onsdag 30 september 2009

Pajalagröt

Här kommer recept på Pajalagröt från min bloggvän Gittan. Låter gott tycker jag.

Har du något grötrecept att dela med dig av?

Ingredienser:
0,5 dl Hela linfrön
0,5 dl Aprikoser
0,5 dl Katrinplommon
0,5 dl Russin
7 dl Vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn

Blötlägg linfrön, hackade katrinplommon, hackade aprikoser och russin i vattnet.
Låt stå över natten. Koka sedan allt tillsammans med havrekli och fiberhavregryn i 5 minuter.

10 kommentarer:

gittan sa...

Tydlingen är det inte nånn som gillar gröt,hahaaaaa.
Kanske fick ni nog som barn,hehee.

gittan

Angela Monroe sa...

Hej Ola!

Det var kul att träffa dig ikväll. jag skrev lite om dig i min blogg:

http://finest.se/userBlog/?uid=21089&beid=1206763

Kram,

Angela Monroe

Babsan sa...

Hejsan!

Gröt är inte min melodi, upplever snabb viktökning....och det kan jag ju inte kosta på mig, jag behöver ju hålla formen!

Har du något annat förslag?

Hälsar
Babsan

Ola Lauritzson sa...

Hej Angela - ja, kul att träffas! Det var på tiden. tycker du ska skriva in ditt grötrecept här också!

Ola Lauritzson sa...

Babsan - ska jag vara ärlig äter inte jag gröt heller. Jag tror att jag blev "grötförgiftad" när jag var liten och kan inte riktigt med konsistensen. Men det kan vara en bra frukost för det.

Själv brukar jag inleda dagen med två perfekt kokta ägg och en rostad fullkornssmörgås med ost. Kaffe (en masse) och en c-brus till det.

Babsan sa...

Hej igen!

Jag inleder min frukost med ett glas vatten, gärna något nyttigt i som tex citron, gurka eller några droppar homeopatiskt utrensande. Sedan följer en skål, ej stor, ca 1,5 dl vaniljyoghurt med div nötter, frön och bär/frukt, inte jättemycket, någon/några msk. Jag tar även mina spirulinatabletter och zink vid detta tillfället. Till det en kopp örtte/grönt te. Grönt te fö. kan jag inte dricka för mycket för då går jag "igång" för häftigt och det orkar jag bara inte med ellanåt. Ibland går jag en promenad, om jag inte behöver jobba. Efter någon/några timmar är det dax för en smörgås, oftast fullkorn, kanske ibland rostat, smör och ost som pålägg, ibland ägg, med något grönt, tomat, gurka, paprika. Till det dricker jag kaffe/te. Slut på frukosten!
Den här frukosten passar mig och mitt liv alldeles utmärkt!

Hälsar
Babsan

Ola Lauritzson sa...

Babsan, vad har du för roliga jobb framför dig nu då?

gittan sa...

Ett litet inlägg bara.
Den här Pajalagröten smakar inte som vanlig gröt,den smakar mest frukt och konsistensen är inte lika dan som vanlig gröt.
Mycket godare++++++

Gittan

Babsan sa...

Go kväll!

Roliga jobb ja....jag ser hela livet som en resa och "jobb" är en liten ingrediens i den resan. Just nu kommer jag från ett kvällspass på postterminalen och har ett likadant imorgon kväll. Där emellan "jobbar" jag med olika "projekt", så som städprojektet,trädgårdsprojektet,
umgås med bästa väninnan-projektet, familjeprojektet, Rädda Barnen projektet, framtidsprojektet osv. Och nu ska jag berätta vad framtidsprojektet är. Efter frukosten, ca kl 8 satte jag mig ner och mediterade över projekt framtid. Det som kommer upp under en stund, det är det som jag jobbar efter just då. Ca 1 tim jobbade jag med framtimmen, kallar timmen för det. Det innebär att jag gör något som har med framtiden att göra, tex något mål som jag arbetar för. Just idag jobbade jag med att fixa en försäkring till min dotter och började lite smått att spåna på den bok som jag kommer att skriva. Det känns gott i hjärtat efter en sådan stund. Gör du något liknande?
Eftersom jag försöker fånga varje dag som den är, så vet jag inte exakt hur imorgon kommer att se ut förutom att jag har ett kvällspass på terminalen.
Natti natti nu!!!
Hälsar
Babsan

Ola Lauritzson sa...

wow, låter som du lever ett intressant liv Babsan" :-)