måndag 15 februari 2010

Mardröm på löpband

Jag hade bestämt mig - det skulle bli ett långpass. Det var för slabbigt ute, och därför återstod löpbandet: 20 km. Första milen går ju ganska ok, det har jag sprungit många gånger. Men någonstans vid 1,3 börjar det blir jobbigt. Vid 1,5 känns knän, vid 1,6 höften, ländryggen och ljumskarna. Jag går i mål på 1 h 35 min och min enda tanke är: hur i hela friden ska jag kunna springa dubbelt så långt i Stockholm Maraton om några månader...?

6 kommentarer:

Kicki sa...

Det brukar jag fråga mig också när jag är ute och springer men skam den som ger sig!!!! håller tummarna :)

Det är exakt 110 dagar kvar!!!

Helene sa...

Du glömmer publiken och stämningen!! Man lyfts fram när man springer sådana lopp!! Glömmer aldrig när jag sprang tjejmilen första gången, hade aldrig sprungit mer än ett par km tidigare men när man såg alla stå där och skrika heja heja och det var sambamusik och allt då glömde man att man var trött. De lyfter verkligen fram en.

Kommer gå bra!!!

Anonym sa...

Hittade din blogg när jag sökte på gi rivstart:), tänkte höra mig för om du kan hjälpa en med lite rådgivining nu så i början???. Under ca 9 månader har jag lidit av panikångest och varit deprimerad vilket har gjort att jag typ tröståt och som brev på posten fick jag 10kilo:(. Mår mycket bättre idag men vill verkligen bli av med dessa kilon, har aldrig varit överviktig tidigare utan rört på mig en hel del, ätit väldigt nyttigt och väldigt lite fett men sen tappade jag kontrollen o typ flippa ut. Så nu försöker jag börja med att helt utesluta kolhydrater o äta enligt gi rivstart. Men har några frågor då jag tidiagre inte har ätit pasta o godis o så utan min last har varit att jag typ åt massvis med frukt söta frukter och bröd periodvis annars har jag levt på mycket frukt o kött o knappt nån fett. Kommer jag ändå att lyckas att gå ner nu när jag äter bra mycket mer men inga kolisar???? Detta är mitt sista hopp om kampen mot kilona känner mig så bortkommen då jag tidigare aldrig behövt banta oså. Hur mycket måste jag träna nu i början??? Hade varit oehört tacksam om du hade kunnat svara, mitt mål är att förlora iallfall 5 av de 10 till en början.
mvh
maya

Ola Lauritzson sa...

Hej Maya,
om du äter antidep mediciner ska du veta att de normalt påverkar vikten också och sannolikt har bidragit till viktuppgång.

Mitt råd är ändå att du börjar försiktigt utan att gå till några extremer. Istället för att köra rivstart bestäm dig för att sluta med bröd som första sak. Försök sedan få till regelbunden motion, det hjälper dig också med humör och allmänt välbefinnande.

Försök ha en avslappnad hållning till maten - och vikten. Ge dig själv sex till tolv månader. Inga panikåtgärder.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej ola!

Tack för dina kloka svar, vill bara säga jag går inte på antidepp utan min deprission gjorde att jag utveckla ett trötätande/hetsätande beteende. Men jag ska ta det lungt har börjat nu utesluta bröd, o snabba kolisar men är det ok att ett äpple om dagen i första fasen?? För annars så äter jag mycket protien o bra fett, o jag börjar redan känna m ig yr o skakig. Sen en sista fråga kan man äta 3 avokado /dag eller är det för mycket fett??

Mvh
Maya

Ola Lauritzson sa...

Maya, jag tycker absolut du ska äta ett äpple, eller två om dagen!