tisdag 14 april 2009

Spärrat kort?!

Mitt VISA kort har inte funkat på hela helgen (typiskt när det är långhelg).

Idag fick jag svaret från banken - de hade spärrat kortet därför att någon bandit i Libanon (av alla märkliga ställen) försökt dra några stora belopp på kortet. Hur gick det till undrar jag? Har ju kortet kvar och har inte använt det på nätet på länge... Scary!

De lovade iaf att jag skulle få tillbaka pengarna...

11 kommentarer:

Anonym sa...

De har väl snott dig på koden när du tagit ut pengar/betalat med kortet någon gång tidigare?

Någon ful typ har kanske dragit det i någon fejkad läsare och snott uppgifterna.

Men, hallååå, Libanon liksom?

Angelica sa...

Fasen vad hjälplös man känner sig när sådant händer! Blev bestulen på mitt VISA-kort i Liverpool för flera år sedan nu. Fem minuter efter stölden började kortköpen staplas på hög – på sunkiga lågprismataffärer! Jag minns att jag var så förbaskad att de inte kunde lyxa till det när de nu ändå hade snott kortet. Ibland funkar hjärnan konstigt! *s*

Anonym sa...

Fan sånt är inte kul alltså!

Min karl jobbar på bank, han har ett speciellt kort för internetköp. Detta kort är alltid tomt, han för bara över pengar till det när han ska köpa nått...och då den exakta summan...

Jag har aldrig gjort så... borde kanske börja...

Annapanna sa...

Jag har aldrig mycket pengar på mitt VISA-kort. Max 2000 kr. Lönen kommer in på ett annat konto så för jag över till VISA-kortet efterhand. Har telefonbank kopplat till Visa-kontot så jag snabbt kan föra över var jag än befinner mig i världen.

TessiBessi sa...

Fy vad läskigt!
Hoppas de får tag i den idioten.

Anonym sa...

Trodde du var i Skåne i helgen ;)
Goa hälsningar
G04Goal

GI-Malin sa...

Det där här hänt båda mina svågrar (?) det gemensamma för dem är att de tankat på PREEM södertälje. Varit där? Man blir ju galen först när kortet är spärrat men sen ganska tacksam...
Spec om man har ett amex silver...no limit kred gräns liksom - scary...
//GI-Malin

Anonym sa...

sorgligt men det har hänt många av mina vänner - verkar vara poppis på flygplatser att ta koderna då man betalar......
Jag föredrar kontanter då har man mera koll på vad man får slösa bort...
ha kul ändå
kram mims

Bitte sa...

Vi har varit utför samma sak. Nån som spelat bort en massa pengar på ett spelbolag på Malta....??!! Vi fick också tillbaka pengarna. Min man har aldrig använt sitt kort på internet och lämnar aldrig det ifrån sej..... däremot hade vi köpt pizza på en pizzeria och han hade sin kortläsare under bänken.... kanske var det..... vi fick aldrig veta......
obehagligt är det i alla fall.

Ola Lauritzson sa...

Låter som många råkat ut för liknande saker! Och jag är förstås tacksam att de är snabba med att spärra kortet. Och att jag får tillbaka pengarna.

Men, i slutändan är det ju ändå vi konsumenter som får betala för alla bedrägerier med höga kortavgifter som försäljarna lägger på priserna.

Dags att inför chip på alla kort, om ni frågar mig. Mitt nya kort kom med posten idag, och det hade ett mikrochip. Förmodar att det är standard nu. Bra.

Anonym sa...

Hej!

Ett tips är att alltid använda sig av ett betal- och kreditkort istället för ett kort som går direkt mot ett konto. Med ett betal- och kreditkort kommer de aldrig åt ditt konto. Dessutom har du en extra trygghet i konsumentkreditlagen så om du köper något med kortet som du inte får levererat så står kortutgivaren risken om du varit normalt aktsam.
Dessutom får du en faktura varje månad med alla köp specificerade. Betalar du hela fakturan på en gång är räntan 0%.

Lycka till,

Katarina