tisdag 9 februari 2010

Ögonoperation!


Min sambo är just på väg att operera ögonen med sk Lasik. Själv gjorde jag det för 8 år sen och det var bra.

Men visst ser det otäckt ut?

12 kommentarer:

Brazilian Linda sa...

Jag jobbade som receptionist på en Lasik klinik i London och vi var tvugna att se hur operationerna görs, tyckte det var lite läskigt. :)

Hoppas sambon återhämtar sig snabbt :)

Kajsa sa...

Ååh! Spännande! Förlåt, men som biologilärare kan jag bara inte låta bli att fascineras!
Hoppas allt går bra - och att Sture frodas!
P.S Minus 6 kg nu! D.s.

Ola Lauritzson sa...

Hej Kajsa och Linda - ska framföra mina hälsningar! Fredrik har kommit hem nu och verkar må väldigt bra.

Tydligen hade han ett så stort synfel att de använde en metod som heter Elsa istället, vad det nu innebär...?

Sabina sa...

Lite nyfikna funderingar ang hur det var för dig.. Vilken typ av synfel hade du (o hade du gravt synfel)? Blev du helt "normalsynt"? Har synen blivit sämre sedan du gjorde OP? Klarar du dig helt utan glasögon/linser sedan op? gör det mkt ont efter?

Är själv väldigt närsynt o har ganska mkt brytningsfel. Trivs därf bättre med linser än glasögon. framförallt är det så mkt skönare med linser när man rider o cyklar. Har funderat på op flera g men aldrig vågat ta steget. Kör just nu med dygnetrunt linser. antar att det är så bra/smidigt det kan bli utan op?!

skönt att det verkar gått bra för Fredrik. hoppas det ska bli en smärtfri o snabb återhämtning! :)

ledsen för alla frågor, svara bara om du har tid o lust. mest att det bästa sättet att få kött på benen ang ögonop är att fråga de som gjort det! :)

Ola Lauritzson sa...

Sabina, för min del gick allt väldigt snabbt och bra. Nu är det åtta år sen, men minns att jag arbetade redan dagen efter. Själv hade jag ett litet synfel ca -1,5 och lite astagmatism.

Fred hade större synfel, -6,5 och lite ovanlig form på loberna (därav Elsa-operationen). Han har ont ikväll och kommer att ha det några dagar. Men det finns ju ganska bra smärtstillande mediciner. Just nu är han dock väldigt ljuskänslig och vill helst ligga i ett mörkt rum...

Chrissan sa...

Vill också! :)

Ola Lauritzson sa...

Chrissan, om du skulle se hur stackars Fred har lidit idag tror jag inte att du skulle vara lika sugen. Om något är lasik att föredra. Den där Elsa metoden verkar fruktansvärd!!

Carina sa...

Hej! Fick också göra en Elsa eftersomjag hade "tjocka hornhinnor". Låg en vecka i mörkt rum med solglasögon på och hade jätteont. Men nu tre år senare kan jag säga att det var värt varenda sekund smärta för synen är perfekt!

Johan Wallbeck sa...

Det här med ögonlaseroperation är alltid lite scary då det faktiskt handlar om att "skära" i ens ögon :-)
Men ska sanningen fram så har det blivit mycket säkrare de senaste 10 åren - och idag så tror jag att de flesta känner personer som har gjort en operation. Det är fortfarande dyrt (ca 25 tusen) men klart värt det. En vän till mig i Umeå ville operera sig men visste hur viktigt det är med att läkaren är ordentligt tränad för att vara skicklig. Så hon åkte ner till Stockholm för att operera sig där istället (för det är inte många i norrland som opererar sig...så läkarna får inte så mkt träning där). Hon jämförde alla priser och behandlingar på http://www.alltomogonlaser.se och sedan bokade hon in gratis förundersökning med alla kliniker.... efter 3-4 förundersökningar kände hon sig som en expert på området och visste i "magen" vilken klinik som skulle få skära i hennes kära rådjursliknande ögon :-)
Vet inte om dessa tips hjälper men hoppas det är någon form av hjälp på vägen!

Unknown sa...

check this link right here now click to investigate great site a knockout post see it here click for info

shebi sa...

replica ysl bags australia discover this info here m3h49z2r03 replica bags review replica bags sydney navigate to this site x3s58u7h31 replica bags online pakistan see v8a29x4z48 replica louis vuitton replica bags delhi z4c21q6o79

Anonym sa...

from this source d6u44b6b84 replica louis vuitton replica bags wholesale in divisoria h2v71s0p10 replica zara bags click q6h35x0a41 replica bags us replica goyard bags hermes replica handbags v1s71w7f44 replica bags and watches