onsdag 29 april 2009

Dags att elda majbrasa?


Det blir varken majbrasa eller demonstrationståg för mig den här helgen. Istället är det en länge efterlängtad golfhelg i Spanien som väntar. Åker imorgon, torsdag, och kommer tillbaka sent på tisdag kväll. Ska bli underbart!

Trevlig långhelg till er alla!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Detsamma. Jag ska som vanligt ägna helgen åt att gräva ner vackra saker i gropar i Ulricehamnstrakten :)

Suzan sa...

Hoppas du får en trevlig resa!

Lina sa...

Hej

Jag tänker helt enkelt låtsas (och hoppas) som att din blogg har förvandlas till önsketimmen och leverar här mina önskningar:
*Tips på bra och god picknicks mat som helst inte kräver timmar av förberedelse.
*Matlåds inspiration, jag har kört fast lite i tråkiga hjulspår
*Tips på bra TV gott/ efterrätter som man kan äta med skapligt gott samvete

Snälla tomten jag är ätit min spenat var dag :)

Anonym sa...

Hola Ola!
Spanien låter härligt. Var själv nyss i Portugal och spela några dagar. Super! Fråga: hur klarar du 18-hål när det gäller maten? Jag brukar ha en rågkusemacka, 1 äpple och 1 morot(!). Innan har jag grundat med rejäl frukost. Har svårt att äta varm mat och sen gå ut o lira, får jätteont i magen. Dricker måttligt med vatten. Vad har du för tips för att hålla i 18 hål?
Hasta la vista
/Margareth

Annapanna sa...

Suverän efterrätt!!!
Ca 1 dl turkisk yoghurt med finhackad mörk choklad och kokosflingor.
...eller med lite flytande honung och valnötter...

Johanna sa...

Å Ola han reser och far ;o) Ha det skönt i Spanien!

Bitte sa...

Oj vad du flänger och far.... jobbar du aldrig :)
Häromdagen kunde man läsa i aftonbladet att frukt gör oss feta... vad tror du???? Ska vi låta bli frukterna eller äta dom???
Ibland blir jag precis knasig på allt skriveri om mat som är farlig, gör oss tjocka, dumma osv.. vad ska man tro?? vem ska man lite på??? Just nu finns det nästan lika många åsikter om fruktens vara eller icke vara som det finns frukter.

Jennie sa...

Hej Ola,
Jag tar en chansning och håller tummarna för att du orkar ta dig lite tid och förbarma dig över en GI:are utan större framgångar. Jag är ett stort fan av dina böcker, har dem alla och lusläst dem för att på bästa sätt sätta mig in i GI-dieten. jag startade min diet för tre månader sedan med en fyra veckor lång rivstart för att sedan övergå till fas två som jag fortfarande är i. Men dessvärre håller sig resultaten borta, eller jag har tappat cirka fyra centimeter i midjan men inget mer. Vågen visar runt 1 1/2- 2 kr minus, inte heller något jag hurrar för.

Jag motionerar cirka fem dagar i veckan, morgonträning en halvtimme på morgnarna och långa promenader på dagarna. Den här veckan har jag också börjat styrketräna. Min övervikt är inte jättestor, är 176 cm lång och väger 75 kilo, vill tappa runt 6-8 kilo. Vad gör jag för fel? Snällaaaaa hjälp mig med lite tips på vad jag kan göra för att gå ner i vikt. Kämparglöden håller på att brinna ut...

Bästa hälsningar,
Jennie

Ola Lauritzson sa...

Lina, bra önskelista! Återkommer med lite tips!

Ola Lauritzson sa...

Margereth, jag brukar grunda med antingen en rejäl frukost eller lunch, beroende på när jag spelar. Mycket vatten och gärna någon frukt under tiden. Rågkusemacka är ju utmärkt. Eller om du har, någon av alla dessa proteinbars som man kan köpa i hälsokostbutiken.

Mycket vatten! Vätskebalansen är superviktig för koncentrationen!

Ola Lauritzson sa...

Bitte,
ang fruktos: fruktos (eller fruktsocker) är den sockerart som har lägst GI av alla sockervarianter. Problemet är bara att kroppen (levern) bara kan bryta ner en ganska liten mängd (ca 30 gram per dygn) och överskottet blir till fett genom en (1) kemisk omvandling (för övriga sockerarter krävs sker det i två etapper).

Slutsatsen är att du kan fortsätta äta några frukter om dagen eftersom fruktoskoncentrationen är relativt liten, men ska undvika alla livsmedel som har tillsatt fruktos, ex vissa juicer, läsk och dietprodukter.

Ola Lauritzson sa...

Jennie,
svårt att säga exakt varför du inte får snabbare resultat. Mitt bästa tips är att du fortsätter äta som du gör och kanske försöker byta ut någon av dina styrketräningspass mot att jogga istället eftersom det är effektivare fettförbränningsträning.

Om du äter väldigt stora portioner kan du testa att minska matmängden något (utan att du försöker "svälta dig själv").

Jennie sa...

Ola, tack så mycket för snabbt svar! Ska tänka på det du tipsar och testa mig fram. Två funderingar till;
kan det faktum att jag äter frukost varierande tider (alltid mellan 8-10) påverka viktnedgångens uteblivande? Eller det faktum att jag ibland äter rätt så ovarierat?? Blir ofta samma frukost (fil med någon torkad aprikos, solros- och linfrön samt ett kokt ägg).

Mvh/Jennie