torsdag 17 februari 2011

Nu kommer mina nya GI-mixar!


Är så stolt över mina nya GI-mixar som lanseras denna veckan i ICA och Axfood-butiker. Supergoda GI-tillbör som passar till alla kött- fisk- och fågelrätter. Kan också ätas för sig själv som en vegetarisk rätt.

Det finns tre varianter: Oskalat matvete, dinkel och fullkornsbullgur. Just nu är min egen favorit den med oskalat matvete. Stek ca 4 minuter i lite rapsolja. Krydda med lite flingsalt och kanske några soltorkade tomater.

17 kommentarer:

Esbe sa...

Superbt! Men är det inte till och med vegan?
Tack för att du gör livet lite enklare :)

Anonym sa...

Helt underbart!!! Hoppas min handlare tar in dem genast!!!

Anonym sa...

Det här har jag väntat på, Tack för det!

Trillian sa...

Några tillsatser? Annars har ju de flesta helfabrikat tonvis med tillsatser. Vore kul om det fanns några undantag på marknaden. Men känns tyvärr inte troligt med Familjen Dafgård. Oj, nu var jag onödigt synisk ;)

Ola Lauritzson sa...

Trillan: inte en uns av tillsatser i mina rätter!!!

Anonym sa...

Hej Ola,

Är all keso ok att äta? Även de som är smaksatta med frukt?

Ser fram emot att få testa dina nya rätter som kommer förenkla mitt liv avsevärt!!

Sabina sa...

du den ser (och låter) GOD ut!!

måste testas, är ju inget man inte kan göra själv egentligen men grymt tidsbesparande att ha i frysen.

jag var misstänksam mot dina frysätter innan men vågade prova. (gillar inte salter, tillsatser) men det är faktiskt ovanligt bra!
(möjligen lite tama i kryddningen men bättre ta lite extra själv än att där är salter o tillsatser man inte kan ta bort)

roligt!

har du mer på gång i frysmatsvägen? och hur är det, finns det någon möjlighet att ni ska lansera gi-boxen i växjö/alvesta området snart? pretty please! :)

Ola Lauritzson sa...

Anonym: ja keso tycker jag är helt ok i alla dess smaker.

Ola Lauritzson sa...

Sabina: Vi har just öppnat Örebro, Uppsala, Västerås, Norrköping, Linköping, Lund och Nyköping. Så nu måste vi ta det lite lugnt några veckor. Jag hoppas att nästa ort blir Jönköping...

Sabina sa...

ja, det närmar sig!! kalas. om ni ändå ev ska börja i jönköping kan ni ju lika väl börja i regionen alvesta/växjö också! ;)

misstänker starkt att min bostadsort ej kommer bli aktuell, går det att få levererat till sin arbetsplats/vän/släkt eller liknande? (bor mellan alvesta o växjö)

Anonym sa...

Hej Ola,

Jag har en fråga om frukt. Det sägs ofta att man inte skall äta mer än tre frukter/dag och då helst lågglycemiska frukter som äpple, päron, stenfrukter och citrusfrukter. Högglycemiska frukter som banan och kiwi bör undvikas.

Men jag har märkt att även om jag bara begränsar mig till tre frukter/dag, får jag större "vinst" av banan och kiwi än t.ex. äpple och päron. En banan och några nötter, eller motsvarande mängd kiwi och några nötter, håller mig mätt i ett par timmar, medan äpple och päron snabbt gör mig hungriga igen. Och efter att framgångsrikt ha avslutat rivstarten märker jag att jag i nystarten bättre håller vikten/aptiten i schack med en banan/kiwi än äpple/päron. Samtidigt strider detta mot allt man fått lära sig om GI, LCHF och fettförbränning. Kan du förklara detta samband? Jessica

Ola Lauritzson sa...

@Jessica: om det är något jag lärt mig under alla år som jag arbetat med kost och hälsa, så är det att vi reagerar lite olika på mat. Det viktigaste är att lyssna på kroppen. Och om du känner att du mår bättre av din banan och kiwi så tycker jag att du ska ta just det.

Ola Lauritzson sa...

FÖRTYDLIGANDE: MINA MIX-PÅSAR SÄLJS PÅ ICA OCH BERGENDAHLS, INTE AXFOOD OCH COOP.

Förhoppningsvis kommer dessa butiker till snart.

Sari Hänninen sa...

hejsan... jag blir jätteglad över bra matalternativ för oss stressade svenskar...
jag önskar dock att jag kunde finna mat utan lök... som det är nu, är löken med som en "viktig" ingredienser i "allt" - vilket gör att jag aldrig kan smaka på de nya delikatesserna ni kokar ihop... finns det någon chans att det kan bli ändrig på detta????

Anonym sa...

Hej, har följt dina recept i 6 veckor nu men har inte tappat ett enda kg i vikt. Vad gör jag för fel?
Styrketränar 3 ggr i veckan, promenerar 5-6 dgr/vecka i 1 tim. Går på yoga 2 tim 1 gång i veckan.
Vad ska jag göra?

Anonym sa...

Hej
Undrar om detta kan vara ett kompliment dom 4 första veckorna till huvudmålet, tex fisken, stekenmmm

Mvh
Annika

Anonym sa...

Hej, ska börja på "6 kilo på 6 veckor" men jag är allergisk mot allt ifrån havet (all fisk, skaldjur mm) vad kan jag ta i stället? Kyckling, kalkon, rostbiff ? Vilket är bäst att använda?