söndag 5 september 2010

Jag har nog världens bästa jobb!

Titt som tätt får jag mejl från läsare som gör att jag blir på så himla gott humör. Jag kan inte låta bli att klippa in ett som kom för bara några minuter sedan. Se själva - när jag läser texten inser jag att jag har världens bästa jobb som författare!

Minus tjugo kg nu! Mår underbart - har kommit så långt med Zumba-träningen att jag ska bli instruktör-certifierad! Det hade jag aldrig någonsin trott om någon sagt det till mig i december!!

Skulle inte ha lyckats så bra utan dina böcker, helt ärligt!

På köpet har jag nytt bättre jobb också - bitr rektor - vilket jag nog inte heller hade blivit utan min nya livsstil. Tänk vad som kan hända på lite drygt ett halvår!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ola,

Ikväll kommer dina GI-boxar hem till mig! Ska bli SÅ spännande! Ska ner ca 10kg i vikt! Håll tummarna!
Kram Lena

Ola Lauritzson sa...

Åh, vad roligt att du beställt. Jag är säker på att du blir nöjd. Fast räkna inte med 10 kg på dessa fyra veckor. Riktigt så bra är det inte...

Anna K. sa...

Härligt!
En fråga till dig Ola. Äter du som du lär eller du syndar också med icke gi-vänliga produkter....vad är isf din last?

Ola Lauritzson sa...

Anna, min last framför andra är glass. Plus att jag dricker mer vin än jag rekommenderar andra...

Åsa sa...

Hej Ola, jag äter ebligt "rivstart" men har en fundering. Jag tränar direkt på morgonen. Tung styrka och konditionsträning med hög puls. Detta är ngt jag inte vill ändra, då modifierar jag kosten heller. Energimässigt kräver jag inte så mycket kolisa på morgonen, men jag har hört att man behöver kolisar i blodet för att inte börja äta på sina egna muskler...

Innan passet tar jag 1dl havremjölk + proteinpulver. Räcker det?
Efter äter jag kesella och hallon och 1 riskaka gjord på råris.

Resterande dagen efter rivstart.

Vad säger du? Är det tillräckligt? Bör jag ändra något?

Tack på förhand!!

Ola Lauritzson sa...

Hej Åsa, klart du kan träna hårt om du vill. Jag tycker dock din frukost är väl snål - liksom "påfyllningen" efteråt. Kanske du kan äta en tallrik fil/musli, gröt, eller några fullkornssmörgåsar + två kokta ägg innan träningen. Då får du både nyttiga kolhydrater och protein som hjälper musklerna att prestera mer.

Åsa sa...

Hej Ola,

Ja jag specade inte problemet riktigt. Jag tränar kl 06.30 på morgonen. OM jag ska äta en mastig frukost innan måste jag kliva upp kl 5... Det är väl däri problemet ligger. Energiumässigt har jag inga problem att träna på morgonen, även utan frukost. Men jag vill som sagt bibehålla musklerna. Så det är väl det som är min fundering.

Anonym sa...

Hej Ola!

Jag har precis läst din och Ulrikas bok "GI Gourmet" och tänkte laga den djupfrysta jordgubbsbakelsen till helgen. Den innehåller päronlikör, och på Systemet visste de inte riktigt vad det var. Det enda de hade var någon konjaksbaserad variant? Vilket märke/vilken sort använde ni till recepten?

Tack för en underbar kokbok - igen!

Anna

Ola Lauritzson sa...

Åsa,
jag brukar alltid säga att det är viktigt att lyssna på kroppen. Känns det ok för dig, dvs utan att du blir matt och trött, är det ett tecken på att blodsockret hålls på en ok nivå. Med det sagt, rekommenderar jag normalt inte stenhård träning på fastande mage. I ditt fall går det kanske bra ändå. Om du inte får önskade muskelresultat kan du dock överväga om att lägga om tiden för träningen så du hinner äta innan.

Ola Lauritzson sa...

Anna, kul att du gillar boken. En päronlikör som du kan köpa på systemet heter Xanté. Innehåller dock ganska mycket socker, men som smaksättare behövs ju inga större mängder.