onsdag 17 februari 2010

Tom Ford - A Single Man

Igår såg jag förhandsvisningen av filmen A Single Man skapad av modedesignern Tom Ford. Vacker, finstämd och absolut sevärd. Premiär nästa vecka.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du tar och kopierar den "Embed" på YouTube och sen lägger du in den på blogg.se i det textredigeringsläget som man kan lägga in kod. Inte det läget där man har de där valen där uppe som tjock text, bild och så.

Ola Lauritzson sa...

Tack för tipsen. Men jag känner mig lite dum:

Var kopierar jag inte länken (och är det url:en på filmen som jag hittar på YouTube eller någon annan länk?)

Och trycker jag sen på knappen "lägg till video"? Det verkar som om jag måste spara filmen på datorn först för att sen ladda upp den, men det är säkert fel?

Mer tips?
/Dummer

Sandra sa...

Hej Ola!! Ledsen en jag kan inte hjälpa dig med ditt you-tube problem men jag har dck två frågor till dig ang gi..

Fått hem din bok "gå ner i vikt med gi metoden" mycket bra bok, lätt läst, intressant och en del humor =) Jag har kört gi nu i 29 dagar gått ner 4kg. Läste om Rivfasen fas 1. Du skriver först att bönor, palsternacka, potatis osv inte är bra. två rader ner skriver du att bönor sänker gi vilket är bra..så bönor el inte bäönor =) Sen skulle man ju utesluta bröd helt men i di rivstart skaman ju äta en halv råg till frukost??!! Säger emot sig lite tycker jag!!
Sist undrar jag om 100% casein är en bra protein dryck??


Lycka till med filmklippet
Mvh. Sandra

Ola Lauritzson sa...

Hej Sandra,
just i rivstarten ska du undvika nästan alla kolhydrater för att ställa om kroppens inre kemi. Bönor och linser är bra GI-mat, med lågt GI. Men de innehåller en del kolhydrater och därför ska du helt vänta med dem till fas 2.

Egentligen gäller samma sak för den halva rågkusen. För att hamna i sk ketos bör du ligga runt 20-40 gram kolisar per dag. Halva rågkusen blir ca 10 gram (om du räknar bort fibrerna).

Kasseinprotein tycker jag är det bästa alternativet för proteinpulver.

Karin sa...

Ta hela koden i fältet "Bädda in". Sedan klistrar du i den i blogginlägget bara. Alltså inte via "lägg till video"!

:)

Anonym sa...

Hej vet inte om jag kan fråga dig här men kan ju inte få mer än ett nej =)
Jag kan inte äta för mycket fibrer eller fullkorn. Pga IBS, men skulle gärna vilja äta GI mat. Hur komponerar jag ihop min frukost som tex sen i nystarten & senare? Kan inte äta tex fullkornsbröd, fullkornspasta osv. Jätte trist! Vill gärna gå ner i vikt pga stor risk för diabetes.
Hälsningar J.

Ola Lauritzson sa...

Hej J,
Det är inget problem för dig att följa GI-metoden. Fokusera på att protein och fettmängden i maten är relativt hög. När det gäller kolhydraterna behöver du inte välja de allra mest fiberrika. Mängden är faktiskt viktigare. T ex får du mindre påverkan på blodsockret av 1 dl vanlig pasta i förhållande till 2 dl fullkornspasta. Så, du kan alltså styra med mängden!
lycka till!

Anonym sa...

Tack så hemskt mycket!!
Hälsningar J

Sandra sa...

Tack för svar =)

Nu till din hjälp. Skulle göra om min blogg lite och hittade denna fantastiska hjälp sida..

Nedan är en länk till hur du lägger in youtube klipp i din blogg...Lycka till och tack igen =)

http://fixa-din.blogspot.com/2009/04/lagg-in-en-you-tube-film-i-din.html

Ola Lauritzson sa...

Tack snälla för hjälpen. Sandra, verkligen bra site du hittade!!! Det var ju inte så svårt! :)