tisdag 12 maj 2009

Kolla dagens GI&Hälsa med Expressen

Där hittar du 3 veckors GI-menyer som jag gjort och som ska räcka hela vägen fram till Midsommar. Kostar 10 kr om du köper Expressen.

19 kommentarer:

GI-Malin sa...

Vilken lycka!
Stannar för att tanka på morgonen- fyyy vad tråkigt - nä men titta vad som står där! En ny GI bilaga! Nu blir det en bra dag i a f. Tackar för detta Ola! Nu blir det lite nya rätter testade i veckan.

Ola Lauritzson sa...

Roligt. Har inte sett den själv. Blev den ok?

GI-Malin sa...

Ja den är mycket somrig och fin. Kul med lite drinktips också. Det tror jag många uppskattar nu när det ska grillas...GI "handlar" ju trots allt om att njuta sig till sin nya kropp el hur? ;-) Ingen kan ju säga att man lider av GI.
/Malin Ågren

Åsa sa...

Vad kul, den skall jag köpa!

Unknown sa...

Har inte köpt en kvällstidning på snart tjugo år. Intressantr tider detta är .. först sluta med latte och sen börja köpa Expressenn..

*muttrar medans jag går till kiosken*

Chrissan sa...

Ska rusa till kiosken och köpa den!
Köpte den förra också och jag tycker den var jättebra!
Tack för din kommentar/coachning hos mig.
Ang abstinens så har jag klarat av den biten redan förra veckan. Idag är min 9:e dag på rivstarten...
Och ang min huvudvärk så kan det kanske bero på att jag bytte jobb för drygt 2 månader sen. Jobbade tidigare natt (sovande) och nu jobbar jag kontorstid som chef med personal-och budgetansvar för 45 personal.
Mycket att tänka på och full rulle hela dagarna....men kul!

Anonym sa...

Jag undrar, du skriver att man ska vara max 2 veckor i inledningsfas av GI dvs nästan helt utan kolhydrater. Jag började med den fasen i januari och har gått ner men så lite att jag fortfarand inte äter kolhydrater. Jag har tappat 7 kg på 6 månader. Är det farligt att vara utan kolhydrater längre eller vad har det för effekter?

Nina sa...

Har köpt! Jätte många recept som ska testas !

Ola Lauritzson sa...

Anonym: jag brukar rekommendera rivstarten i 2-6 veckor för att därefter gå över till en mer balanserad kost som också innehåller nyttiga kolhydrater med lågt GI. Anledningen är att det ofta känns väldigt enformigt att vara så strikt som jag rekommenderar i fas 1, inte för att det egentligen är hälsofarligt under förutsättning att du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler.

Viktigast är att du lyssnar på kroppen. Mår du bra och känner att du har tillräckligt med energi kan du fortsätta.

Kaos-Anna sa...

Ola, visst håller Ben & jerry ganska lågt GI? ;-) Snälla? Jo? Visst?
Det är ju kallt. det är ju bra...

Anonym sa...

Har inte hunnit kolla i bilagen ännu. Däremot har du vid flera tillfället tipsat om att kalvsylta är bra gi-mat. Sagt och gjort, kalvsylta till lunch. Kokt ägg och sallad med senapsvinägrätt. SUPERGOTT!! Ni måste prova.
Tack för tipset Ola! Enklar kan inte en lunch bli.

/Margareth

Anonym sa...

Kokt ägg och sallad med senapsvinägrätt som tillbehöv ska det vara.

/M

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kallekula sa...

Jag har också köpt tidningen och vissa recept gillar jag och andra inte. Men drinkrecepten är pricken över i:et för jag tycker också att GI är njutning för livet.

Åsa sa...

Sangrian tyckte jag var toppen, det får det bli i sommar! ;o)

gi-tjej sa...

Hejsan! Jag lånade ditt recept till gi-muffins som du skrev om för ett tag sen, till min blogg Men jag länkade och skrev att det var ditt recept, hoppas det var okej!

Du har en jättebra blogg iaf och har din bok GI IN THE CITY och älskar verkligen kycklingen med bacon i savykol från den!

Ska köpa tidningen också:]

livsnjutare sa...

Ola varför får jag sådan huvudvärk när jag äter enligt GI rivstart? svara gärna i min blogg.

Har du några bra förslag vad jag kan göra för nyttigt av mina rabarber? skulle gärna göra en paj men hur kan jag göra den GI rätt?

Jenny sa...

Bilagan var verkligen jättebra! Men jag undrar vad du menar med att man ska "undvika ett överflöd av kolhydrater på kvällen" när du nämner middagen? Beroende på i vilken fas man ligger i så äter man ju trots allt väldigt mycket mer kolhydrater till middag i balans än i rivstart. Ska man undvika kolhydrater i middagen om man ligger i balans?

Själv är jag i Rivstart och äter då kött med både sallad, tomat, gurka, broccoli och keso till middag. Och det på kvällen vid ca kl 19.00.

/Jenny

Lindha sa...

Den kostade faktiskt hela 15 kr!!! Men det var den värd =) Här ska köras rivstart, struntar nu i LCHF-dieten som bara gjort mig illamående...