onsdag 15 september 2010

Har du bestämt dig?


Kan inte slå på TV:n utan att det är valdebatt. Kan inte minnas att det någonsin varit så många debattprogram innan valet som i år. Och vilken nagelbitare det kommer att bli - kan ju sluta hur som helst!

Själv har jag faktiskt inte helt bestämt mig för hur jag ska rösta. Och om du har några slagkraftiga argument för någotdera parti får du gärna hjälpa mig på traven!

8 kommentarer:

Sixten sa...

Valet för oss "grabbar" står mellan Ursula och Slottner!

Sara sa...

Röstat och klart var det här! Avslöjar på vad vid ett senare tillfälle.

mammalito sa...

Rösta rödgrönt! Allt annat är knas! Alliansen säljer ut allt som staten Sverige kan tjäna pengar på. Man kan fråga sig varför det är så hemskt att staten kan äga?! Det är ju inte så att det INTE finns privat ägande så kommunismen är rätt långt bort! Om Norge hade tänkt likadant hade landet inte haft sina oljepengar och inte ett stort statsöverskott som de kan leva gott på.

Dessutom kan man fundera över varför alliansen vill att unga ska vara provanställda i 18 månader, varför förlänga det otrygga. Där de inte vet om de får ha kvar jobbet, kan de låna pengar till en bostad, osv.

Det har utförsäkrats 45 000 personer under Alliansens framfart de 4 senaste åren, om de blir omvalda ytterligar 30 000 personer. Vad ska dessa människor leva på och av?! Varför ska försäkringskassans läkare sätta sig över vad läkarna som har träffat patienten säger. Varför har de högsta bestämmanderätt genom att läsa ett papper?

Anki sa...

Håller med mammalito, tänk som en medmänniska och rösta rödgrönt. Även om man tillhör moderaternas "vi" idag så är det inte alls någon garanti för att man gör det imorgon, då kanske man tillhör de ökända "dom" och alla vet ju hur deras framtid ser ut med alliansens politik. Själv har jag alltid varit en "vi" (högutbildad + bra jobb)som över en natt förflyttades till "dom, vet du varför?,jo jag var med om en svår bilolycka som totalt förändrat mitt liv (skriver detta endast för att belysa hur snabbt allt kan ändras från en dag till en annan). Att ha en människosyn där man ser ner på vissa folkgrupper och stämplar dom att tycka och tänka på ett visst sätt (läs: lata och odugliga som vill leva gott på bidrag) äcklar mig rent ut sagt. Alla ska ha samma värde i samhället och behandlas därefter.

Du är klok Ola, så du kommer säkert göra ett bra val på söndag :)

Anonym sa...

Som läget ser ut nu är en röst på de rödgröna en röst för en vågmästarroll för Sverigedemokraterna (eftersom de tycks komma in i riksdagen). Rösta därför på ett alliansparti. Om alliansen får majoritet slipper vi inflytande från inte bara det obehagliga SD utan också från det odemokratiska Vänsterpartiet. En röst på alliansen är en röst för: fler jobb, bättre skola, sundare statsfinanser, färre i utanförskap, ökad jämställdhet, bättre klimat & miljö, bättre brottsbekämpning m.m.
Vill ni verkligen ge SD mer inflytande, Anki o mammalito?
/Emma

Anonym sa...

Jag ska rösta på alliansen. Äntligen är Sverige på rätt väg.

Anki sa...

OM alliansen nu vinner så kan endast SD få inflytande om alliansen ger dom detta, finns andra partier att samarbeta med. Absolut ingen optimal situation men det är också resultatet efter 4 år med alliansen. När jag röstar så lägger jag min röst FÖR min övertygelse och inte mot någon annans, det ska alla göra i ett demokratiskt land.

Ola Lauritzson sa...

Nu är det röstat o klart - och jag måste erkänna att jag fick en del bra inspel efter min fråga här!