söndag 22 mars 2009

Franskbröd och marmelad

Efter en liten magåkomma brukar dieten bestå av något riktigt lättsmält, som franskbröd med marmelad och te. Men franskbröd... det har jag inte handlat på många år och det känns liksom fel att gå till affären och köpa något som jag brukar avråda ifrån. Tittar i skafferiet och upptäcker att den mesta maten som finns inte är riktigt vad magen skulle gilla mest nu. Undrar vad den säger om lite glass? Det hittade jag i frysen. Ja, det får det bli. Chokladglass.

9 kommentarer:

Chrissan sa...

Har bott på toan hela dan idag...också magsjuka. Spelar ingen roll vad jag äter, får inte behålla nåt...:(

Ola Lauritzson sa...

usch, stackare. Är det någon slags epedemi som härjar här? Det kanske smittar via bloggen... ?!

Anonym sa...

Akta dig för mjölkbaserade matvaror - de brukar bara vara nere i magen och vända ...
Avslagen cola, jordgubbssaft och (sorry) rostat bröd brukar funka bra.

Ola Lauritzson sa...

hmm...låter som rena GI-katastrofen. Men å andra sidan har jag nog gått ner ett kilo eller två det senaste dygnet så det e nog inga större problem...

Anonym sa...

Blåbär är bra, koka en soppa och drick. Hur gott som helst.....

Anonym sa...

Krya på dig! Magsjuka är nog det "räligaste" man kan råka ut för! Själv önskar jag att jag råkade ut för denna åkomma så jag kankse äntligen blir av med några kilon. Känner mig hopplöst fel konstruerad. Har kört nivå 1 i 8 veckor och de sist tre lagt till aningen med kolhydrater, resultat - 3 kg. Minskat ca 6 cm runt magen men sedan händer det ingenting. Tränar 3-5 pass i veckan och går massor. Finns det något jag kan göra, motivationen börjar tryta nu!! Tittade precis på bilder från en härlig helg i N.Y. och inser att situationen är värre än jag trott, den är katastrof, får snart låsa in mig i garderoben och stanna där.... Vad gör man när inget verkar funka? (Äter ingen medicin vilket kan påverka vikten annars) Kan GI viktkoll ge mig något som jag inte kan läsa mig till i dina böcker. Help!!!

Anonym sa...

Tränar du så mycket bygger du ju upp muskler och de väger en del. Se till att inte äta för lite så kroppen går in på sparlåga.

Anna sa...

Äggröra är jättebra efter magsjuka!

Anonym sa...

Men Ola - Glass - stackars din mage.....Får man magsjuka o arb på teater är det bara o jobba o käka banan o dricka coca cola då går de bort.....Om man besöker någon med magsjuka svälg 6 hela pepparkorn vid tre tillfällen inom 24 timmar och du blir inte sjukt.
Å andra sidan är ju maginfluensa en billig utrensning å tänk va bra man känner sej när allt är över....platt mage.....
Mims