måndag 21 september 2009

4 värsta minutrarna i mitt liv...

Idag hade Erik "knutpiskan" Börjesson förberett ett riktigt otäckt program på gymmet. Det hela skulle avslutas med en "futtig fyraminutersövning", som han uttryckte det. Ja, ja, tänkte jag - fyra minuter till ska jag väl orka. Men det var banne mig de värsta minutrarna i mitt liv. Så här gick det till:

Utrustning: Löpband
Tidsåtgång: 4 minuter
Recept: Ställ in löpbandet på hastighet 14 km/h. Lutning 10 grader. Rusa i 20 sekunder, vila i 10 sekunder (genom att ställa dig vid sidan av bandet), rusa i 20 sekunder, vila i 10 sekunder osv. Upprepa tills du klarat av 4 minuter - det blir 8 tuffingar.

Det lustiga är att de två första omgångarna känns ganska lätta, men sen är det som att gå in i en vägg. Kruxet är att "vilan" på 10 sekunder är så kort att pulsen fortsätter att öka under tiden. Jag skulle tro att jag nådde min maxpuls redan efter 6 omgångar - och då är det svårt att genomföra två till...

Men jag klarade det - och det är jag förstås vansinnigt nöjd med!

3 kommentarer:

Annapanna sa...

Låter fruktansvärt...duktigt att du gjorde det!!!

Suzan sa...

härligt!

Anonym sa...

Hej Ola!

Om du är författare och föredragshållare borde du veta bättre än att missbruka svenska språket.
Det finns inget ord som heter "minutrar".
Är det programledaren i "Fråga doktorn" eller Lasse Kronér i Doobi Doo som inspirerat dej?
Jag tycker det är dåligt av SVT att lära ut sådant till folk.
/ Ingvar