torsdag 15 april 2010

Veckans duell...


För några veckor sedan (under inflytande av några glas vin...) ingick jag ett idiotiskt vad med Johan "Stinget" Svensson (andre till vänster på bilden) om vem som springer 2 mil snabbast. Kompisgänget har satsat var sin långschal på sin "favoritkuse" - och mot alla odds är jag favorittippad. Till saken hör att Stinget är en rankad innebandy- och tennisspelare som inte har ett gram överskottsfett på kroppen. Långa ben har han också!

På söndag kl 14.00 avgörs duellen. Två varv runt Djurgården.
Usch, vad har jag gett mig in på??

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Jag börja med gi i måndags jag går efter menyn i boken GI i praktiken
Jag är van att fika ca 20:00 men vet ej vad jag ska ta (äter middag ca 17:00)kan jag ta lite ost och skinka eller salami,dricker kaffe till.Jag är allergisk mot nötter tyvärr
Lycka till på söndad

Nina sa...

mitt tips på söndag att ta inte ut dig i början utan börja med långsamt tempo. Sen på slutet springer du bara utav helvete ...

Lycka till !

Anonym sa...

Jag fattar inte varför " inte har ett gram överskottsfett på kroppen" skulle verka positivt i detta vad????! Betyder det att alla extremmagra tjejer kan springa bättre än mig som joggar varje dag?

/Anna som går i nian

Ola Lauritzson sa...

Anna, du har förstås rätt (medger en viss överdrift i min beskrivning av Stinget pga antydan till nervositet). För att springa långt gäller det ju att spara på energireserven (i första hand glykogenreserven). Sen är det förstås så att en lättare kropp fordrar mindre energi att kånka runt på i 20 km...

Ola Lauritzson sa...

Anonym, välj något som du tycker är gott men helst inte innehåller kolsisar (just på kvällen är det extra viktigt). Allt du nämner är ok. En proteinsmoothie, avokado, några skivor kallrökt lax och kalvsylta är några andra alternativ...

Ola Lauritzson sa...

Nina, jag tror jag ska göra som du säger. Samtidigt som jag är rädd att ett alltför långsamt tempo i början gör det svårt att hämta igen minutrarna i slutet... Taktik, teknik och ren grundkondis i en skön harmoni...

Anonym sa...

tack så mycket för svaret , nu ska jag gå ut i vårsolen 1 timmes promenad med stavar jag har inte kommit längre i aktiviter ännu men det kommer väl så småningom .
Hoppas vädret är mer er på söndag

Sabina sa...

lämnar av en lagom hård lycka till spark! kommer säkert gå jättebra om du bara kan hålla nerver o andning under kontroll ;)

Spark i baken sa...

Hoppas att halvmaran idag gick bra. Tack för att du kom förbi vårt Blogger Boot Camp innan och delade ut härliga matlådor. Ha det bra så hörs och syns vi framöver. /Terese, www.sparkibaken.se

Karin sa...

Tack för den goda kycklingrätten, som du delade ut på Blogger Boot Camp idag! Jag har redan provat och den var riktigt god!

Anonym sa...

Jag äter bars från Naturdiet. Dark Chocolate är favoriten. Är de nåt bra?

Ola Lauritzson sa...

Anonym, det var så länge sedan jag tittade på Nutriletts innehållsförteckning. Har du lust att skriva in den i en kommentar så kan jag kommentera!?

Ola Lauritzson sa...

Anonym, det var så länge sedan jag tittade på Nutriletts innehållsförteckning. Har du lust att skriva in den i en kommentar så kan jag kommentera!?

B sa...

Ah, intressant. Den äter jag också till mellanmål!

Dark chocolate
60 g
Fruktos- och glukossirap, sojagranuler, sojakrisp (sojaprotein, tapiokastärkelse, salt), havregryn, mörk choklad (8%), (socker, kakomassa, kakosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin)), oligofruktos, sojaprotein, flingor (av vete), fruktos, vegetabiliska fibrer (gummi arabicum), kakaomassa (2%), mineraler (kalium, fosfor, kalcium, natrium, magnesium, järn, zink, koppar, mangan, jod, selen), fettreducerad kakao (1%), sojaolja, aromer, syra (citronsyra), grönt te-extrakt (0,2%), salt, vitaminer (vitamin C, niacin, vitamin E, pantotensyra, riboflavin, vitamin B6, tiamin, vitamin A, folsyra, biotin, vitamin D, vitamin B12)

Ola Lauritzson sa...

ja, vad tror ni själva...?
Nej, dessvärre inte mycket att rekommendera. Fruktos- och glukossirap (som står först i förteckningen = stort innehåll) har väldigt högt GI. För att få oss att känna oss bättre till mods är vitaminer och mineraler tillsatta (vilket för all del är bra), men annars gör jag en "Sverker" med dessa...

Sorry!

Anonym sa...

Vilka söta killar! Fler sådana foton, Ola!