söndag 24 oktober 2010

Nedslag i veckan som passerat...


Söndag och regn. Skulle träffat Sara idag för att jobba med vårt romanprojekt, men tyvärr har hon blivit sjuk. Därför har jag en sån där dag som faktiskt är helt blank. Dessutom gräsänkling. Just kommit in från en blöt promenad med Sture (jo, hundar vill gärna gå ut även om det regnar). Och nu sitter jag och funderar på veckan som snart är över. Här kommer några nedslag:

- levererat ut ca 2000 GI-boxar i Stockholm, Göteborg och Skåne
- sväng till Umeå med bl a perukprovning, "flygdrama" och besök på Norrländska hamburgerkedjan Frasses
- blivit bjuden på en skräddarsydd skjorta av Armstrong. Tack!
- förhandlat om lånevillkor med banken
- shoppat nya vinterkängor
- kommit överens med hantverkarna som ska fixa till lite hemma
- varit på fredagsmys hos Buster och Stina och träffat mina gudbarn Albin och Anton
- och allt annat möjligt som man gör en vecka i oktober...

Nästa vecka bjuder bl a på en föreläsning i Malmö (måndag) och en skön långweekend i Sardinien - can't wait!

Hoppas ni har en skön söndag!

8 kommentarer:

Sara sa...

Ja, framförallt är jag trött som tusan. Liknas bäst vid en sömngångare. Ska ta en promenad runt kvarteret och se om en dos frisk luft kan pigga upp mig.

Kram

Ps. Du klär i axellångt lockigt hår!

Anonym sa...

Äpplen?? Jag är sååå förtjust i de goda svenska äpplena som finns just nu och en kort tid framöver. Kan man äta mer än ett eller ska man hålla sig till max ett äpple om dagen? ibland kan det bli sådär en två tre stycken på en dag...

Ola Lauritzson sa...

Äpplen är utmärkt på alla sätt tycker jag. Visst, är du i den striktaste GI-fasen ska du försöka hålla ner alla kolhydrater (bl a fruktos i frukt) och då rekommenderar jag en frukt om dagen. Men annars är det fritt fram. Det är knappast äpplen som ligger till grund till folks övervikt eller ohälsa.

Anonym sa...

Hey, I can't view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.

Anonym sa...

Hejsan! Undrar om det stämmer att bovetegröt har 10g kolhydrater på 100g? (På hela korn).
MvH
Karl

Ola Lauritzson sa...

Anonym, vilken sajt tänker du på? Bloggen, GI-boxen eller någon annan sajt som inte funkar med Opera?

Ola Lauritzson sa...

Karl, det kan nog stämma på ett ungefär. När du kokar gryn så blir det ju mycket vatten och då sjunker den relativa kolhydratmängden. Bovete har lågt GI och är egentligen inget vete alls utan ett frö.

E sa...

måste bara fråga en sak. jag har nog missuppfattat lite om hur man räknar. alltså, jag följer inte GI riktigt kanske men jag utesluter kolhydrater. jag har räknat på hur många gram kolhydrater jag hamnar på och jag har använt mig av viktklubb (som jag varit medlem i ett tag, orkar inte byta)
som igår, då åt jag 1274kcal och 2% av de kom från kolhydrater. för att ta reda på antal gram har jag tagit 1274*0,02
och fått fram siffran 25,48. sen har jag delat 25,48 med 4,1 (antal kcal /1g kolhydrater) alltså ungefär 6,22. men när jag läser runt lite inser jag att det kanske inte alls är så man räknar.
jag går ner i vikt av det, äntligen, har försökt under så många år innan och nu äntligen händer det något. men jag är rädd att om jag gör fel och det stannar av sen, så ger jag upp igen