onsdag 2 februari 2011

Missa inte nya GI&Hälsa

Idag kommer årets andra GI&Hälsa-bilaga med Expressen där jag gjort en 3 veckors GI-meny för tunna plånböcker. Missa inte det!

21 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Tack för tipset
Ha en bra dag

Marie sa...

Hej! Skulle beställa din bok "gå ner i vikt med GI-metoden" hos Bokus men den var slut. När kan man beställa den igen?

Mvh Marie

Maria Winter sa...

Tack Ola, ska absolut köpa Expressen idag.
Dina böcker och din sida har hjälpt enormt. Jag har nu levt GI i 1 år och trivs.

Började som överviktig med 138 kg och är nu 110,6.
Det är fortfarande en lång väg kvar men jag oroar mig inte.

Kramar,
Katharina

Anonym sa...

Hej Ola!

Jag är med i GI Viktkoll och har bra hjälp av sajten, men har sällan möjlighet att chatta i realtid (tyvärr). Därför ställer jag min fråga här i stället och hoppas att det är OK.

På GI Viktkoll avråds från mättade fetter. Det har jag inget problem med, jag gästspelade en kort tid inom LCHF och fick mer än nog av bacon, smör och grädde på längden och tvären. Men en sak jag tog med mig från LCHF och som jag faktiskt tycker funkar och känns bra, både för vikten och välbefinnandet, är kokosolja (Cocosa, från hälsokosten). Kokosolja innehåller till större delen mättat fett. Anser du att man bör avstå från det, eller är det ok (jag tycker mig ha förstått att kokosolja har en delvis annan sammansättning än t.ex. smör och därmed skulle vara nyttigare)? I boken "Allt om GI-metoden", som jag läste häromsistens, står det faktiskt att man bör byta ut Crème Fraîche mot kokosmjölk.

Caroline

Helen sa...

Jag har en liten fråga. Vad jag har förstått så ska man inte äta vispgrädde när man är i fas 2 utan något mindre fett. Vilken grädde rekomenderar du?

Kristian sa...

Varför dra ner på fettet? Det är ju det som skiljer GI från kaloridieter.. Har läst om LCHF och GI och kommit fram till att kalorier från fett, inte tas upp som fettvävnad. Det stämmer, det är kolhydraterna som lätt blir fett på magen och andra otrevliga ställen. Mitt tips är att man ska äta produkter med så mycket fett som möjligt, och äta lite ut av kolhydrater i början av dieten, tills man gått ner det mesta. Sen lägger man på lågglykemiska kolhydrater. Högt proteinintag är att rekommenderas. Nu vet väl Ola bäst, men jag är också kostexpert.

Anonym sa...

Hej Ola Jag har köpt din nya bok det står att där ska vara 12 mellanmål men där finns bara 7???, tyckte det var lite lite förslag! Tryckfel eller?
/Lena

Ola Lauritzson sa...

@Marie - inte klokt att boken är slut (men lite kul ändå...). Jag får ligga på förlaget och se om de trycker upp en ny omgång.

Ola Lauritzson sa...

@Caroline, ja kokos är en bra fettkälla och har en delvis annan sammansättning än animaliska fetter.

Ola Lauritzson sa...

@Helen och Kristian: I fas 1, rivstarten, som främst är inriktad på snabb viktnedgång är tanken att tömma kroppens kolhydratförråd för att tvinga igång fettförbränningen. Då kan du (och bör) öka andelen av protein och naturliga fetter. När du går över till att äta en något mer balanserad kost som också innnehåller kolhydrater rekommenderar jag att du skär ner något på fettintaget för att undvika att den totala kcal-mängden inte ska bli för stor. Eftersom du lagt till kolhydrater i kroppen kommer du också att få ett blodsocker- och insulinpåslag och då bör man minska något på fettmängden.

Ola Lauritzson sa...

@Lena, ja det är ett beklagligt tryckfel. Vi har lagt upp fler mellanmålsförslag på hemsidan som vi gjort för boken: www.6kilo6veckor.se. Kolla där för mer inspiration. I bokens omtryck har vi förstås ändrat feltrycket.

Helen sa...

Du glömde skriva vilken grädde man bör använda i fas 2. Är det typ kaffegrädde? Många gräddsorter är ju sådana som håller flera månader i obrutenförpackning och de bör man väll undvika, eller ?

Helene sa...

Till Marie: Kolla på cdon.com. De har de flesta böckerna av Ola.
Dessutom finns det rabattkoder här på nätet så att du får det fraktfritt. Sök då på cdon+rabattkod.

Ola Lauritzson sa...

@helen: du kan använda vanlig grädde men kanske en något mindre mängde, alt matlagningsgrädde.

Karin sa...

Jag har en fråga om vad man ska kolla på då man ska se hur mycket socker en produkt innehåller. Ska man titta efter kolhydrater eller sockerarter?

Katrin sa...

Hej Ola,
Finns bilagan att få tag på i efterhand. Missade den helt av nån outgrundlig anledning. Kan man betala för den och få den digitalt?! Eller kommer den igen?
Tacksam för svar!

Anonym sa...

Hej,

Jag har precis börjat med GI, försöker att bli av med mitt sötsug (sockerberoende) men också att gå ned ett antal kilon i vikt. Har hållit på en vecka o inget har hänt. Finns det ngt riktmärke för hur mkt man får äta av t ex ägg och grädde. Funderar på om jag ätit för mkt av dessa två produkter. Tacksam, för lite feedback. Ha det bra, Sussie

chenmeinv0 sa...

fitflops sale clearance
coach factory outlet online
michael kors outlet clearance
cheap jordans
ugg boots uk
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
toms shoes uk
michael kors outlet clearance
canada goose outlet store
chenyingying20160929

chenlili sa...

soccer jerseys
furla handbags
michael kors
ray ban sunglasses
nike shoes for women
coach outlet
babyliss pro nano titanium
van cleef & arpels jewelry
replica rolex watches
tory burch
chenyingying20180525

chenmeinv0 sa...

clarks shoes
brazil world cup jersey
air max 90
tn pas cher
new balance femme
longchamp handbags
adidas running shoes
herve leger dresses
montre homme
oakley vault
2018.6.6xukaimin

chenlina sa...

abercrombie
tory burch sandals
mac cosmetics
air zoom pegasus
fendi sunglasses
james harden jersey
gucci outlet
lee jeans
paul george shoes
carson wentz jersey
chenlina20180621