söndag 1 mars 2009

Vem ska vinna schlagern?

Nu har jag kollat igenom nästan alla schlagerbidrag på svt.se. Och jag tycker det här är svårt. Sarah Dawn Finers låt är otroligt mäktig. Måns gillar jag. Tror det är mina toppfavoriter. Men även Alcazar, Lili och Susie, Malena (operan), HEAT gillar jag. EMD är ju en trallvänlig sak. Sen tyckte jag Susanne Alfvegrens låt var vacker även om den var lite melankolisk. Om jag måste välja får det bli Sarah - den vann "gåshudstestet".

Vem tycker du ska vinna?

19 kommentarer:

Caty sa...

Min favorit är Malena: vad hon kan göra med sin röst och vilken toppenlåt! Jag tror den funkar i Moskva också! Sedan tycker jag också om Sarah Dawn Finer, hennes röst ger en rysningar, och Alcazar!
Det blir en spännande final! Jag skulle ha varit i Malmö igår men missade den pga magsjuka:-(( Typiskt!Den bästa delfinalen tycker jag. Men jag ska till Norrköping på lördag och då får jag se Sarah igen!

Ola Lauritzson sa...

Du verkar vara en riktig schalgerfan om du besöker alla delfinaler!

Nu kom just Fred hem med Melodifestivalsskivan - nu ska det frossas!

Chrissan sa...

Alltså... Alcazar är nog favoriten här.
Men Lili & Susie var inte heller fy skam.
Gillade inte operan...och inte af Ugglas heller!

Caty sa...

Ja, jag är en riktig schlagernörd!:-) Är medlem i MF-klubben. Men jag har inte varit på alla delfinaler, det skulle ha varit i Malmö, och så blir det Norrköping. Hade jag råd skulle jag nog åka på alla, förhoppningsvis blir det fler nästa år. Och en dröm är ju att åka till ESC någon gång!
Har skivan redan kommit? Jag har förbeställt den, så den kommer hem i min brevlåda på fredag tror jag.
Enjoy!:-)

Anonym sa...

Jag gillade faktiskt Måns (Oj vad mina kära vänner rynkar på näsan åt mig nu ;))

FrökenC sa...

Jag gillade nog HEAT bäst!! Var sån härlig nostalgi över alltihop, dessutom superskön låt!! Jag gillade också Måns... eller låten i alla fall. De där bruttorna som strippdansade bakom var dock helt förkastliga... han borde ha litat mer till låten och sin egen charm är några rumpviftande snärtor... ;)

Kaos-Anna sa...

Jag tror jag ger Alcazar min röst..
Har lyssnat lite ikväll.
Agnes är bra också.
Men Alcazar är mest svängig.
När ska vi dricka skumpa och lyssna på schlagers och äta GI-vänliga snacks?

Karra sa...

Jag ger MÅNS min röst!!!

Fru kaos: GI vänligt snacks vad är det!!???

Jag... sa...

Jag tcyker inte att någon ska vinna ;-) Men jag tror att Måns tar hem det :-)

Ola Lauritzson sa...

Vad menar du med att inte någon ska vinna? Gillar du inte något bidrag? Personligen tycker jag det är bästa startfältet någonsin...

Kaos-Anna sa...

Jag har lyssnat på vägen till jobbet.
Jag tror jag ändrar mig till Sarah.
Alcazar är bättre när man ser dem. Låten utan att se dem är inte lika stark.
Nä. Sarah får det bli.

Ola Lauritzson sa...

yes! Sarah får det bli!

Jag... sa...

Smaken är som baken,. för lite hårdrock för min smak ;-)

Ingoo sa...

Den som vann mitt "gåshudstest" var Darin, vilket framförande.WOW
Jag har gillat tösabiten Agnes sedan hon segrade i Idol så jag håller tummarna för henne. Måns & Alcasar får också hänga på.

Anonym sa...

Jag tycker EMD har bästa låten men vi borde nog skicka en ballad.....
Två lördagar kvar att njuta av schlagern.......spännande.......
Sedan är det bara att längta efter schlagerkvällen på Pride.....mums för alla......
mims

Anonym sa...

Tycker att Måns ska vinna! Han är ju sööt också:)

Anonym sa...

Jag tycker Marlena ska vinna, jag gillar inte opera i vanliga fall men den här skitbra, den ger mig knottror i huden en låt som fastnade direkt i skallen.

Hoppas den vinner.

BL sa...

Tja, vilken som "ska vinna" vet jag inte och inte heller vem som har bäst chans att vinna Eurovisionsfinalen - vilket inte alls intresserar mig - men att Malena i "La Voix" presterar en intressant och sexig kombination av opera och pop är väl uppenbart och i det fall jag skulle delta i något så populistiskt som omröstningen i en melodifestival så skulle min röst tveklöst hamna på henne och hennes låt, som har fastnat i mitt huvud och som jag därför nynnar på från och till. Enda låten som fick den effekten på mig.

chenmeinv0 sa...

pandora jewelry outlet
ugg boots
nba jerseys
burberry sale
celtics jerseys
coach factory outlet online
michael kors outlet online
oakley vault
tommy hilfiger clothing
tod's shoes
chenyingying20160929