lördag 13 februari 2010

Så här mycket förbränner du på golf


Vet att det känns otroligt avlägset (det snöar igen!), men jag har just bokat en golfsemester med "boysen". Och till min glädje hittade jag följande info i tidningen Svensk Golf:

Så här mycket förbränner du på en fyra timmars golfrunda (kroppsvikt 70 kg):

18 hål med bärbag 1548 kcal
18 hål med vagn 1408 kcal
18 hål med bil 984 kcal

Det var mer än vad jag trodde. Gud så mycket golf jag ska spela i sommar! :-)

Som jämförelse för 1 timme:
Längdskidåkning 13 km/h 985 kcal
Squash 844 kcal
Löpning (6 km/h) 704 kcal
Tennis 493 kcal
Golf med bärbag 387 kcal
curling 281 kcal
Bowling 211 kcal
Dart 176 kcal

12 kommentarer:

Babsan sa...

Jo, min man spelar golf och han är i toppform hela sommaren. På vintern cyklar han till jobbet, 1,2mil fram o tillbaka.
Ikväll ska jag gå på bio, se "Valentines day" med min tonåring.
Ha det gott!
Hälsar
Babsan
ps. kostkoktorn skriver om boken GI Gourmet.ds.

Anonym sa...

Ja, du fick också hem golf tidningen i dagarna, jag med! =) D är ett tidigt vårtecken!

Jag ska också spela golf så in i bomben i sommar!!!!! Hcp ska sänkas!!!! =))) Lycka till!

/ Linda

Sabina sa...

hur mycket (ungefär såklart) bränner egentligen ridning? fått så olika uppgifter. men ganska intensiv träning (tränar galoppörer) med mkt kantring. cyklar 1.6 mil minst tre dagar/v förutom det och så långpromenader (raska och i kuperad terräng 3-7 dag/v) sedan allt stalljobb.. men vet inet vad det ska klassas som! styrka?! ;)

vad hade du velat komplettera det med för att det skulle bli "fullvärdigt"?

men just ridning, hur mkt ger det i förbränning? anses det som effektiv träning?

(och om man är igång så mkt som jag är, ska man ha ngt mer kolhydrater då? har svårt att orka om jag går på "noll")

tack snälla för svaren ang ögonop. tror det börjar väga över till att jag vill genomföra en jag oxå!

önskar en fin fortsättning på helgen

Gert Grundström sa...

Det här skrev jag i Svensk Golf Ditt namn fanns med så du bör få del av vad jag skrev

KommentarerIfrågasätter 18 håls kaloriförbrukning
Det kan inte vara rimligt att man förbrukar 1500 kalorier på 18 hål och över 900 när man kör bil. Läser man man på Google så visar det sig att siffran ovan återkommer ofta och då undrar man vem som är källan. Aftonbladet har någonting som heter Viktklubb och här framgår det att 3 timmars golf med vagn bränner 700 kalorier. I timme går då åt till väntan, utslag mm. Den siffran kan jag köpa och då bygger jag detta på erfarenhet och i viss mån logik. Vem kan uttala sig vetenskapligt. GI gurun Ola Lauritzon använder nu dessa siffror - Watch up!!
Av: Gert Grundström - 2010-02-14 16:45Anmäl inlägg
Anmäl ovanstående kommentar Ditt namn:*
Din e-postadress:*
Orsak till anmälning:
* = Frivillig uppgift Anmäl

Ola Lauritzson sa...

Gert, jag håller med dig om att det låter mycket, precis som jag skrev i inlägget. Ska bli intressant att se vad du får för svar!

Helene sa...

Men det tar ju sån tid!! Jag kan nog inte sno den tiden från familjen. Kör intervaller på crosstrainer eller ute i joggingspåret, max 30 min och bränner inte bara under passet utan i 24 tim efteråt!

Men golf är roligt men tar så mycket tid.......

Gert sa...

Ola, mina undersökningar har resulterat i att det är orimligt att man förbränner 1500 kcal på 18 hålsrunda. Däremot är 700 - 900 mera rimligt. Hänsyna tas till topografi, muskelmassa, totalvikt inkl 15 kg bärbag och promenadtakt. Jag tycker att det forfarande är en positiv siffra när man förutom förbränningen lägger naturupplevelse, själva motionen, den sociala delen och ev att få tillfredställa tävlingslusten. För de som är singel (framför allt 50+) så finns dessutom Singelgolfen som ger ensamma golfare möjligheten att träffa andra ensamma golfare både kvinnor och män. Så berättar singelvänner.

//Gert

Eric Herlitz sa...

Bra inlägg detta, här kommer mina synpukter

Jag brukar räkna med att jag bränner ca 1100 kalorier på 18 hål. Det är vad jag skulle bränna på 4 timmars promenad i normalt tempo.

Under en 4.5 timmars runda är man ju inte aktiv mer än max halva tiden, men å andra sidan har man ju packningen att släpa på, vagn eller bärbag spelar mindre roll än man tror så länge man inte har en fullpackad tourbag på ryggen.

Så är du en 180 cm lång kille med en vikt på ca 75 kilo bör du liggar kring 1100 på en hyggligt plan bana, en mycket backig bana kan säkert trilla upp till 1250-1300 och en platt ner mot 1000.

Men 1400 i snitt kommer man nog aldrig upp i, det är ju som att springa i 13 kmh/h (1 km på 5 min) i 80 min.

Unknown sa...

Vet att det är ett gammalt blogginlägg men ändå...

Att vara kostrådgivare och inte klara av eller ge intryck att inte klara av att förstå att de siffror du fått kring golfen var helt uppåt väggarna fel. Det går över gränsen från pinsamt till ofattbart korkat. (Oavsett hur det ligger till rent faktiskt.)

Det är på samma lågpannenivå som År 1985 när kungen besökte Arboga i samband med firandet av 550-årsminnet av Sveriges första riksdag. Då lyckades han med inledda sitt högtidstal med orden: ”Kära örebroare”. (Det är lugnt, han är dyslektiker.) Men du som är kostrådgivare. Har du tänkt på ditt rykte. Kost och kalorier samt hur dessa förbränns skall ju vara din hemmaplan.

Antar (hoppas) dock att du var ironisk. Skriver ändå mitt inlägg som du inte var det då ironi sällan fungerar särskilt väl på nätet.

Är du rädd om ditt rykte kanske det kan vara värt att hålla i minnet.

MVH
Morgan Svensson

P.S Lycka till med golfen.

jjjjjjjjjjjjj sa...

nike flyknit racer
ferragamo belt
nike polo
air max
off white clothing
yeezy 500
vibram five fingers
nike epic react
yeezy 700
asics kayno

Morgan Svensson sa...

Läser inlägget från 24 mars 2017 och undrar vad det är för idiot som har så otroligt ilsken ton om en bagatell som detta?!

Döm om min fasa när jag sedan läser namnet och inser att det var jag.

Vet inte vad som är värst. Det faktum att jag skrivit det eller det faktum att jag inte ens förstod att det var jag ens när jag läste texten.

Tar nu inte bort inlägget (vilket var min första reflex) utan låter den stå kvar då förhoppningsvis någon annan kan lära av detta.

Skriv om sak snarare en person och låt den du kommunicerar med dra sina egna slutsatser.(Annars kan det bli som för mig att inlägget kommer som en skämskudde likt en boomerang tillbaka rakt i ansiktet någon gång när du minst anar det.)

Mvh
Morgan S

Anonym sa...

Och så har två år senare så måste jag tacka för ditt inlägg, oväntad vändning!