onsdag 9 september 2009

Slutrapport om Alli-experimentet


Som en del av er vet har jag under ett par veckors tid testat bantningspreparatet Alli för GI Viktkolls räkning. Jag tillhör inte målgruppen för Alli eftersom jag inte är överviktig, men tyckte ändå det kunde vara intressant att testa med tanke på att jag ofta får frågor om olika preparat.

Det här är mina erfarenheter:

- Fordrar en ändrad kosthållning mot vad jag är van vid. Mer kolhydrater och mindre fett (enl instruktionerna ska du äta max 15 gram fett per måltid. Som jämförelse innehåller ett ägg innehåller ca 10 g fett).
- Jag har inte gått ner i vikt under tiden. Kanske för att jag bundit mer vätska i kroppen pga mer kolhydrater än vad jag annars äter, kanske för att jag börjat styrketräna lite mer, kanske för att jag inte tagit tabletterna under helgerna.
- Tabletterna gör magen orolig, uppblåst och gasig.

Slutsatsen är att jag har svårt att rekommendera Alli utifrån mina egna erfarenheter. Jag brukar aldrig ha problem med magen, men har haft det med Alli. Men jag ska inte heller överdriva problemen. Till fördelarna hör att du blir medveten om vad du äter och instiktivt hoppar över glassen eller chokladen. Samtidigt ska du förstås inte behöva köpa några piller för att klara det...

Tyvärr ligger inte hemligheten till en smal midja i ett blått (och dyrt) litet piller. Jag håller mig till det jag rekommenderar i mina böcker: sund GI-mat som håller blodsocker och insulin i schack, mat som gör dig mätt och ökar fettförbränningen. Utan att du ska behöva springa på muggen efter varje måltid. Det är det som fungerar på lång sikt.

Alli - mer info>>

6 kommentarer:

Pernilla sa...

Da Capo, Da Capo!!! Man ska inte uderskatta placeboeffekten..och inte heller ockrarna som gör profit på den! Fy för bantarpiller och HURRA för GI.

Jag började i söndags att köra enligt ditt trestegsprogram. Jag äter omelett på morgonen vid kl 6,15.. och är inte hungrig ETT DUGG fram till lunch 11,15. Det är banne mig magi! Det här trodde jag inte och vågen visar redan minus!! Jag känner att jag är taggad och liksom...glad! Inte så trött efter lunch och middag, inte så HIMLA hungrig när vi kommer hem och ska göra middag. Då blev det lätt makaroner och korv ---> vilket ledde till att jag var vrålhungrig igen efter 1½ timme!

Summan av kardemumman, TACK ola för dina bra böcker och peppande ord. (gäller också lilla incidenten med Gott & blandat ;-))

Många hälsningar och en liten kram

//Pernilla

Helene sa...

Jag gick ner 7 kg med Alli, har ju kört GI sedan juli-08 och gick ner i snitt 0,4/v och efter jag tog Alli i snitt 1 kg/v
Jag har bara positivt att säga om det!

Anonym sa...

Funderar på att testa Alli, har bara gått ner 1,4 kg på 30 dagar och 3 cm i midjan med GI rivstart. Helenes inlägg lockar mer än Olas. Vill gärna veta mer om båda varianterna /Ic

Anonym sa...

Men Alli kan ju inte passa ihop med GI eftersom man ska undvika att äta fett när man tar dem, det tänkte jag direkt när jag hörde om de tabletterna.
Förresten, vad anser du om lågkaloriedieter som Allevo t ex? Alltså bara som en rivstart. Det står att den har lågt GI.

Anonym sa...

Nu var ju du inte den ultimata testpersonen för preparatet så därför går det ju inte dra några slutsatser.
Gör gärna om det men ngn som inte äter enligt GI och som har några kilo att gå ner. det skulle vara intressant!

Anonym sa...

Är ny på det här med bantning för har tidigare varit smal men gått upp i vikt pga två graviditeter. Är osäker på vad jag ska välja för metod och blir inte säkrare när jag läser vad folk skriver. GI verkar vara lite sektlikt där alla andra metoder förkastas och klankas ner på. Var och en metod fungerar säkert, människor är olika och gillar olika sortera mat. Huvudsaken är ATT man lyckas, inte HUR. Det borde förespråkas för alla överviktiga istället för att koncentrera sig på att just MIN metod är bäst!!!