måndag 27 april 2009

Opera på bio - hur går det ihop?


Ja, det lär jag bli varse ikväll när det är premiär för SF:s nya operasatsning. Det är La Traviata, inspelad från La Scala som visas på Skandiabiografen.

Kan du tänka dig att titta på opera på bio? Eller känns det fel? Och vad i hela friden har man på sig - operaklädd eller bioklädd?

4 kommentarer:

gittan sa...

Jag tycker bioklädd.
Gittan

Anonym sa...

Så underbart skönt att bara glida in spontant i en biosalong och avnjuta t.ex. Carmen. Halvligga i stolen i skööööna slappa kläder.....mums
Mims

Ola Lauritzson sa...

Ok, jag erkänner att jag var lite skeptisk till opera på bio. Men jag måste erkänna att det var otroligt mäktigt! Man kom närmare artisterna än vad som någonsin är möjligt på en opera. Ljudet var perfekt och upplevelsen stark. Kan varmt rekommendera det! Tydligen kommer SF att köra 5 föreställningar under året. Igår var det La Traviata. Men du ska gilla opera förstås - föreställningen (ink paus) varade i 3 timmar.

Unknown sa...

Folkets Hus och Parker har visat direktsända operor från Metropolitan i New York (till skillnad från de äldre, inspelade operor som SF visar) sedan februari 2007, runt om i landet. Senaste säsongen med 10 operor har haft 41 000 besökare på 67 orter. I Stockholm visas live-opera på Kulturhuset, Rio (f d Kvartersbion), Spånga Folkan, Kallhälls Folkets Hus, Hallunda Folkets Hus och Nynäshamns Folkets Hus. Säsongen 2009-2010 börjar 10 oktober. Mer info: www.fhp.nu/metropolitan