måndag 28 februari 2011

Återtåget kan börja!


Efter att snörvlat och snutit mig i tre veckor - och ätit penicillin förra veckan - så känner jag mig äntligen bättre! Idag ska återtåget till min forna form börja. Gymväskan är tryggt parkerad vid min sida (med ett fint lager damm på toppen).

TIPS: Missa inte min kollega, Claras, blogg där hon beskriver sitt "detox-liv" under en månad. Clara började idag... Ska bli kul att se hur det går. Kolla in: http://enmanadsdetox.blogspot.com/

3 kommentarer:

tilla sa...

skönt att du har kryat på dig!
Har några frågor om Gi, följer en av din böcker men har lite beskymmer då jag inte äter rött kött utan bara fisk, fågel och grönt. Får man samma resultat om man använder kalkon o kycklingprodukter?
Sen så undrar jag om 2 chicken burger, en halv tallrik kokt broccoli och en klick bea sås är en okej GI lunch eller om de är rent åt skogen?
Och en sista fråga! Vilket gi har pomelo?
Ha de fint! //Tilla

Ola Lauritzson sa...

Hej Tilla - du kommer att få minst lika bra resultat även utan "rött kött". Och dina chickenburgers låter helt ok, särskilt om du skippar brödet.

Anonym sa...

Hej Ola,
Jag har en fråga som jag hoppas att du hinner svara på:-)

Jag har ätit enligt GI i sex månader och använder dina och Ulrika D:s böcker som inspirationskälla. Underbara recept!

Jag tycker själv att jag ser mycket smalare ut, alla i min omgivning säger att kilona rasar och häromdagen tappade jag t o m ett par byxor som jag köpte när jag var som tjockast! Ändå har jag "bara" gått ner 10 kg, trots att flera personer sagt att "du måste ha gått ner minst 20 kg". Och det känns så...samtidigt har mitt midjemått minskat från 117 cm till 100 cm. När jag började med GI började jag också motionera på ett sätt jag inte gjort tidigare - dels lade jag till joggingturer 3-4 ggr/vecka (har successivt ökat och är nu uppe i ca 9 km 3-4 ggr/v) samt började på gym där jag kör ett specialkomponerat styrketräningsprogram. Är det rimligt att anta att jag fått mer muskler, och att de ger en "orättvis" siffra på vågen?

Jessica