskebalansen som varierar. En del kan bero på att du ökat kolhydratintaget, men samtidigt är det säkert en naturlig variation över månaden. Så, var inte alltför orolig. Om det håller i sig även nästa veckan kan du minska ner lite på kolisarna igen.