torsdag 13 januari 2011

Hemma-hos-reportage


I denna veckan har Tidningen S ett femsidigt hemma-hos-reportage hemma från mig. Kolla in om du är nyfiken.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har ätit enligt gi-metoden i drygt 1 månad nu och börjar träna lite smått. Dock känner jag att orken inte är på topp. Är pilates och Yoga bra med gi-metoden? Eller måste jag springa/jogga etc?

Anonym sa...

Hej!
Den tidningen ska jag köpa idag.
Jag har avslutat min första vecka med Gi-recept (och fler ska det bli)Här kommer en konstig fråga som jag ändå tänker ställa: Blev i går så sugen på varm choklad toppad med vispgrädde...
Är det ok att dricka det?

Ola Lauritzson sa...

Anonym1: Yoga/pilates är båda bra träningsformer. Bäst för fettförbränningen är dock långa konditionspass som löpning. Eftersom du kört hårt med maten i 1 mån kan du successivt lägga till lite nyttiga kolhydrater nu - då kommer också träningsorken att bli bättre.

Ola Lauritzson sa...

Anonym2: Om du tar riktig ögonkakao utan socker så är det helt ok. Ibland gör jag själv choklad på 2 msk kakao, hettvatten och lite cayennepeppar. Kanske lite spartanskt, men man får en chockladkick iaf... :)

Fredrika sa...

Hej! Har ätit enligt gi metoden i 4 veckor snart och gått ner 3 kg. 2 kg de två första, och sedan 1 kg en vecka. Dvs 1 kg i veckan. Dock har jag den här veckan stått stilla viktmässigt, har ätit likadant. Men inte gått ner något alls. Vikten är densamma som förra?! Brukar det vara så att kroppen går ner periodvis eller har jag gjort fel.? De första kilona brukar vara lätta har jag läst. Vägde 59 kg, är 170 cm lång och väger i dagsläget 56 kg. Målvikten är att gå ner till 53. hur lång tid tror du det kommer att ta?

Ola Lauritzson sa...

Det är helt naturligt att viktnedgången går etappvis. Eftersom du inte har någon särskild övervikt att tala om är det svårt att säga hur lång tid det tar att gå ner dina önskvärda kilon. Men normalt är ett snitt på -0,5 kr/vecka.

Karl sa...

Hej! Jag är tolv år, äter ca 10g kolhydrater per dag, äter inget högglykemiskt och inget småätande. Jag är inte överviktig, men har några kilo jag vill bli av med. Jag kan beskriva lite hur det ser ut, så kanske ni har bättre ideer. Frukost: 50g detoxmusli (4% kolhydrater i den) och 50g turk yoghurt. Lunch varierar, antingen ett ägg, en burk tonfisk eller en avokado.. Blir iaf aldrig över 4g kolhydrater. Sen till middag äter jag samma, kanske lite räkor eller nått. Tränar mycker, springer, joggar, boxar och tränar parkour mm. Problemet är att jag känner att jag svälter, att jag har låg energi att vara social och snäll, men ändå att jag orkar träna. Borde jag lägga till något i kosten?
Tack på förhand
//Karl

Anonym sa...

Hejsan!

Snabb fråga: Är det okej att äta mamma scans köttbullar enligt gi?

Ola Lauritzson sa...

Karl, med tanke på att du växer och dessutom tränar så mycket tycker jag att du med fördel kan lägga till kolhydrater också. Men du kan ju välja så nyttiga som du kan, dvs med lågt GI. Då får du upp såväl energiinnehållet i maten som piggheten i kroppen. Du kommer garanterat att nå din idealvikt ändå om du äter så nyttigt och tränar mycket. Lägg dessutom till 1-2 mellanmål till den meny så ska du se att du har mycket bättre ork.

Ola Lauritzson sa...

Anonym, ja det är ok. Det var länge sedan jag tittade på innehållsförteckningen, men vad minns finns det vill inga konstigheter i deras köttbullar?