söndag 30 januari 2011

Söndagsjobb!


Just satt mig i "hemmakontoret" för att beta av en lååång ToDo-lista. Dead line för romanen är den 10 mars (boken kommer ut i augusti), och det finns mycket kvar att skriva!

Men först måste jag förbereda inför torsdagens moderatoruppdrag för utmärkelsen Entrepreneur of the Year i Statshuset. Det är jag och TV4:s Jenny Östergren som håller i taktpinnen. Över 700 gäster och 27 finalister som ska intervjuas på scen. Min vän Sarah Dawn Finer står för underhållningen. Det kommer att bli en härlig dag!

Hoppas ni haft en skön helg!

PS. Har fått så många mejl de senaste dagarna att jag passar i skägg och lite mer "rough look". Därav mitt tredagarsstubb och skogshuggarskjorta :).

17 kommentarer:

Maggie sa...

Nej Du är mycket snygare utan skägg..Sure <3

Britta Sethson sa...

man undrar hur många böcker du får sälja efter att du delat ut några allmosor i TV.

Smaklöst är vad det är!

Anonym sa...

Ojdå, Britta.
Jag tyckte det var jättefint gjort av Ola. Tänk om fler gjorde så.
Keep on, Ola!

Ola Lauritzson sa...

Britta,
det är första negativa mejlet/kommentaren jag fått efter att jag var med i programmet. Måste erkänna att jag har svårt att förstå hur du resonerar, men alla är vi ju olika.

Faktum är att jag önskar fler fick uppleva vad jag gjorde under och efter tiden för inspelningen.

Anonym sa...

åh herregud Ola. Du fick mina tårar att forsa. Det var fint gjort utav dig... du är bääääst..

mvh

sara

Niklas sa...

Hej Ola! Såg nu den Hemlige miljonären,tänk om det fanns fler som gjorde som du! Vilken generös och charmig kille du är, verkligen imponerad av dig. Lycka till med ditt uppdrag på torsdag!

Jeff sa...

Ja, skägget klär dig mycket bra!
du har länge varit känd för mig som snyggingen i min mammas och mina gi-böcker, men i somras så såg jag dig IRL på stan i Stockholm och blev nästan starstruck. Häromdagen såg jag reklamen på tv om hemliga miljonären och tyckte jag kände ingen dig, gick in på kanal 5 och där var du! :D oh my god, vilket bra och fint program och oh my god vilken bra och fin människa du är! Jag fällde lite tårar i sluten av programmet men kunde ändå inte sluta le för att du satt där i rutan och din skönhet strålade rätt igenom! men tack för ett mycket bra program och jag önskar dig lycka till i framtiden :)
btw, jag blev jävligt besviken när jag fick höra att du inte var singel, haha :D

Britta Sethson sa...

Det är väl lätt Ola att få uppleva vad du upplevde.

Ge bort alla dina pengar och anslut dig på riktigt till underklassen.

Fattar du inte vad jag menar så är det väl ditt problem.

välgörenhet i stället för social trygghet är inte min melodi i alla fall.

Linnéa Stigsdotter sa...

@ Ola: Jag gillar skogshuggarstilen bättre!

@Britta: Självklart blir det PR för Ola, men du får ju tänka att även dom fick hjälp och förhoppningsvis en vän för livet och vad vet DU vad han gör för dom i framtiden av de pengar han tjänar på sin bok?? Nej, inte jag heller! (så då borde du kanske vässa om din penna och formulera dig på ett annat sätt)

Att säga att han ska ge bort alla sina pengar och ansluta sig till underklassen kallar jag smaklöst(som du så fint uttrycker dig) resonerat.

Jag är själv ingen människa med plus i plånboken MEN jag har massor av kärlek och är inte bitter över att vissa tjänar mer än andra!

Hur tror du att vårt samhälle skulle se ut om alla anslöt sig till underklassen???

Det alla kan göra och då menar jag ALLA är att hjälpa så gott vi kan, vissa kan ge mer och vissa mindre och man kan alltid dela med siog av KÄRLEK om man inte har något att ge, ett leende kan göra någons dag! (belive it or not)

Sluta vara så bitter på människor som jobbar hårt för att tjäna sina pengar och gör vad du kan själv för dessa människor!

Hoppas du får en underbar dag/vecka/månad år, jag önskar dig allt gott i livet!

Varma kramar L

Anonym sa...

Luktar avundsjuka och bitterhet från ett visst inlägg..... Är det då även fel av okända/kända personer att skänka pengar till hjälporganisationer, ordna välgörenhetsinsamlingar etc????
Snyggt jobbat Ola!

Anonym sa...

Hej Ola. Härligt program som får oss att tänka till. Alla kan vi göra en insats stor eller liten. För tre år sedan lyckades jag för första gången i mitt bantarliv (är 43 år) att gå ned i vikt (9 kg)och ÄVEN hålla den. Jag hade din första bok som min bibel. Nu har jag dock långsamt "spårat ur" och sakta gått upp ca 5 kg, vilket märks på hur jag mår i kropp och själ. Har nu köpt den uppdaterade boken, "gå ner i vikt". Den känns lika enkel att ta till sig men jag kan inte hitta styrkan att ta tag i det. Försöker promenera o jogga en del så därför har jag försökt med fas 2, men det verkar svårt att hålla. Kanske bättre med rivstarten? /Annika

Annette sa...

Vilken trevlig bloggläsning! Jag gillar dina recept sedan tidigare, och skulle gärna beställa GI-boxen. Jag vet at maten är jättegod (har provat dem från Dafgårds) och att man verkligen blir mätt, men bor man utanför storstäderna går det inte att beställa än, tyvärr. Hoppas vi blir fler på landsbygden snart som vill äta god och näringsriktig GI-mat!

Västra Frölunda bibliotek sa...

Hej!
Vill bara tacka för nya boken 6 kilo, har den hemma, är kanonfina recept, lätta att laga även om man har en kräsen ickegrönsaksätande son hemma, går att få till det för både honom och mig. Skrivit kort om boken på http://fackboken.blogspot.com/

Hälsningar
Carina

Ola Lauritzson sa...

@Carina, tack för att du nämner boken i din blogg. Kul att du gillar recepten!

Anonym sa...

Hej Ola!

Toppenprogram verkligen! Jag har läst alla dina böcker och varit med i GI Viktkoll sedan 2009, men min mamma som hittills varit skeptisk mot allt hon avfärdat som "modedieter" såg programmet och dagen efter gick hon ut och köpte tre av dina böcker...! "Han verkar ju vara en riktigt trevlig karl, den där Lauritzson", som hon uttryckte det (man kan eg inte förebrå henne hennes skepsis, hon tycker att modedieterna och de självutnämnda experterna duggar lite väl tätt i media och har inte riktigt varit mottaglig för mina argument att vissa faktiskt vet vad de pratar om...förrän nu!)

En liten fråga bara: varför hade du färgade kontaktlinser i programmet? Var det för att verkligen kunna vara inkognito, för att minimera risken för igenkännande eller vad?

Anna

Tessan Hilton sa...

Du helt klart mer sexy i din rough look ;) Men finast som du brukar vara :)
Kram!

lena sa...

Hej
Har gått nu ett par veckor på GI men har ett problem ,jag jobbar natt o sover på till 15,00 Hur ska jag då lägga upp så att jag får i mig frukost lunch o middag
Tacksam för svar