tisdag 25 januari 2011

Den hemlige miljonären


Har just sett premiäravsnittet av Hemlige Miljonären där jag hade förmånen att få vara med. Ja, det känns faktiskt så - att det var en förmån. Är verkligen glad att jag fått lära känna bl a Eva, Elise, Kari, Magnus och många fler som jag träffade under en vecka innan Jul. Särskilt kul är det att det känns som vi har en riktigt fin kontakt och att jag fått nya vänner för livet. Jag har verkligen fått uppleva något som jag önskar att många fler får möjlighet att vara med om.

63 kommentarer:

Anonym sa...

Du var så bra i programmet. Jag tror jag kunde se vad du kände och ditt ansiktsuttryck visade tydligt att du tog till dig situationen. Vi har verkligen tänkt till i våran lilla familj i kväll. Vi ska ha smörgåsbjudning i city. Vem vill ha en middag, en timme! för minst 1000. När man kan köpa mackor och Juice och korvar och allt möjligt för samma peng och stå på plats och ge till de som verkligen behöver i tre timmar.. Vilken djup känsla att få hjälpa alla dessa människor aktivt. Må solen skina på dig. P

Maria sa...

kanon program så kul att se att det finns personer med hjärta som vill dela med sig av sina sista slantar o grejer, kul att se någon som vill dela med sig även större summor o sätter sig in i hur personerna som behöver hjälp har det,

Marie Plosjö sa...

Så fint av dig. Tittade på programmet idag och blev berörd.

All lycka!

Mvh,

Marie Plosjö

Oneofthesisters sa...

Du är så bra!
/g

Skogsliljan sa...

Bra program och bra verksamheter som fick bidrag tycker jag... Om du har någon vidare kontakt med organisationerna vore det skoj om det kom med här i bloggen.

Anonym sa...

Jag har också tittat på programmet och blev så rörd att tårarna rann
på vissa ställen.
Tack alla människor som var med i programmet ni berörde mej djupt.
Och så blev jag också intresserad av dina böcker Ola för jag har haft viktproblem i många år.

Kram och lycka till med allt du gör i framtiden

MVHH Nita Enköping

Föreningen Omtanke sa...

Ännu en som blev berörd av programmet! Det är fantastiskt att människor som verkligen har möjlighet att bidra med pengar, kan & gör det!

Fram för ett mer medmänskligare Sverige!

All lycka till i ditt liv!
Vänligen, Jannica
Föreningen Omtanke

Anonym sa...

Jag såg programmet och blev tagen av hur lätt alla dessa människor öppnade sig och ville verkligen dela med sig av sina bakgrunder. Hade själv svårt att hålla tårarna tillbaka flera ggr, såg hur berörd du oxå blev. Så fint av dej att dela med dej.
/Ulrika

Babsan sa...

Min kommentar försvann ser jag....men jag skriver gärna igen!
Vilka fina kommentarer du får Ola, jag är så stolt över dig!
Jag ska se programmet imorgon på play tv.
Tack för den du är!
Kram
Babsan

morarp sa...

Hej har precis sett din medverkan i programmet den hemlige miljonären. Det tog tag i mig och framförallt att se din reaktion som en mycket empatisk person. Jag har mötts av dina böcker som har hjälpt mig och artilkar i qx hur du kom ut. Mitt intryck har bekräftats av en medkännande människa som vill göra en skillnad för andra. Keep up the good work.
Gunnar

Anonym sa...

Grymt fick länken av Marie Plosjö på mondoblog.se

tårarna rann

Sabina sa...

ett starkt program som skildrar något som behöver skildras! tystnad är det värsta, lättare att inte se då.

är ändå en värmande glädje i det på något vis. när man ser dessa eldsjälar med sina stora varma hjärtan! att dom klarat av att vända sitt tragiska förflutna till en motor för att hjälpa andra!

all heder åt Dom. och all heder åt Dig!

(sedan som "gammal" följare av dig i din blogg måste jag säga att, att Du hade ett stort varmt hjärta var väl inte helt en överraskning *ler*)

glad för din skull att du fick göra denna resa.


Kram

Anonym sa...

Jag håller med någon som skrev tidigare "Gud vad snygg du är!" Och tänker att talesättet att fina godhjärtade män verkar vara vara antingen upptagna eller gay eller bådeoch - stämmer...

Här i Göteborg finns så många tiggare nu, och det har gått massor av rykten om att det är ligor som tvingar dem att tigga för att sedan ta deras pengar, vilket resulterat i att Göteborgarna blivit misstänksamma och vi ger ibland och ibland inte. Vi tittar oss omkring efter den påstådda personen som ska "bevaka" tiggaren och sedan ta pengarna och detta gör iallafall mig helt förvirrad. Jag ger nästan alltid pengar till uteliggare, en gång i Köpenhamn köpte jag en macka och en ramlösa till en uteliggare och blev bemött med jubel, senare ungefär samma situation i Florens - han slog nästan till mig. Beror såklart på situation. Min fd sambo blev skitarg på mig varje gång jag gav pengar till dem "De ska inte behöva tigga, därför ska man inte ge pengar, man stöttar att de fortsätter" fanns kanske en anledning att han just är min fd sambo....

Vad ska man göra egentligen, vad är rätt?

Bästa hälsningar Liv

Isabel sa...

Jag såg på programmet ikväll och måste säga att jag blev riktigt berörd. Det kändes så genuint och av någon anledning blev jag så stolt över att du ställde upp och var så snäll och generös. Jättebra!

Sara sa...

Fina du. Kram

Anonym sa...

Ååååhhh... Älskar sådana här program.
Där man verkligen gör ngt. Ligger o gråter o tittar just nu.

God bless you

Cadulina
Www.cadulina77.blogspot.com

sanna sa...

Så underbart!
Kämpar för hrmlösas rättigheter så ofta jag kan. Du är verkligen genuin och omtänksam. Märks att du har båda fötterna på jorden. Som elise sa "han är lätt att blu förälskad i" jag misstror inte henne en sekund.

Emelie sa...

Ohh, Mamma Mia, jag vet inte vart jag ska börja.
Jag tycker du verkar vara en helt underbar kille, såg programmet och såg det nu i repris.
Så underbart att se att det finns människor som du, som bryr sig så mycket om andra.
Hoppas jag någon gång blir som du, vill med kunna bidra med att hjälpa människor!

Fortsätt så =)
Kram.

Anonym sa...

Wow! Har sett den engelska varianten på det här tidigare och blev verkligen berörd av det. Att nu få se samma godhet i Sverige gör en tårögd. Fantastiskt fin gest av dig. Kunde inte hålla tillbaka tårarna i slutet av programmet. Blev därför tvungen att Googla upp dig och kom in på denna sida. Stor eloge för din medmänsklighet.

Micke
Umeå

Sara Lindquist sa...

Underbara människa. Jag lever i världens bästa familj, tyvärr så har vi inte den bästa ekonomin till oss och våra barn MEN det finns dom som har det värre. Människor jag såg på teve idag, människor som du träffade en vecka. Varje gång jag ser någon som säljer aluma ger jag 50
kronor, har jag inte pengar går jag och tar ut. Även om man inte kan göra så mycket så är det lilla man hör mycket för andra. Du är en fantastisk själ, jag önskar att det fanns fler som dig, jag önskar dig all lycka i livet. Du tog mitt hjärta med storm. TACK för att du är du.
MVH Sara

sussi sa...

Jag såg programmet ikväll.
Tycker det är bra att dessa sidor av vårt samhälle visas och diskuteras. Jag visste inget om dig tidigare Ola, men du verkar vara en varm och godhjärtad människa och det gläder mig. Samhället har blivit så kallt och hårt de senaste åren.
Fantastiska människor som engagerar sig och fantastiskt av dig att skänka pengar till verksamheterna.
Jag önskar bara att fler får upp ögonen för hur lätt det kan vara att hamna i denna situationen- och dessutom vill förändra politiken och politikerna för ett mänskligt samhälle och ett värdigt liv för alla människor.
Kram,
Sussi

Anonym sa...

Tack Ola för att du valde att hjälpte flickorna och elisa med ditt bidrag och din tid som hemlös. Jag blev så berörd av dina känslor, dina tankar, och tårar. Härligt att du vara så jordnära och human. Jag hoppas att du blir en förebild för många unga män och kvinnor. Du ska ha ett TACK för din insats. TACK
Från fia

anonym sa...

Du är säkert en trevlig och bra kille ola, med ett genuint engagemang. Men jag måste tyvärr säga att jag tyckte programmet som helhet var lite halv-snaskigt. I stället för göra tv och visa upp någon som hjälte och andra som behövande offer kan vi ordna det här med hjälp av skattsedeln.

Vad är poängen med att först gnida ihop massa pengar, inte sällan på bekostnad av andra och sedan när man har en stor hög dela ut dom till dom som redan från början kunde fått dom och inte behövt bli utslagna.

Unknown sa...

Hej! Såg programmet och blev verkligen berörd av din genuina empati och förmåga att få kontakt med de fina människorna du hade förmånen att lära känna. De finns något mycket unikt i dig! Jag har själv vuxit upp runtom i världen bland människor av olika ursprung och kämpar för att främja förståelse och respekt människor emellan genom min fotografi. Bifogar en länk med några av mina blder:
http://ingridmarn.viewbook.com/ambassador_of_global_diversity
Kram,
Ingrid

Unknown sa...

Hej! Såg programmet och blev verkligen berörd av din genuina empati och förmåga att få kontakt med de fina människorna du hade förmånen att lära känna. De finns något mycket unikt i dig! Jag har själv vuxit upp runtom i världen bland människor av olika ursprung och kämpar för att främja förståelse och respekt människor emellan genom min fotografi. Bifogar en länk med några av mina blder:
http://ingridmarn.viewbook.com/ambassador_of_global_diversity
Kram,
Ingrid

Tina sa...

Hej! Ramlade in här idag på grund av att jag såg programmet igår. Ett väldigt starkt och gripande program. En STOR eloge till dig för dina generösa bidrag! Kram

Anonym sa...

Jag har ju äran att känna Ola väl eftersom jag skriver böcker med honom! Jag blir varm i hjärtat när jag läser alla inlägg här om Dig, Ola och du är värd all uppmuntran för du är en underbar människa!
Jag är priviligerad att få arbeta med di och ha dig i min närhet. Väldigt många kramar från Ulrika Davidsson

tobbe sa...

Hej Ola. Du var helt fantastisk i gårdagens program. Du gick verkligen in för att lära känna dessa människor och du gjorde det med sådan värme och vördnad att jag nästan började gråta.
Du gjorde en skillnad i deras liv både genom att vara där som medmänniska och genom ditt ekonomiska bidrag.
Helt fantastiskt. Jag önskar dig och dina kära all lycka och välgång. Det är du värd.
Du har visat att det verkligen finns godhet och hjärta även bland folk med väldigt mycket pengar.
Jag tar av mig hatten för dig.. mvh tobbe

Anonym sa...

Änglar finns och du är en av dem...

Anonym sa...

Du är en fantastisk man med mycket hjärta, programmet igår berörde mig ända in i själen.Många tårar blev det och lite skratt när du avslöjade för Kari vem du var.

Stor Kram!
Lindha

kreditvärdighet 0 men vanlig svensson sa...

Hej ola
Tänk att de finns människor som du.Jag skulle vilja att du ringde mej.Jag är en 4 barns mamma som växte upp med pappa som alkoholist o mamma som narkoman,jag hjälpte min mamma för 10 år sedan att bli fri från knark så hon lever ett bra liv i dag.Saken är den att när pappa dog för 9 år sedan så hade han skrivit massa saker på mej så nu har jag skulder,inte jätemycket men tillräckligt.Jag behöver hjälp,jag vill inte att mina barn ska växa upp med detta skuld berg omkring sig,Man blir behandlad som 3 klassens människa i dag om man har bet anmärkningar o jag orkar faktiskt inte längre.Snälla Ola ring mej för jag är verkligen en entriprinör ut i fingerspetsarna men har aldrig fått chansen pga skulder.076188070..bless Jenny

Jocke sa...

Jag såg programmet och det var jätte bra. Det du gjorde var guldvärt. Önskar att alla personer kunde göra så! Innan visste jag inte vem du var, men nu vet jag vem du är! Coolt att du är så framgångsrik och driven med det du gör!
Lycka till i fortsättningen

Pim sa...

Kan inte säga mer än att jag beundrar människor som du. du verkar ha stort hjärta.

Lycka till med allt!

Anonym sa...

Ödmjuk, empatisk, klok, varm och genuint intresserad. Så skulle jag vilja beskriva dig utifrån gårdagens program. Din medverkan betyder mycket och din generositet ännu mer. Jag blev verkligen berörd!

Therese sa...

Så Vackert..Genuint..Insiktsfullt & Hoppfullt.

Tack för att Du Visade att EN enda själagod människa kan Ge så Mycket.

Tack för att Du gav mig tårar av Sorg, Värme och Insikt.

De som har Dig i sin Närhet är RIKA.

Jag önskar Dig ALL LYCKA i Livet, Ola.

Man Får det man Ger.

Kärlekens Kramar

EJVOR ERIKSSON sa...

Hej Ola.

Såg programmet du var med i igår kväll. Jag känner sorg för de utsatta personerna och glädje för att du kunde ta till dig det du såg med känsla, förståelse och engagemang.
Jag själv har samma bakgrund som tjejerna i programmet, med misär från 3 veckors ålder då min vandring började på barnhem.

I dag är jag drogfri sedan 5 år tillbaka. Är född 1959 i GBG.

Min bror dog 49 år gammal blandmissbrukare sedan 10 årsålder och hade aldrig haft en bostad.
Jag lovade min bror på dödsbädden att i den mån jag ev. kan göra något för hemlösa så skall jag göra det. Då även jag levt som hemlös så kan jag ju det livet med.

Min brors önskan var att jag skulle berätta om vårt liv så det kanske kunde bli en förståelse för människor som tappat fotfästet samt för utsatta barn.

Givetvis att det också skall till resurser, personal, sjukvård, bostäder och annat som behövs för att hjälpa människor som i dag lever i skuggan av samhället. Människorna finns men ska inte synas, problemet sopas under mattorna liksom.

Hur som helst så har jag skrivit en självbiografi om mitt liv.

Jag har en del år kvar som ska skrivas. Men min tanke är att ge ut den i två delar.
Boken är skriven på maskin, så jag ska scanna in den och OCR behandla det jag skrivit.

Hörde att du givit ut böcker, jag undrar har du eget förlag.
Min tanke var att det kanske fanns en möjlighet att ge ut boken via ditt förlag. Och att jag låter en viss procent av intäckterna av boken går till hemlösa och kvinnor som hamnat i prostitutionen.

Jag vill starta en fond för det ändämålet.

Min son såg också programmet och rignde mig och uppmanade mig att skriva dessa rader till dig och fråga. Om inte du har något intresse eller ett förlag. Så har du kanske värdefull information att förmedla om detta med utgivande
av böcker.

Jag lämnar min mail address här så du kan nå mig om du har något intresse eller någon info om detta med att ge ut böcker som kan underlätta för mig.
Då jag aldrig givit ut en bok så är jag ju ganska okunnig i vad som jag bör tänka på.

Oavsett om vi hörs eller inte så önskar jag dig all lycka och min önskan om att du ska behålla dina fina inre egenskaper som du visade.

med vänliga hälsningar
ejvor_eriksson@hotmail.com

ps.
Jag skall faktiskt åka till Stockholm i mars, för jag ska intervjuas om mitt liv som utsatt inom institutionsvård och i fosterhem.
Det är en pågående utredning som görs. Du har säkert hört talas om den

Anonym sa...

Tack för ett fint program och en MYCKET fin medverkan! Ett stort TACK också till dig som människa som visar upp din oerhört unika och goda sida som du har. Jag önskar dig all lycka i framiden! Var rädd om dig! Kram från Malin

mimi sa...

Tack Ola! Jag var ganska fundersam över programmet men såg det o blev sååååå positivt överraskad - ett program alla borde se - tänk vad många utslagna det finns och tack och lov även eldsjälar.
Tack för att vi fick ta del av detta och lära oss och Tack för att du bidrog med pengar.
Starta ett konto och vi kan önska att alla som läser denna härliga blogg skänker en liten eller stor summa varje månad till och du skänker den vidare kanske en gång i halvåret - å många bäckar små även en tjuga är ju välkommen man ger ju efter förmåga.........
Vad tycker ni om detta?
Kram Mimi

Anonym sa...

Håller med
Himmel va snygg du är både i kostym o jeans o trasig tröja....Mums

Tania sa...

Läste till socionom och gjorde min praktik på Ny Gemenskap -01. Det var en omvälvande erfarenhet att vara där en termin och få ta del av alla dessa levnadsöden. Som du nu vet är det många människor som står utanför samhället och behöver hjälp på annat sätt än myndigheter kan erbjuda. Förstår att dessa möten påverkade även dig. Roligt att du valde att medverka och kunna göra en insats för dessa människor som ger så mycket av sig själva för att hjälpa andra. Kram

Carina Dahl sa...

Om jag någonsin kommer upp dina försälningssiffror (eller ens hälften, en tiondel bara) ska jag också skänka bort stora summor. Det lovar jag härmed på heder och samvete.
Du var svinbra!

Ett litet kryp sa...

Såg Hemlige Miljonären igår jag också. Stort att du ville vara med och att man fick se dina reaktioner. Inte många vågar göra det.
Har själv varit hemlös. Blev sjuk i ätstörning när jag var 15, en redan ansträngd relation med mina föräldrar blev ännu svårare och klarade inte att bo med familjen längre när jag var 19. Fick dock lägenhet efter ett halvår genom en ungdomskö här i Göteborg. Min mamma hade bott i Familjebostäder i många år och då jag fortfarande var skriven hos mina föräldrar så kunde jag ställa mig i kön och fick en lägenhet. Är idag 22 år och bor delvis med mina föräldrar (pga att jag är fysiskt sjuk efter ätstörningen), dock i en egen del av deras lägenhet så jag har inte mycket kontakt med dem..., och delvis i min egna lägenhet. Har lyckats komma från förorten Bergsjön och in till Majorna. Är tillbaka i gymnasiet och försöker bli färdig, har fortfarande ca 2 år kvar så känns lite segt.. Men skam den som ger sig - right?! Och ännu segare blir det när man ska slåss mot FK och politiker som inte tror på en och som tycker man kan klara sig på 1300:-/månad efter hyran.
Men det är lätt att glömma hur det kunde varit. Varje gång jag åker över bron borta vid Gamlestaden (om du vet vart det ligger i Göteborg) kollar jag bort mot där jag vet de hemlösa ligger på natten med gamla Metro som täcke. Jag vet alla ställen där man kan undvika att bli sedd, jag vet hur man fixar gratis mat utan att stjäla, jag vet vart det är varmast, eller svalast. Jag kunde lika gärna varit kvar i det.

Tack för att du var med. På något sätt fick man en påminnelse om hur bra man har det. Att saker, renlighet, lyxgodis och annat man önskar sig egentligen är så onödigt, även om det klart fortfarande lockar. En påminnelse om att uppskatta det man har, leva i nuet, och titta på solen och den blå himlen utanför fönstret som är här och nu, istället för att drömma om stora pooler och frukostbuffeer vid Medelhavet.

Kanske lite rörig kommentar, men kortfattat:
You rule :)

Anonym sa...

Innstämmer. Önskar att alla med pengar oxå hade hjärtat på rätt ställe precis som Ola. I många kulturer tror man på reinkarnation och att alla har förtjänat sitt eget öde. Carola tror att hon har framgång för att Gud älskar henne. Kan ingen utmana henne att ställa på samma sätt.

Johan sa...

Vilken resa på så kort tid! Jag antar att det faktiskt inte kändes betyngande alls att ge bort summorna, snarare en förmån? Mycket inspirerande, du förstärkte den symptatiska bilden jag hade av dig.

Förresten, skägget var grymt snyggt. Keep it! ;-)

Johan

Anonym sa...

Ola!

All respekt som Du visade människorna som Du mötte var fantastiskt att se. Tårarna rann när Du gav kvinnan som blivit änka en del av pengarna som skulle till Ny gemenskap...underbart att få uppleva hennes totala och chockartade lycka tack vare Dig.
Satt med min fru och kramade henne hårt..man behöver få såndant här till sig för att förstå hur bra man har det. Sköt om dig Ola och lycka till med all Du företar Dig!

Morgan sa...

Hej Ola!
Tänkte bara skicka en Bra tanke
till dig,Trodde inte det fanns så underbara människor som dig, Jag vet hur det känns att vara lågt i livet
efter separation blivit av med jobbet
blivit av med bostad ja allt man kan bli drabbad av. Men sakta tar jag mig framåt,Bor ihop med ny tjej
har väll det skapligt men har man inge jobb,fattas det nått i livet, Har det mesta
förutom en inkomst o då blir man
långt ner i banan, Är 38 idag
Min ända Önskan är att jag får ett jobb,spelar inge roll om jag fick städa toaletter varje dag.Ville bara säga att du e en grymt varm person. Mina högsta lycko önskningar till dig. Tack för mig
Morgan
Ps. dyslektiker så kanske skriver lite slarvigt. Ds

Mikaela Sundqvist sa...

Kanonbra, obeskrivligt bra !

Anonym sa...

Jättebra program! Ola du gick rakt igenom rutan! Börja jobba på tv vettja jag vill se dig i GI bantar program.
Lycka till!!

Kristina sa...

Underbare Ola!
Visste sedan innan att du är en person med mycket värme och stort hjärta!
*kram*

Anonym sa...

Denna målgrupp av människor möte jag varje dag i mitt arbete. Så fint att det kom fram vad människor försöker hjälpa till med och också hur underbara många av dessa utsatta människor är. Ett mycket bra och belysande program där huvudrollsinnehavaren vann mitt hjärta!

Christin sa...

Du var så himla himla bra! Tårar hos mig och mannen. Dessa program behövs! Det är många som inte känner till problemen. Underbart med mannen som inte åt lussekatt! Kram Christin
-16kg tack vare dig

Millas Hälsoblogg sa...

Tack för ett bra program
Blev starkt berörd

Anna sa...

Sådana tårar jag fällde för din hjälpsamma hand, mot dessa fantastiska människor som hjälpa andra fast de knappt har så det klarar sig själv.

Du är fantastisk!

Lippis sa...

Har just sett reprisen av Hemlige Miljonären. Har tidigare följt den brittiska serien Secret Millionaire och vid varje avsnitts slut så har tårarna kommit! Så många ser inte de "osynliga människorna", de som har haft det svårt eller har det svårt.. Jag köper alltid Faktum från en äldre herre i Nordstan, Göteborg som varje gång gör en piruett innan han fint räcker fram tidningen. Att så lite har betydelse för en annan människa ska man inte glömma!

Det syntes i dina ögon att du "ser de osynliga människorna" Fint program!! Fina människor du mötte!

Ha det gott! sköt om dig!

Vänlig hälsning
Lisbet

Patrik Rasmussen sa...

Fantastiskt program och vilken fantastisk människa du verkar vara!

Toppen!

Anki Bengtsson sa...

Vill bara tack för din medmänsklighet i Den hemlige miljonären. Såg reprisen i dag och jag lipade en stund. Jag blev tagen av din äkta värme du spred. Tack Anki

Anonym sa...

Hej Ola.

Såg precis ditt avsnitt på kanal 5/play. Inte nog med att du är så oerhört attraktiv och snygg, du måste även vara en ängel sänd från ovan. Lycka till! /Mohammed

Sanna sa...

Tack för att du visade stor medmänsklighet och innerlighet.

Önskar dig allt gott!

alexandra sa...

Hej!
Denna kommentaren kommer en stund efter att det första avsnittet av den hemlige miljonären sändes, har inte sett det förens igår på kanal5play. Jag ville bara säga att jag blev så glad och rörd av asvnittet och programmet. Det som berörde mest var inte att du i slutet skänkte pengar, även om det också var jättefint, utan hur varm och empatisk du var. Du ville faktiskt veta, du ville lyssna och du tog till dej berättelserna och människorna. Du inspirerar verkligen. Ha det bra och lycka till med allt! hälsningar från grannlandet i öst.

Anonym sa...

vad anser du om homosexuella?

jjjjjjjjjjjjj sa...

Kanye West shoes
harden shoes
westbrook shoes
michael kors outlet
nike air max
adidas gazelle
vapormax
nike air force 1
goyard bags
nike sneakers for women

jjjjjjjjjjjjj sa...

gucci belts
huaraches
longchamp handbags
birkin bag
jordans
michael kors outlet handbags
timberland outlet
lebron james shoes
coach outlet store
nike flyknit racer

jjjjjjjjjjjjj sa...

pureboost
yeezy boost 350 v2
adidas nmd
michael kors
golden goose sneakers
longchamp bags
adidas superstar
goyard outlet
adidas superstar shoes
tory burch outlet