onsdag 6 maj 2009

Back in business!


Fem dagars golf i Spanien. Och ja, det är lika bra att erkänna: Det blev en och annan öl efter golfrundorna. Men å andra sidan kan man ju unna sig det efter knappt 5 timmars kånkande på en jäkla golfbag i terräng.

Och nej, jag vann inte pokalen trots att jag låg i ledning efter tre dagar. Buster tog hem vandringspokalen för tredje året i rad och börjar yla om att han därmed borde få behålla den permanent. Sånt snack! :-)

Funderar lite på hur stor förbränningen är under en golfrunda om du bär din bag och samtigt lastar på ett antal liter vatten för att öka ansträngningen... Jag skulle gissa på 1000-1200 kcal. Vad tror du?

På bilden: Stefan Isaksson, Buster Westerstad, jag, Johan Svensson

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bra fundering! Jag bär också, powerwalk - typ. Men visst måste man förbränna betylig fler kcal när man bär än när man drar? Får kanske börja med öl igen, där har jag varit stenhårt. Fast å andra sidan tar jag ett glas vitt - om jag känner att jag gjort mig förtjänt av det.
/Margareth

Anonym sa...

Ja ungefär nåt sånt, tror jag. brukar räkna med 300 kcal/tim för rask promenad, så 200-250 kcal/tim för lite långsammare golfrunda plus bagkånkande är nog troligt. sen är du kille också så kanske är det närmare 300 iaf. men minst 1000 :) /Kristina

Anonym sa...

Ni får tänka på att alla slag i sig bränner en hel del, det är ingen liten kraftutveckling i musklerna. Plus allt gående fram och tillbaka i samband med letande o så..fast Ola kanske inte behöver leta så mycket;) Jag skulle nog gissa på runt 1200 kcal totalt.

Annapanna sa...

Köpte speciella GI hamburgarbröd idag. Jättegoda!! Det tyckte även min skeptiske man..
21 % protein och 35 % kolhydrater jämfört med 8 % protein och 50 % kolhydrater i vanliga, vita hamburgerbröd. De innehöll bl a surdeg, rågmjöl, solrosfrön, pumpafrön och linfrön och var himla saftiga. De kommer jag att äta i fortsättningen när vi har hamburgare. Bakade av korvbrödsbagaren. Köpta på ica.

gittan sa...

Hej Ola.
Jag är lite nyfiken på hur vädret va i Spanien, ska åka till mallis nu på tisdag.
Gittan

GI-Malin sa...

Välkommen hem! Skönt att du är tillb nu, det har varit lite tomt här.
/Malin Ågren

Ola Lauritzson sa...

Gittan, vädret var jätteskönt! Ni kommer säkert att få det underbart!

Ola Lauritzson sa...

Tack Malin! :-)

Chrissan sa...

Välkommen hem!
Nu kan du äntligen börja coacha mig i jakt på bikiniformen! ;)

Anonym sa...

Det är ju mest samma rörelser med golfen och ett kånkande......i evigheter - undrar om det finnes toaletter efter vägen? pust o stön - skadar säkert bara kroppen,
speciellt axlarna ut och jogga eller spela fotbol o simma mm.....
ett skämt men.....
mims

Ola Lauritzson sa...

Mims: ser du inte hur roligt vi ser ut att ha...?! :-)