onsdag 18 mars 2009

1 årskalas för Anton!!!


Hipp, hipp, hurra för Anton, 1 år!

Anton badade i presenter och hade inte en tanke på att gå och lägga sig. Visst är han söt min lille gudson! Min present var en Brio-xylofon (det var svårt att stava) och en söt teddybjörn.

Niclas och Ulrika bjöd på ugnsbakad kyckling som kokat i vitt vin och kokosmjölk tillsammans med ugnsbakade rotfrukter. Kokt nakenhavre och en sås på turkisk yoghurt med en droppe honung. Dessert: fruktsallad med vaniljkesella och chokladkross. Urläckert.

Men nu är det sängdags - det är tröttsamt att vara på 1-årskalas! :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va söt han är :)

Jag tänkte på det, hur gör du med rotfrukter, äter du dem? För igår så hade jag middag här hemma och serverade ytterfilé, rostad palsternacka, zucchini och paprika med tzatziki till. Men jag vågade mig inte riktigt på palsternackan, hur gott det än är!

Anonym sa...

Vilket charmtroll Anton är!

Ola Lauritzson sa...

Love for food: jag tycker inte får vara för petig med maten när man är bortbjuden - det är så oerhört präktigt och trist, inte minst för värdparet. När det sen gäller rotfrukter så innehåller de förstås en del stärkelse, men det mesta är vatten och du måste äta bra mycket för att det ska få någon särskilt stor effekt på blodsocker mm. På kuppen får man dessutom i sig en hel del fibrer och vitaminer, som en liten "kompensationsbonus"... :-)