fredag 15 oktober 2010

Mjölkchokladen tar upp kampen...


Kan inte låta bli att referera en rolig artikel i dagens SvD som börjar:
"Alla som smusslat med sin kärlek till mjölkchoklad under GI-eran kan andas ut...". Lite senare står att läsa att 'GI-fantasterna fått glupska mjölkchokladätare att skämmas'...

Visst är det festligt. Och ganska tänkvärt hur de senaste årens kostdebatt påverkat vad vi stoppar i oss. Den goda nyheten är iallafall att de som gillar mjölkchoklad nu verkar får en uppsjö av varianter med bättre kvalité, dvs mjölkchoklad som faktiskt innehåller mjölk!

För min egen del fortsätter jag däremot med den mörka varianten. Jag har liksom fått smak för den.

Trevlig helg!

14 kommentarer:

Johannes sa...

Mjölkchoklad är godare än mörk, MEN jag har faktiskt börjat gilla mörk också. Är de mörka, smaksatta, sämre? Brukar köpa mint..

Förövrigt har jag införskaffat tre böcker av dig, och följer nu "Gi i praktiken". 4,5 kg de första två veckorna, får man väl se som en framgång :).

Det jag saknar i dina böcker är "lätta" frukostar, som inte tar någon tid att laga. Är ingen morgonmänniska och kan inte gå upp en extra timme för att dra igång stekpannan och göra en omelett t.ex. innan jobbet.

Tack för din inspiration! Hittade din blogg igår :)
/Johannes

Johannes sa...

Kom på en sak till.. Hur länge kan jag gå under Fas 1? Jag vill gå ner totalt 30 kg, så kan ju inte gå över till Fas 2 efter en månad redan..

Anonym sa...

Jag har börjat följa gi metoden, är 170 cm lång och vägde 60 kilo från början. Nu väger jag ca 59.4 kg efter 4 dagar. Är detta lite, lagom eller mycket att gå ner?
har börjat träna på löpbandet, i 6,5 km/h.
Vill gå ner ca 3-4 kg till, kan jag styrketräna eller ska jag bara gå/jogga på löpbandet?

/ Sara

Anonym sa...

Jag ska åka till thailand om ca 1 vecka, jag undrar om det är något jag ska undvika nu när jag har börjat med gi metoden, förutom det självklara " nudlar, ris, bröd"?
typ kokosmjölk?
Jag har en fråga angående mjölk också.
Hur mycket får man dricka per dag?

Anna

Johannes sa...

Sara: Känns som om du redan har en normalvikt? Ett bmi på 20.8 är ju jättebra.

Varför du inte går ner mer kanske beror på att det inte finns så mycket att ta av? Låter som du kan träna bort de få kilona extra som du vill bli av med.

Johannes sa...

Anna: Här har du några tips:
http://www.giviktkoll.se/default.aspx?id=19870

Mjölk innehåller ju socker så drick med måtta. Jag har själv slutat helt med mjölk, använder dock matlagningsgrädde i maten.

Anonym sa...

Johannes: Tack så mycket, jo det är normalt men som vi alla kanske vet så har vi några extra kilon som vi skulle bli av med. Idag vägde jag 59 kilo, dvs gått ner 1 kg på 5 dagar. :) Har du några bra träningsformer som bränner fett?

Sara

Anonym sa...

Johannes: Tack så mycket, jo det är normalt men som vi alla kanske vet så har vi några extra kilon som vi skulle bli av med. Idag vägde jag 59 kilo, dvs gått ner 1 kg på 5 dagar. :) Har du några bra träningsformer som bränner fett?

Sara

Anonym sa...

Johannes: Tack så mycket, jo det är normalt men som vi alla kanske vet så har vi några extra kilon som vi skulle bli av med. Idag vägde jag 59 kilo, dvs gått ner 1 kg på 5 dagar. :) Har du några bra träningsformer som bränner fett?

Sara

Anonym sa...

Hej!

Jag är en tjej som vill gå ner ca 2-3 kg på 2 veckor är detta möjligt med gi metoden? Hur många gånger i veckan ska jag promera a 60 minuter för att nå mitt mål?

Lovisa

Ola Lauritzson sa...

Johannes, säker på att din viktresa kommer att gå bra. Normalt rekommenderar jag rivstarten i 2-6 veckor, men visst kan du köra längre om det känns bra för dig under tiden. När det gäller frukosten kan du kanske koka två ägg (istället för att göra en omelett) eller ta en tallrik naturell yoghurt med rostade nötter eller varför inte en matig proteinsmoothie?

Ola Lauritzson sa...

Anna, Thailand låter skönt. Kokosmjölk är ok. Tycker först och främst du ska njuta av semester. Kan du hålla dig borta från Singha-ölen och det mest uppenbara GI-fällorna får du MVG från mig!

Ola Lauritzson sa...

Lovisa,
Visst går det bra att gå ner 2-3 kg på ett par veckor. Följ rekommendationerna enl fas 1 i mina böcker och försök gå en promenad 5 dagar i veckan à 60 min....

Chrissan sa...

Just därför jag köpte Lindts mörka choklad idag.:)