fredag 26 februari 2010

Tufft träningspass


Det skar i hjärtat att höra Sture yla när jag lämnade honom, men jag var bara tvungen att gå till gymmet. Kroppen liksom krävde det. Så det blev en rejäl genomkörare som avslutades med de gräsliga "Tabataintervallerna" som Erik "knutpiskan" Börjesson tvingar mig att göra: 20 sek supersnabbt, 10 sek vila, 20 sek supersnabbt, vila, osv. Totalt 8 omgångar. Går snabbt, men är gräsligt jobbigt. Den snabba delen består i 10 graders lutning på hastighet 15 km/h. Hemskt. Och nyttigt...

Trevlig helg till er alla!!

5 kommentarer:

Sabina sa...

och med det passet i bagaget är nu ölen o pizzan ett minne blott ;)

önskar trevlig helg från ett småland med strålande solsken o plusgrader.. våren är på gång o jag njuuuuter! :)

Anonym sa...

Hej. Har kört med GI metoden ett bra tag nu, följt matschemat som du har i en av dina böcker efter punkt och prickar och med min stenhårda karaktär har jag inte fuskat en enda gång. Är en häst tjej som även har hund och som senaste tiden sprungit på gymmet/gympa/spinning flera gånger i veckan. Som du kanske förstår är jag inte en tjej som direkt sitter still men till min stora förtvivlan har det inte hänt ett enda dugg. Inte ett enda kilo har jag gått ner och inte ens så mycket som en enda centimeter har jag minskat i omfång. Är helt knäckt och känner att jag helt tappat motivationen. Har ju hört så många som bara rasar i vikt av GI metod men nu har jag börjat funderat på och vill nu fråga dig kan det vara så att det inte funkar på alla?!

Gillar ju verkligen ditt tänkt och dina värderingar. Förtvivlade kramar.

Susannes Liv sa...

Kör hårt!!!

Själv satsar jag på att komma i bröllopsklänningen till i juli...

Ola Lauritzson sa...

Hej Anonym,
förstår din frustration när du "gör allting rätt". De finns en del personer som inte får några särskilda resultat, även om det är ovanligt. Ibland kan det ha att göra med kroppens förbränning, insulinkänslighet, hormonbalans, sköldkörtelfunking att göra. Och om det inte finns någon övervikt att ta av förstås (är du överviktig?).

Du vill kan du testa att göra lite mer av lchf-metoden, dvs öka mängden fett och minska proteinmängden (samtidigt som du håller kolisarna på en låg nivå). För många funkar det bra - men påminner förstås mycket om det jag rekommenderar i "fas 1" i mina böcker.

Lycka till!

Fredrik sa...

Du inser att du måste ensamträna lillskrutten va?! ;)
Om det är så att hunden ylar när du lämnar honom så är det ångestladdat för hunden och kan bli ett riktigt problem med tiden!

Börja med några minuter åt gången! Man blir lite begränsad i början när man skaffat hund men det är ett ansvar man får ta när man skaffat hund! Hunden har inte valdt dig och ditt liv utan du har valt hunden och får helt enkelt anpassa dig :)

Lycka till :)