fredag 14 augusti 2009

Bantningspreparat - Alli

Jag har fått i uppdrag att testa bantningspreparatet Alli av GI Viktkoll. Igår var jag och köpte kapslarna på Apoteket (receptfria) för en smärre förmögenhet (500 kr).

Personligen är jag inte förtjust i den här typen av preparat. Och efter att ha läst "instruktionsboken" blev jag inte mer övertygad. Allt går ut på att undvika fett i maten och skära ner på kaloriintaget. Det låter som vi har hört det här tidigare - inte precis vad jag brukar lära ut med GI-metoden...

Men jag har lovat att testa i två veckor och börjar på måndag. Du får följa bloggen för att se hur det går.

Har du testat något liknande preparat själv? Och vad blev resultatet?

15 kommentarer:

Desirée sa...

Nix, aldrig testa dylika preparat - bortsett från de min syster hade med sig hem från en resa i Polen. Gick inte ner så mycket i vikt, men hade väldigt kul =)

Sabina sa...

Min mamma använder Alli. Men äter enligt kostförslagen som medföljer preparatet. Hon har faktiskt minskat snart 13 kg. Glad för hennes skull för hon har aldrig klarat av att få kroppen att svara under tidigare dietförsök. Minns ej hur länge hon har tagit dom (kan fråga om du är nyfiken) men vet att minskningen sker långsamt.

Ska bli mycket intressant att se hur det blir för dig under dina två veckor med Alli i kombination med Gi.. (för det är det jag antar du kommer testa?!?)

Önskar fin helg!

Sabina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annapanna sa...

Hur kan du lova nåt sånt?? Du som har full koll på hur man går ner i vikt! Vad besviken jag blir...

Johanna Söderlund sa...

Jag håller med, hur kan du gå med på det där. Tänker du följa deras kostrekommendationer också? annars lär du bli väldigt dålig i magen.

Här skriver kostdoktorn om Alli.

Anonym sa...

:D Står det på paketet at man ska undvika fett och skära ner på kalorierna under tiden?

Gör man det så skulle till och med jag gå ner i vikt UTAN att behöva använda några preparat ;)

Jag köper nutrilettpulver ibland, men det är mest för att jag slarvar med lunch och matlådor på jobbet och det är smidigt att ha en påse i väskan som ett alternativt näringsintag tills man kommer hem. Om jag går ner i vikt av det? Skogsmullar pysslar inte med sådant :)
Lycka till med din kur!

Ola Lauritzson sa...

oj, det här var visst kontroversiellt... ja, ja, vi får se hur det går. Min livsfilosofi är att man ska testa allt någon gång i livet. Eller nästan allt, iaf...

Anonym sa...

Har testat Alli men de var inget roligt för om man glömmer o får i sej lite eller mycket fett så bor man på toan.....
Bättre att följa dina böcker o inte belasta kroppen med piller....
Så ta ingen Alli innan bröllopsmiddagen ...... för du kan väl inte motstå en smarrig bröllopstårta?
ha kul
kr mims

Anna sa...

Nu ska man ju inte använda Alli om man har ett BMI under 28. Vad har du? Vad visar ditt test om du inte har ett BMI över 28? Borde inte GI Viktkoll kolla rätt personer? Men det kanske de gör också...?
Testar själv också Alli just nu. Trots att jag inte har BMI på 28. Å jag känner absolut ingenting. Huruvida jag har gått ner mer med Alli kan jag inte heller uttala mig mig om. Ner har det gått, men jag håller igen på kalorierna så det är inte så konstigt. Tycker du att 15 fett per måltid är för lite fett? Det är ungefär vad tex Svarta Lådan levererar och också vad Alliätare max ska ta.

Bitte sa...

Jag köpte bantningspiller på nätet för ett antal år sedan, innehöll koffein och efedrin (tror jag det hette). Trodde jag skulle dö efter att ha använt dom i nästan en vecka, fick fel på hjärtat på kuppen... vågar aldrig mer testa något sådant här. Nä tacka vet jag att få äta bra mat och ändå gå ner i vikt... tack GI-viktkoll.

Ola Lauritzson sa...

Anna,
ja, 15g tycker jag är lite. Ett vanligt ägg innehåller ca 10g... Själv kommer jag normalt upp i 30-40 g per måltid...

Ola Lauritzson sa...

Bitte,
Du vet att Efedrin är ett amfetaminliknande preparat...? Inte att rekommendera (även om det sägs att man bli väldigt pigg på kuppen...)

Ida sa...

Hello!
Vilket liv det var om Alli då. Det jag stör mig lite på att alla verkar tro att man får väldiga diarrer hela tiden när man äter det. Jag hade inte en enda diarre. Möjligtvis lite första dagen. Sen var bajskorvarna fasta och tjusiga och ibland lite mjukare och tendens till lite kleniga. Inga probs alls med andra ord :)

Jag åt inte direkt efter kostråden och recepten utan satsade på att dra ner på kalorier och fett. Åt sund mat och undvek att bälja i mig kolhydrater och åt istället lite mer av proteinet.

Dessutom började jag träna ganska rejält med powerwalks, hård motionscykling, orbitrek och stepup. Även lite smått med olika styrkeövningar. Resultatet var att jag gick ner 5 kilo på 2 månader förra våren under tiden som jag åt pillerna *mallig*. Det som var fascinerande var att fett lättare försvann från ställen jag annars har haft svårt att bli av med - som lår och de dumma gäddhängsarmarna. Och då har jag ändå ätit sunt plus tränat minst 3 ggr i veckan.

Hade jag ett BMI över 28 innan jag började med pillrena då? Nix. Men vem fan går efter den stenålders-tabellen? Otroligt missvisande när den varken tar hänsyn till varken längd eller muskler. Iaf i mitt fall som är kort. Och jag kan tänka mig att långa har samma problem.

Go Alli! Funkar prima! Så det så.

MVH
/Ida

Alex M sa...

Klart som fan det funkar om du tränar och äter rätt samtidigt som du tar pillrena. Det skulle fungera utan att du tar dem också. Enkel matematik, hur dum får man vara egentligen....

Emma sa...

Finns bara ett bantningspiller som funkar och det är Stratzol! Det vat jag för att jag har provat alla. Ni hittar det på http://viktexperten.se/