måndag 21 februari 2011

Idag börjar golfsäsongen!


Ikväll ska jag gå 18 hål på St Andrews, Old Course! Förvisso datoranimerat, men ändå. Vi ska till Ball Breakers på Gärdet och inviga golfsäsongen lite tidigare än vanligt. Kommer nog att bli hur kul som helst!

5 kommentarer:

Matilda sa...

Hej.
Hoppas helgen var fin. När du kommer hem kanske du kan hjälpa mig med min fråga? Vore jättetacksam. Fick anfall som var mycket liknande gallstensafall. Jag har gått på GI senaste 6 veckorna. Kan gallstensanfallet bero på min diet? Borde jag sluta?

Anonym sa...

Hej!
Har börjat att läsa din blogg och undrar lite omhur det fungerar att sluta röka samtidigt man kör Gi?
Har i förebyggande syfte börjat med Gi (fas 1) för att gå ned lite i vikt för min kommande period i mitt liv " att bli rökfri"! Jag är livrädd för att gå upp i vikt... är inte överviktig nu (60kg/167cm 44 år), men vill inte gå upp något mer. Tänkte köra så här några veckor och sedan sluta röka (får hjälp av en receptbelagd medecin, Champix). Min fråga, hur fixar jag att sluta röka utan att gå upp i vikt?
"By the Way " vilka otroligt vackra ögon du har...
Kramisar Lizen

Ola Lauritzson sa...

@Matilda: om du börjar äta väldigt mycket mer fett än du gjort tidigare så utsöndras mer galla för att spjälka maten. Och då kan det hända att existerande gallstenar ställer till för dig. Väldigt obehagligt!

Ola Lauritzson sa...

@Lizen: bra att du är extra medveten om vad du äter nu när du bestämt dig för att sluta! Visst förbränningen sjunker något (för att du inte stressar kroppen lika mycket med nikotin). Men den största förklaringen till att många går upp i vikt när de slutar röka är faktiskt för att de småäter mycket mer, inte för att förbränningen påverkas. Så om du äter extra nyttigt nu tror jag tom att du kan gå ner i vikt!

Lycka till - med båda projekten!

Anonym sa...

Ola jag hoppas du kommer Old Course på riktigt snart för då är golfen magiskt! Har en fråga; började med Fas 1 förra måndagen och gick ner 2 kg första veckan trots att jag fuskade med lite alkohol men inget fuskande med maten. mellan mån-ons vecka 2 gick jag upp 0.7kg och det utan något fusk alls. Hur kan det komma sig? svårt att hålla motivationen uppe när vikten stiger. Tack för hjälpen! Johanna