lördag 23 maj 2009

Två middagsförslag för en skön lördagkväll1. Baconinlindad torsk (eller annan vitfisk - här använde jag hajmal) med saffranscrème fraiche.
Stryk ett tunt lager dijonsenap på fisken, lite salt och peppar. Rulla ihop med en skiva bacon och ugnsbaka. Servera en saffranscrème med kräftstjärtar till. Gott.

2. Urläckert kycklingrecept. Stek eller ugnsbaka kycklingfiléer och servera med en nötig sås som du gör på kokosmjölk, jordnötssmör, limejuice och sambal oelek (ev klippt bladspenat eller korriander också?). Låt koka såsen koka ihop så den blir härligt krämig. Garnera med rostade nötter. Mäktigt, starkt och ljuvligt.

15 kommentarer:

GI-Malin sa...

Mmmm Ola du göder oss och ändå blir vi så smala & fina...Jag tror att du är det närmaste jesus vi kommer här i bloggvärlden. (appropå tid inlägg)
Kram Malin Ågren

Chrissan sa...

Kycklingreceptet låter mycket gott!

Ola Lauritzson sa...

Haha, Malin - läste din kommentar i förra inlägget. Jo, GI är nog allt en religion det med. Och med definitionen är jag nog lite religiös. Undrar när vi får en särskild helgdag? :-)

Suzan sa...

Åh, festa mig inte.. Jag modifastar en vecka! :D

Stella sa...

Hej Ola, hur gör jag om jag vill fortsätta med tung styrketräning och intervallpass på crosstrainern och vara i rivstart (low Carb). -Ska jag fylla på med kolisar före passet? Eller protein kanske? Eller...fett? Jag känner mig förvirrad kring detta ämne.

Stella sa...

Kycklingen med jordnötssås blir perfekt söndagsmiddag! :-)

Förresten, om du funderar på att skriva ngn mera kokbok - skriv gärna en om tillbehören när man äter Low carb - det är ju det svåra! Dvs vad man äter iställer för bröd, pasta ris osv. Proteinet finns ju redan mkt kokböcker, men goda smarta varierade tillbehör finns det behova av! Bra GI efterätter skulle också vara bra.

Pulver sa...

Ser så gott ut att jag stjäl recepten

bitte sa...

Kycklingen ska jag göra idag. Låter hur gott som helst. Jag började min rivstart igår men det måste väl vara ok att äta. Får koka ris eller bulgur till gästerna. Ola är rivstarten på samma nivå som beach -09 recepten????

Ola Lauritzson sa...

Stella: normalt rekommenderar jag inte tung styrketräning och hårda kondispass i rivstarten. Tycker därför att du kan fylla på med en del kolisar 1-2 timmar innan träningen, och kanske något direkt efter om du vill ha maximal muskeluppbyggnad och snabbare återhämtning.

Erika Steen sa...

Hej Ola!

Dina maträtter här ger inspiration faktiskt! Och så snyggt det ser ut!
Det känns inte alltid så praktiskt att titta bland recept och kokböcker och så, men det är bara imitera bilderna då ;)

Jag har förresten postat en fråga på ditt GI-forum fast jag vet inte om du fortfarande kollar sajten...

Tack!!
/Erika

Ola Lauritzson sa...

Erika - tack för trevliga ord. Jag finns på GI Viktkoll varje tisdag och svarar på frågor.

Anonym sa...

Kycklingen låter riktigt, riktigt god. Men hur bra är det med jordnötssmör? Transfetter? Har ingen erfarenhet själv, äter det inte. Går det kanske att krossa jordnötter och blanda i istället?

Ciao
/Margareth

Cornelia sa...

Kycklingreceptet kommer definitivt att testlagas inom kort. Har letat som en galning efter ett kycklingrecept jag gillat och framför allt som kan kombineras med min sambos smak och här har vi det.
Tack för detta!
Ha en fin dag!
//Cornelia

Anonym sa...

Nice site, nice and easy on the eyes and great content too.

teighez sa...

k7v32u5t11 s2z84q0h70 t2k50a3c76 w5r65w7c02 j4i10d3p88 k7w06q5a95