söndag 26 september 2010

På väg hem från Bokmässan


X2000 hem från Göteborg och Bokmässan. Kommer återigen att tänka på vilken märklig och fantastisk tillställning Bokmässan är: 100 000 besökare, hundratals utställare och tusentals tillresta författare och förlagsmänniskor. Alla ihopträngda på dessa syrefattiga kvadratmeter, ivriga att överrösta varandra i det överonbedövande sorlet som skapas av så många människor.

I år var mitt program relativt lugnt. Lagade mat i Kockteatern några gånger i fredags, signerade böcker i ICA Bokförlags monter och hade några intervjuer för min och Ulrika Davidssons bok GI Gourmet. Passade också på att träffa vännerna på författarsajten Kapitel 1 och prata med några förläggare om mitt slumrande romanmanus som äntligen väckts till liv (mer om det senare). Mindre lugnt var kvällsprogrammet. Middagar, drinkar på Park och olika förlagsfester avlöste varandra. Inte undra på att jag känner mig lite matt just nu.

På tal om böcker har jag två fullastade kassar med mig från mässan. Några barnböcker till mina gudbarn och en del romaner. Mest ser jag fram emot att läsa Markus Zusaks nya bok, Jokern. Hans tidigare (Boktjuven) är en riktig favorit, och den unge Australiensaren är definitivt en författare som vi kommer att höra mycket av framöver.

I nästa vecka är det också slutlämning av min och Ulrikas nästa bok, 6 kg på 6 veckor, som kommer ut i början av januari. Samtidigt blir det premiär för mitt nya företag GI-boxen, som jag skrivit om här tidigare.

Kanske bästa jag slumrar lite på tåget nu (vi är en timme försenade redan). Nästa vecka lär bli intensiv!

2 kommentarer:

Desirée sa...

Ja, det var roligt att träffa :)

Babsan sa...

Inte denna gången heller, kunde jag besöka bokmässan. Jag har varit på Rädda Barnens riksmöte!
Kram
Babsan