måndag 13 december 2010

Happy Lucia!


Vänner, riktigt härlig Lucia vill jag önska er alla! Själv har jag njutit av en underbar Luciakoncert i Oskarskyrkan - helt magiskt!

Helgen toppades sedan av julstök med mina kära gudbarn Anton och Albin. Lämpligt nog sammanfallande med att Ulrika fyllde år (grattis!) och att mina underbara vänner Yerco och Marc var på besök från London!

Underbar helg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola! Jag följer fas ett, har gjort de i någon månad nu. Hjälper GI-metoden för barn? Mitt kolhydratsintag ligger på 10g/dag, och inget livsmedel jag äter har ett glykemiskt index över 40. Jag rör mig mycket , ja långt över det normala. Min fråga är om man kan äta för lite kolhydrater och när jag börjar äta kolhydrater igen, blir jag fet då? Hjälper GI-metden på barn? Tack på förhand =D

Ola Lauritzson sa...

Det du gör nu är vad jag kallar för en "rivstart" och det är då som resultaten brukar visa sig snabbast. Men det gäller faktiskt inte riktigt alla. På lång sikt rekommenderar jag att du också ska äta en del kolhydrater (med lågt GI förstås). Och självklart finns det också ett samband mellan ditt totala kaloriintag och vikten. Så var lite observant på hur mycket du äter, och fortsätt med ett högt proteinintag och ha kolla på kolhydratmängden. Det funkar på sikt.

För övervikta barn räcker det ofta att bara ta bort socker i läsk, kakor och godis. Och minska något på mängden pasta och andra högraffinerade kolhydrater (ex smörgåsar). Men att utesluta kolhydrater helt rekommenderar jag inte eftersom barn växer och behöver lite mer snabb energi än vuxna.

Anonym sa...

Tack för svaret ;)