tisdag 1 september 2009

Norska skidlandslagets supereffektiva träning


Lärde mig att följande recept ska vara särskilt effektivt för att förbättra konditionen. Passet tar bara 25 minuter. Bra va!? Om det funkar för norska landslaget så borde det vara bra för oss, tänker jag...

Utrustning: Löpband.
Gör så här: Spring 4 minuter på max (för mig är det 16 km/h), därefter 3 min i lugnt tempo (jag kör på 10 km/h). Upprepa 4 gånger.

Varje gång du tränar öka hastigheten på den intensiva 4-minutersdelen. Mitt mål är att komma upp i 17 km/h inom en månad.

Har du lust att testa?

5 kommentarer:

Sandra Forsman sa...

Hej Ola!!
Igår började jag leva som du, enligt GI metoden(köpte Hälsa/Expressen) och hittills kan jag bara säga : utsökt, gott. Maten är så god att middagen var en succe, för hela familjen.
Dock kan jag känna att frukosten blir lite enformig, kan du rekommendera något annnat än ägg.
Jag har som mål att gå ner ca 6 kilo då min vikt krypit upp sakta men säkert FAST jag tränat tre ggr i veckan i nästan ett år. Jag hoppas att denna förändring i kosten kan hjälpa mig för jag är faktiskt lite besviken på vikten. Är 158 cm och väger 60 kilo.
Kan du ge mig råd på hur jg ska göra? Jag är gluten, laktosallergiker och tyvärr tål jag inte heller många frukter. Jobbigt, det blir som sagt enformig kost.
Med vänlig hälsning
Sandra Forsman

Ola Lauritzson sa...

Kul att du kommit igång! Det kommer att gå bra för dig!

Tänk på att du kan variera äggrecept i det oändliga, så du behöver inte "bara" äta dem kokta eller så.

Annars finns det ju mycket annat att välja mellan. Jag vet att det fanns en "frukostspecial" i en av GI&Hälsa. Om du har de tidigare så kika där för inspiration!

Lycka till!

Lina sa...

Vi ger det ett försök!
Nu under vintersäsongen måste man hitta något sätt att stå ut på det där löpbandet....

Desirée sa...

Jag föredrar att springa i skogen =)

Sophie Grace sa...

this was a really good post. Taking a few minutes and actual effort to create a really good article... but what can I say... I hesitate a whole lot and don't manage to get nearly anything done. If you love pets, let visit game sims 4 skill cheats to create a wonderful pet