måndag 19 oktober 2009

Hejdå, sommarhus...


Idag var jag på offentlig auktion för ett sommarställe som jag och sambon spetsat in oss på. Till min glädje var vi bara två externa budgivare utöver de tre syskonen som inte kunde komma överens och därför fått Tingsrätten att utse en offentlig säljare.

Vi lade högsta budet. Men då visar det sig att syskonen trots allt inte ville sälja och de började bjuda över varandra. Hela cirkusen slutade med att en av systrarna i familjen köpte (tillbaka) fastigheten till 50% högre pris än utgångspriset.

Snopet!

9 kommentarer:

Gitan sa...

Ja det ser man hur det kan gå,har oxå varit ute för det en gång när vi skulle köpa sommarstuga,syskonen kom inte överens vid delningen så det vart auktion och den ena bjöd över den andra så vi vart utan,men men det va väl en mening med oxå.
Gittan

Ola Lauritzson sa...

Ja, just nu känns det ju ganska skönt att slippa tänka på renovering, lövkrattning och annat som snurra runt i mitt huvud om vi hade skrivit på igår...

Men visst ser det fint ut ändå. Åtminstone i sommarsolsken! :-0

Helene sa...

Åh vad synd!! Såg himla mysigt ut!! Köpte ju själv ett hus från 1910 som var en affär för 10 år sen, visst har det varit slit men så himla kul också!!
men det finns ju fler hus?

Gittan sa...

Huset ser helt underbart ut.

GI-Malin sa...

Ligger det där på/i Stallarholmen kanske? Tycker att jag känner igen det.

Ola Lauritzson sa...

Yes, Malin. Har du varit där?

GI-Malin sa...

Nä jag brukar åka förbi det och har spanat på det tidigare. Vi har lantställe längre ut på Selaön, Ekbacken.
Det enda tråkiga är ju framsidan, hur det ligger-fast det är ju nära ICA ;D

Babsan sa...

Hej där!

Det kommer nya husprojekt, ska du se. Något annan som säkert passar er bättre!
Hälsar
Babsan

Anna J.D. Jacobsson sa...

Vad tråkigt för er! Men jag tror starkt på att det mesta har en mening så antingen är källaren på det här huset full med gigantiska och mycket sällskapliga spindlar eller så väntar erat drömhus fortfarande på er! ;)