fredag 9 oktober 2009

Vilken estradör!


Ska väl erkänna att jag (politiskt) aldrig varit någon större anhängare av Göran Persson. Men igår lyssnade jag på ett föredrag av nämnde man och blev mäkta imponerad. Vilken pondus, vilken talargåva. Göran ägde scenen och talade med sådan övertygelse och inlevelse att jag satt som fastklistrad.

Temat var finanskrisen och vad som händer nu.

Har du någon person som du tycker är en riktigt duktig talare?

PS. Jobbet som nybliven bonde och skogsägare tycks också ha gjort honom gott. Göran måste ha gått ner 15 kg och såg riktigt snygg ut! GI, månne?

7 kommentarer:

Babsan sa...

Hallå där!

Ja, Göran var kanske inte på rätt plats när han var inom politiken. Nu kanske han tar ingen det!!

Spontant kommer jag att tänka på Randy Pausch, har du sett "Den sista föreläsningen"? Jag har sett delar av den, tycker att han är fantastisk där. Undrar om det är för att han är sjuk som jag tycker att han är bra eller är han en bra talare? Vad är det som gör en person till en duktig talare?
Glöm nu inte för allt i världen att det är insamling för Värlsens Barn i helgen. Jag ska stå med bössa i vår lilla stad.

Trevlig helg
Hälsar
Babsan

Linda H sa...

Jag hade förmånen att gå på Kjell Enhagers föreläsning genom jobbet. Efteråt var jag alldeles upprymd,han kan verkligen fånga en publik!

Anonym sa...

Göran och hans fru berättade faktiskt förr i TV om sin GI diet ;) Mornar med
ägg och bacon tex.

Ola Lauritzson sa...

Babsan, jag måste erkänna att jag inte vet vem Randy är. Help me...

Ola Lauritzson sa...

Anonym, jo jag visste faktiskt att han var ganska påläst om GI-metoden. Och faktum är att jag vid något tillfälle skrivit ihop en meny till honom också :-)

Babsan sa...

Hallå!
Randy är en professor som drabbas av cancer. I hans sista föreläsning, som han börjar med att göra tio armhävningar, ger han mycket av sig själv, kärlek till livet och till sin familj. Du kan söka den under hans namn på Youtube, den är värd att se!
Det finns även numera i bokform.

Hälsar
Babsan

Anonym sa...

Hans Rosling! Finns även andra på: www.ted.com