söndag 12 december 2010

Julklappsstress

Nu har jag äntligen påbörjat julklappsinköpen. Men känns ju lite sådär när man hör om självmordsbombare mitt i centrala Stockholm! Känns absurt, otäckt.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Ja usch ! Inget som man förväntade sig i Sverige, hoppas du hittar alla klappar till nära o kära. Stressa inte för mycket..

Ha en trevlig Advent !

Johanna

Unknown sa...

Hej Ola, julklappsstress ja om det bara hade varit nog med detta, men det som stressar mig just nu är att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till kaloriintag under GI- fas 1. Har alltid bantat med att räkna kalorier vilket har lett till jo-jo bantning och ett kaloriintag som är riktigt lågt. Läser nu att jag med GI ska sluta räkna kalorier, kan äta proteinrik och fet mat, låter ju bra men läser också att jag kommer att gå ner i vikt om jag inte äter fler kalorier än tidigare. Detta är ju ondvikligt med tanke på det låga intaget från början. Hur hänger allt ihop, har jag kanske missförstått sammanhangen? Skulle vilja veta inför all julmaten som nu väntas. Ha nu en god jul trots all oro kring det som nu hänt
Birgitta

Ola Lauritzson sa...

Hej Birgitta!
Med GI-metoden utgår vi i första hand från att äta mat som ger ett balanserat blodsocker och minimalt insulinpåslag. Det fina är att mättnads- och hungerskänslorna fungerar bättre när du också kontrollerar blodsockerkurvan. Därför ska du lyssna på kroppen, inte äta mer när du är hungrig, men inte heller vara rädd att äta om du är hungrig. De allra flesta går ner fint i vikt med GI, utan att behöva räkna kalorier. Och det är ju väldigt skönt att veta!