tisdag 28 april 2009

Har du något löfte inför sommaren?


Ok, den börjar närma sig. Sommaren alltså. Och med den semester, avslöjande badkläder och ofrivilligt spanande på stranden.

Har du något personligt löfte inför sommaren? Äta bättre, träna mer, dricka klokare - eller kanske något helt annat? Berätta!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Mina löften består av det du skrivit, äta bättre, träna mer, dricka mer (vatten)... och helst också gå ner i vikt...

Ango sa...

Mina löften är att jag ska fortsätta så som jag gjort de senaste 2 veckorna (med GI och motion) och att NJUTA! Jag ska njuta av sommaren. Det blir min sista långlediga sommar med barnen. Studierna närmar sig sitt slut så sedan är det bara några veckors semester per sommar som gäller.
Förhoppningsvis kommer jag att ha gått ner några fler kilon till dess också.

Åsa sa...

Ja! Har precis börjat med GI-metoden och hoppas gå ner 5 kilo till midsommar!

elinor sa...

Mitt löfte är att fortsätta gå ner i vikt tills jag når min målvikt. Jag gick ner sju kilo på sju veckor med GI. De senaste två veckorna har jag provkört fas tre, och det är svårt att hålla balansen, man kan äta mindre kolhydrater än vad jag trodde att man skulle kunna. Ibland känns det som att jag fortfarande är i fas två, men nu har jag börjat få in rätt balans. fem kilo kvar!

Bitte sa...

Jag har ju nyss gått med i GI viktkoll och fram till sommaren ska jag ha kommit in i det rätta GI tänket hade jag tänkt. Har inte kommit igång med rivstaren än men förändrar min kost succesivt. Har haft väldigt svårt för att hålla mej till en "diet" utan hoppat fram och tillbaka mellan vv, lchf och gi och allt möjligt annat. Nu gäller det att ha tålamod och lära sig äta nyttigt och samtidigt gå ner i vikt.

Kaos-Anna sa...

Dricka mer rosévin - om det nu är möjligt ;-)

Unknown sa...

Jag lovar mej själv att jag ska ha roligare och vara roligare än vad jag haft och varit senaste åren. Dessutom köpte jag boken du rek. och jag läste ut den igår och gjorde en plan för fas ett. En fråga bara: 150 g protein till
v a r j e måltid ?

anna sa...

Ja, mitt löfte är att komma i form igen efter min seanste garviditet och jag försöker göra det med din GI-metod, jag läste senaste numret av GI och Hälsa och är inne på andra veckan av rivstarten nu.

Jag är helt faschinerad av vilka resultat jag fått under bara en vecka.

Så tack för underbar pepp i den tidningen!!

Mvh Anna

Annapanna sa...

Jag vill njuta av sommaren som jag njutit sen jag började med livsstilen GI i slutet av förra sommaren. God mat, mycket träning, pigg och glad!! Brukar gå upp några kilo över sommaren. Det vill jag inte göra flera ggr. Men jag har ett annat tänk nu så jag förutsätter att det ska gå bra. Känner inte att jag försakar något väsentligt så då går det ju lättare.

Annapanna sa...

Har slängt alla kläder jag "krympt" ur så jag får inte vända viktkurvan uppåt igen.

Ola Lauritzson sa...

Vad inspirerande att höra om era löften.

Mina egna är att jag ska fortsätta träna ganska flitigt, hålla min vikt, njuta av vädret och försöka komma igång med arbetet med min roman igen (det blir sommarprojektet).

Unknown sa...

Jag tror att du missade mitt inlägg - tar det igen:
" Dessutom köpte jag boken du rek. och jag läste ut den igår och gjorde en plan för fas ett. En fråga bara: 150 g protein till
v a r j e måltid ? "

Carin sa...

Hej Ola.
Något personligt löfte.... Jag SKA orka spela fotboll med sonen utan att bli trött efter 2 minuter och sen tänkte jag att det vore trevligt att kunna knyta skorna utan att bli anfådd.
Jag har idag blivit medlem på GIviktkoll och oxå köpt din bok, Gå ner i vikt.
Jag har provat ALLT och känner så väl igen mig i det du skriver i början av boken. Mina två bröder rivstartade för en vecka sedan med väldigt bra resultat :)

Ola Lauritzson sa...

Eva, ja sikta på 150 g proteinrika livsmedel till varje måltid, ex 150 gram av ägg, skinka, lax eller liknande. Borde förtydligat i min bok att det inte avser rent protein - då blir det ju väldigt mycket. Ex innehåller kött ca 20% rent protein.

Unknown sa...

Jag kände mej lite tveksam inför att börja dagen med ett kilo kött.. :D

Anonym sa...

Hej Ola,

Mitt löfte var att börja ett nytt liv med GI-metoden, med hjälp av dina och Ulrika Davidssons böcker. Jag har nu läst samtliga och lagat en massa god mat enligt era recept. Stort tack till er båda, jag har fått ett nytt liv där jag mår bättre, har bättre livskvalitet och går ner i vikt!

En fråga ang boken "Våra bästa GI-recept". Där har ni med ett recept på skaldjursgryta och skriver att det kommer från en restaurang i Luxemburg. Eftersom jag precis flyttat dit skulle jag gärna vilja veta vad den heter. Senvåren och sommaren känns som en perfekt årstid för att pröva skaldjursrätter med svalt, vitt Moselvin...

Anna sa...

Bitte,

Jag har precis samma erfarenheter som du. Har hoppat mellan en massa olika metoder och dieter för att gå ned i vikt. LCHF funkar inte för mig - jag blir illamående av allt animaliskt fett man skall äta. Mår mycket bättre av fet fisk och olivolja än smör och grädde. Dessutom har jag svårt att förstå att förstoppning ska kunna vara en FÖRDEL; LCHF-anhängarna hävdar ju att det är ett tecken på att man äter rätt för gör man det behöver man inte gå på toaletten lika ofta. Har som sagt svårt att förstå det och mår inte särskilt bra av att vara förstoppad.

VV funkar enligt min erfarenhet så länge man följer kostplanen strikt och räknar points. Men så fort man börjar äta lite mer lägger man vips på sig kilon igen. Dessutom tycker jag det blir urtråkigt i längden att räkna points; när jag höll på med VV vågade jag till slut knappt gå ut på restaurang eller tacka ja när jag blev bortbjuden, av rädsla för att inte ha total koll på allt jag stoppade i mig.

GI är för mig det enda som funkar på sikt, samtidigt som det är sunt (jag tycker att LCHF känns osunt, även om det finns många som hävdar motsatsen. Dessutom mådde jag som sagt inte bra av det, så för mig är det inget alternativ). GI kan man följa resten av livet och det är väldigt enkelt när man väl lärt sig grundreglerna. I början är man beroende av GI-tabellerna, men det går förvånansvärt fort att lära sig att äta GI-rätt och sedan går det av sig självt.

Lycka till!

Bitte sa...

Anna!
Tack för dom orden..... känner att jag är på rätt väg. Detta passar mej perfekt känner jag. Har inte helt kommit in i det än och fuskat med ett par bullar i helgen, men som du säger det verkar ganska enkelt annars. Trött på att räkna points...... GI är bättre....