onsdag 6 maj 2009

Kolla in vilken översving jag har...


...inte konstigt att bollen går snett ibland. Men visst är det ett vackert hål. Banan heter Donna Julia, hål 8, ett par fem på nästan 600 meter.

5 kommentarer:

Hanna Olsson sa...

Hejsan Ola,

Jag har äntligen gett mig i kast med GI-metoden och tänkte bara fråga en sak nu när jag fann din blogg. Jag läser din bok Gå ner i vikt med GI-metoden för 3:e gången nu och är inne på 4:e dagen nu med vad jag försöker följa som fas 1. Men nu börjar jag tröttna och det är här jag tidigare misslyckats. För jag klarar inte av att äta ägg till frukost. Jag har varierat med omelett, kokta ägg, stekta ägg etc ihop med skinka, bacon, och tomat etc. Men frukosten som är mitt heligaste och allra viktigaste mål är normalt lika med havregrynsgröt eller fil/yoghurt med osötad müsli (vilket ju egentligen är lågt gi) och att nu bygga frukosten på ägg är inte kul. Men överallt står det att man under fas 1 och 2 ska äta ägg på morgonen så jag vågar inte byta ut det och två veckor med ”bara” ägg kommer bli tufft för nu är inte frukosten längre något jag längtar efter. När jag är i fas 3 kommer jag definitivt börja med min grötfrukost igen men frågan är hur jag gör nu? Så min fråga är om jag kan byta ut äggen mot något annat? Vad som helst alltså! Har läst recept/förslag på proteinsmothie, ditt recept på ”Smörrebröd à la GI” för Lotta Bromé etc. Undrar också om kesella och keso är godkänt som mellanmål/frukost i fas 1 och 2 också eller ska man hålla sig helt borta från mjölkprodukter under dessa två faser? Är väldigt tacksam om jag får några tips.
Tack för bra böcker och recept!

Åsa sa...

Hanna, kan du tänka dig att köra yoghurttallrik + egen müsli på hackade nötter, mandel, pumpafrön, linfrön, gojibär, torkad frukt + bär (frusna) på det till frulle?

Det varvar jag äggfrukostarna med och det verkar fungera :o)

Hanna sa...

Tack, det ska jag prova redan imorgon! Låter grymt gott istället för alla ägg... :-)
Tack!

Ola Lauritzson sa...

Tack Anna för tips.
Hanna: du behöver inte äta ägg varje dag. Välj något annat proteinrikt som du gillar. Och tänk på att om du någon gång under dagen ska äta kolisar är frukosten den bästa tidpunkten.

Annapanna sa...

Jag har ätit yoghurt och müsli hela tiden och gått ner 15 kg. Har aldrig följt fas 1 utan började direkt i fas 2. Långsammare viktminskning...men "brått lönar sig inte".